امام مهدی (عج الله تعالی فرجه الشریف): حقانیّت و واقعیّت، با ما اهل‌بیت رسول‌الله (ص) می‎باشد و کناره‎گیری عدّه‎ای از ما، هرگز سبب وحشت ما نخواهد شد؛ چرا که ما دست‌پرورده‌های نیکوی پروردگار می‎باشیم و دیگر مخلوقین خداوند، دست‌پرورده‌های ما خواهند بود.    (بحارالانوار: ج ۵۳، ص ۱۷۸)  

هدف امام خمینی (ره) از انقلاب اسلامی چه بود؟

علی شیرازی
روحانیت در مساجد، پرچمدار مبارزه شد تا در استمرار حرکت انبیاء و اولیاء و در امتداد دعوت امام خمینی (ره) به توحید، هدف همه ملت ایران در قیام علیه شاه، دین‌داری و دفاع از دین مبین اسلام ناب محمدی (صل الله علیه وآله وسلم) باشد.
هدف امام خمینی (ره)، همان هدف پیامبران و اولیای الهی بود. خداوند در آیه ۳۶ سوره نحل، درباره هدف پیامبران الهی می‌فرماید: وَلَقَدْ بَعَثْنَا فِی کُلِّ أُمَّةٍ رَسُولًا أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ وَاجْتَنِبُوا الطَّاغُوتَ - و در میان هر امتی فرستاده‌ای برانگیختیم [تا بگوید]:
ادامه مطلب

راهکارهای شهید مطهری برای تکامل حوزه و روحانیت

شهید مطهری در سطح نخست، سه مسئولیت کلی متناسب با سه ‌شأن نبی، رسول و امام برای روحانیت تصویر می‌کند. مسئولیت نخست روحانیت، فهم عمیق تمام دین است. ایشان اصول و ویژگی‌های مختلفی را برای اجتهاد جامع برمی‌شمارند که برخی از آنها عبارتند از امتداد مبانی حکمی - معرفتی در اجتهاد، لزوم فراتر رفتن از فقه در فهم دین، تخصصی سازی اجتهاد، تفکیک ثابت از متغیر، توجه به شرایط زمانه.

ادامه مطلب

گرایش عرفانی انسان

محمد فنایی اشکوری
 
ادامه مطلب

طیف‌های روحانیت از منظر امامین انقلاب

روحانیت از منظر امام خمینی و مقام معظم رهبری، به دو گروه کلی روحانیت اصیل، متعهد، آگاه، پیشرو و انقلابی و روحانیت غیر اصیل، متحجر، ناآگاه و وابسته تقسیم می‌شوند. از دیدگاه ایشان، روحانیت اصیل امیدبخش، پیشتاز و وظیفه‌شناس دانسته شده و پایگاه محکمی برای اسلام در برابر انحرافات قلمداد شده است و با دوری از مادیات، به مقابله با دنیاطلبان می‌پردازد.
در مقابل، روحانیت غیر اصیل را وابسته به دنیا و دنیاطلبان معرفی کرده که با دشمنان اسلام و انقلاب اسلامی، سازش می‌کنند و حتی به فعالیت علیه اسلام و انقلاب می‌پردازند.
روحانیت اصیل
ادامه مطلب

صفحه‌ها