امام مهدی (عج الله تعالی فرجه الشریف): حقانیّت و واقعیّت، با ما اهل‌بیت رسول‌الله (ص) می‎باشد و کناره‎گیری عدّه‎ای از ما، هرگز سبب وحشت ما نخواهد شد؛ چرا که ما دست‌پرورده‌های نیکوی پروردگار می‎باشیم و دیگر مخلوقین خداوند، دست‌پرورده‌های ما خواهند بود.    (بحارالانوار: ج ۵۳، ص ۱۷۸)  

اقتصاد 1117

 رشد ۸،۷ درصدی صنعت و ۱۰،۴ درصدی نفت در بهار و تابستان ۱۴۰۱

براساس گزارش بانک مرکزی، تابستان سال ۱۴۰۱، رشد بخش صنعت ۸،۷ درصد، نفت ۱۰،۴ درصد، معدن ۷،۳ درصد، کشاورزی ۰،۸ درصد و خدمات ۲،۴ درصد بوده است.

ادامه مطلب

مزایای اقتصادی روابط ایران و چین

چین، قدرت بوده و قدرت نوظهور نیست. جمهوری اسلامی ایران هم از لحاظ نظامی و اقتصادی و فاکتورهای جغرافیایی، یک قدرت منطقه‌ای قوی است. نظم جدید در حال شکل‌گیری است و سازمان‌های منطقه‌ای مثل شانگهای، در حال قدرتمند شدن و توسعه‌یافتن هستند و کشورها مشتاق هستند به عضویت شانگهای دربیایند.

ادامه مطلب

به چالش کشیدن هژمونی آمریکا در دوران اقتصادی جدید اوراسیایی

چین که به مخاطرات ناشی از دلار پی برده بود، همه تلاش خود را به کار برد تا همه بخش‌های اقتصادی این کشور، هم سو با ایجاد یک طرح اقتصادی شوند، نام این طرح اقتصادی، «کمربند و راه» است. هدف از این طرح، به چالش کشیدن هژمونی دلار آمریکا است.

ادامه مطلب

مروری بر وضعیت اقتصادی ایران در عصر پهلوی

کاتوزیان در کتاب اقتصاد سیاسی ایران، تأکید دارد روابط اقتصادی محمدرضا شاه در دهه ۴۰ و ۵۰ با قدرت‌های جهانی، منجر به آشفتگی اقتصاد ملی و تاراج ثروت مردم ایران شد.

ادامه مطلب

اقتصاد 1224

سپاه در خط مقدم سازندگی؛ از خانه‌سازی تا احداث ریل و جاده

ادامه مطلب

وضعیت تامین غذا در ایران بهتر از ۹۶ کشور جهان

بر اساس بررسی یک موسسه بین‌المللی، وضعیت تامین غذا در ایران، بهتر از ۹۶ کشور جهان است و نمره ایران نسبت به سال گذشته، یک واحد و نسبت به دو دهه گذشته، وضعیت ۱۰۰ درصد رشد یافته است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بر اساس شاخص جهانی گرسنگی که موسسه کانسرن ورلدواید برای سال ۲۰۲۲ منتشر کرده است، ایران در این شاخص، بین ۱۲۵ کشور جهان، جایگاه ۲۹ دارد. مفهوم آن این است که ایران از ۹۶ کشور جهان، وضعیت تامین غذای بهتری دارد.
ادامه مطلب

مطالب صفحه اقتصاد 1223

نگاه اسلام در رابطه با تولید و توزیع ثروت   

محسن رضایی

اسلام با «تولید ثروت از طریق مشروع» هیچ مخالفتی ندارد؛ بلکه هر چه جامعه اسلامی در تولید ثروت، توانمندتر و در بهره‌برداری از منابع، پیش‌روتر باشد تا سطح معیشتی جامعه از وضعیت قابل قبولی برخوردار شود، مطلوب‌تر است. 

بر اساس ادله شرعی و آموزه‌های دینی، «کار» از نظر اسلام بسیار محترم است و تولید و ارتقاء و اصلاح اقتصاد و معیشت جامعه، ارزش محسوب می‌شود.

ادامه مطلب

وقتی همتی نمی‌داند نرخ‌ ارز مؤثر چگونه تعیین می‌شود!

رئیس‌کل بانک مرکزی دولت قبل در اظهاراتی فروش اوراق بدهی به جای استقراض را همان استقراض دانسته و مسؤولان اقتصادی دولت را به بی‌سوادی متهم کرده است؛ در حالی که بنای فروش اوراق بدهی در دوران فعالیت وی پایه گذاری شد و همین فرد گفته بود «اگر اوراق نمی فروختیم پایه پولی 32 درصد و نقدینگی 26 درصد افزایش می یافت».
عبدالناصر همتی به تازگی ‌در اظهاراتی یک طرفه و بدون چالش به عنوان مصاحبه با یکی از رسانه‌ها، به انتقاد از عملکرد اقتصادی دولت سیزدهم و بانک مرکزی پرداخته است.
* نظر عجیب همتی نسبت به دلایل افزایش نرخ ارز
ادامه مطلب

دولت و بازار هیجانی ارز

تعیین قیمت‌های دستوری، ورود مستقیم به بازار و ارز پاشی گسترده، چوب حراج زدن به ذخایر ارزی کشور و ... از شاخص‌ترین سیاست‌های شکست خورده در سال‌های اخیر، برای مقابله با التهابات بازار ارز است که بانک مرکزی دولت سیزدهم از تکرار آنها پرهیز کرده است.

هیجانات اخیر بازار ارز البته علاوه بر تحلیل‌ها، به پیش‌بینی‌ها هم سرایت کرده تا جایی که برخی بدون توجه به وضعیت منابع و مصارف ارزی کشور و نیز بدون در نظر گرفتن کشش بازار ارز، ارقامی فضایی و بی‌مبنا را به عنوان نرخ ارز در روزهای آینده مطرح می‌کنند.

ادامه مطلب

نقش بانک مرکزی در ترویج بانکداری قرض‌الحسنه

مصطفی قمری وفا، سخنگوی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

سنت حسنه قرض‌الحسنه، همواره در دستور کار سیاستگذاری‌های اعتباری کشور در طول سالهای گذشته بوده است. بدیهی است که نگاه کلان مسئولین تصمیم‌گیر حوزه بانکی نسبت به مفهوم قرض‌الحسنه و مصادیق آن، نقش به سزایی در تعیین وزن و جایگاه سیستم بانکی قرض‌الحسنه در کشور دارد.

ادامه مطلب

صفحه‌ها