متأسفانه بخشی از نخبگان اقتصادی داخلی، بهجای تمرکز بر بومیسازی راهکارها و بهرهگیری از ظرفیتهای درونی، به تجویزهای بیگانه اعتماد کردهاند
با استفاده از ابزارهای سیاستی مناسب و کاهش وابستگی به راهکارهای برونزا، امکان کاهش نرخ تورم به زیر ۱۰ درصد وجود دارد و لازمه این مهم، بازیابی اعتماد به ظرفیتهای درونی اقتصاد و گسست از وابستگی فکری به الگوهای توسعه غربی است.
این روزها واژه «ناترازی» به کلیدواژهای آشنا در ادبیات اقتصادی ایران تبدیل شده؛ اما شاید کمتر به این موضوع پرداخته شده است که صنایع معدنی کشور، بهعنوان یکی از مهمترین حوزههای اقتصاد ایران، با چه ناترازیهای عمیقی دستوپنجه نرم میکنند.
همچنان که اشاره شد، رهبر فرزانه انقلاب طی سالیان گذشته، قریب به ۴۰ نوبت موضوع کلیدی «تقویت پول ملی» را گوشزد و مطالبه کردهاند که در قسمت قبل به بخشی از بیانات کلیدی ایشان در این زمینه اشاره شد، در این شماره ادامه این مطلب خواهد آمد:
رهبر فرزانه انقلاب، طی سالیان گذشته قریب به ۴۰ نوبت موضوع کلیدی «تقویت پول ملی» را گوشزد و مطالبه کردهاند، متن بیانات کلیدی ایشان در این زمینه خواهد آمد.
«ارزش پول ملی» از منظر فنی، به دو نسبت ارجاع دارد: نسبت ارزش ریال به ارزهای خارجی، و نسبت ارزش ریال به کالاها و خدمات. اولی قدرت تأمین داخلی را در برابر کالاهای جهانی نشان میدهد، و دومی قدرت خرید و رفاه عمومی مردم را.
چند توصیه به دکتر داود منظور، رئیس جدید سازمان برنامه و بودجه
روحالله ایزدخواه نماینده مجلس
1 نگاه یکسویه به درمان کسری بودجه را که در گرانسازیها خلاصه کردهاند، کنار بگذارید. به تحول در پایههای درآمدی دولت با مردمیسازی اقتصاد، تکیه کنید.
2 مدیرانی را که سالهاست دفاتر سازمان را در انحصار گرفته و با هر دولتی و هر رویکردی، کنار میآیند! تعویض و با کارشناسان خبره و مهجوری که اجازه تدبیر و تبیین نداشتهاند، جایگزین کنید.
یکی از راههای پیش رو جهت افزایش سودآوری و ایجاد ارزش افزوده در صنایع نفتی، راهاندازی واحدهای پتروپالایشی است. این واحدها چه در دوره ساخت و چه در دوره بهرهبرداری میتوانند موجب رونق بسیاری از صنایع داخلی کشور شوند.