امام حسین علیه‌السلام: ای مردم! در کسب صفات زیبای اخلاقی بکوشید و برای به دست آوردن این سرمایه‌های معنوی شتاب کنید.  (کشف الغمه، ج ۲، ص۳۰) 

حفاظت از هوش دینی کودکان در برابر تهدیدات فضای مجازی

محمدمهدی سیدناصری

هوش دینی، به تعبیر گاردنر در نظریه هوش‌های چندگانه، نوعی توانایی شناختی و درک هستی‌شناختی است که فرد را قادر می‌سازد به مفاهیم متعالی همچون معنا، خدا، مرگ، خیر و شر بیندیشد و نسبت به خود و جهان هستی، فهمی قدسی و اخلاقی بیابد.

 پاسداری از هوش دینی و معنوی کودکان، نه‌تنها تکلیف والدین و مربیان؛ بلکه مسئولیتی ملی و تمدنی است؛ چرا که تربیت نسلی با ایمان، دارای تفکر قدسی و اخلاق‌محور، بنیان‌گذار جامعه‌ای سالم‌تر، عادلانه‌تر و پایدارتر خواهد بود.

ادامه مطلب

پیوند علی (ع) و زهرا (س)؛ روایتی از تدبیر الهی در خانواده

دکتر زهرا حسن‌زاده آملی

پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) در پاسخ به خواستگاران متعددی که پیش از امیرالمومنین علی (علیه السلام) از حضرت زهرا (سلام الله علیها) خواستگاری کرده بودند، جمله‌ای تاریخی و عمیق بیان کردند: «أمرُ فاطمةَ إلی الله»؛ کار فاطمه به دست خداست. این سخن نه تعارف بود و نه از سر تعلیق؛ بلکه اشاره‌ای صریح به نقش اراده الهی در تعیین این پیوند مقدس داشت.

ادامه مطلب

خوش اخلاقی، محور زندگی

خوش اخلاقی از جنس اخلاق بهشتیان است که با وجود آن، زندگی بدون مبالغه بوی بهشت می‌گیرد. از آن سو بد اخلاقی از جنس اخلاق جهنمیان است که با آن، زندگی پر از آتش اختلاف می‌شود. شاید از همین رو است که خوش اخلاق را بهشتی و بد اخلاق را جهنمی گفته‌اند. 

 اخلاق خوش، خود ثروت بزرگی است؛ البته خداوند رزق کسانی را که اخلاق خوشی دارند، زیاد کرده و روزی را بر بد اخلاقان تنگ می‌کند. 

ادامه مطلب

عوامل استحکام خانواده (قسمت دوم)

فاطمه احمدی بیغش

صمیمیت زندگی، به استحکام عشق و علاقه بر زندگی است و اگر عشق نباشد، زندگی جهنمی و بی‌روح خواهد شد. اظهار محبّت در خانواده میان زن و مرد و فرزندانشان، خانه را به بهشت تبدیل می‌نماید.

متأسفانه، با فراگیری فناوری، ارتباط کلامی خانواده به کمترین اندازه نزدیک می‌گردد. به عبارت بهتر، خانواده از حالت صمیمی و دوستانه، تبادل افکار و حل مسائل، به گذراندن اوقات در زیر یک سقف تبدیل شده است؛ بنابراین صحبت نمودن با تبسم باعث می‌شود تا شمیم دل‌انگیز دوستی، محیط خانواده را معطر کند.

ادامه مطلب

عوامل استحکام خانواده (بخش اول)

فاطمه احمدی بیغش

خانواده به عنوان یک نظام اجتماعی، شامل گروهی از افراد می‌باشد که از مسیر ازدواج باهم زندگی می‌کنند. رابطه افراد خانواده، رابطه‌ی ژرف و چندوجهی است که دارای تاریخچه و اهداف مشترک است. عمدتا در این نظام، افراد، توسط خواسته‌ها و دلبستگی‌های عاطفی نیرومند متقابل با هم‌ پیوند دارند.

ادامه مطلب

خاواده سبز 1228

زن شایسته از دیدگاه  پیامبر اسلام(ص) 

سمانه مهرپرور

از نگاه رسول خدا (صلی الله علیه وآله)، هر قدر دختران و زنان مسلمان در حفظ حجاب و پوشش خود کوشا باشند، پویایی ارزنده‌تری در قبال ارزش وجودی خود دارند. 

ادامه مطلب

زن ایرانی؛ گرداننده تاریخ در عصر ظهور

راضیه شعبان

به برکت انقلاب اسلامی، زن مسلمان بیدار شد، با تنفّس در سرای انقلاب، جانی دوباره یافت و با درک اندیشه‌های ناب درباره‌ی جنس خود، به رشد فکری رسید.

ادامه مطلب

خانواده سبز 1120

انزوای فرهنگی؛ فرجام بی‌مهری به علوم انسانی_اسلامی

محمدعلی بابایی

ادامه مطلب

گفت‌وگوی حجابیه پرسش از عقلانیت بی‌حجابی (بخش نوزدهم)

داود مهدوی زادگان

پوشش عمل پسندیده و حسن است؛ زیرا انسان به خاطر پوشش، احساس شرم نمی‌کند؛ بلکه احساس آرامش می‌کند. ولی انسان از ناپوششی احساس شرم می‌کند. چنان که این  احساس شرم برای حضرت آدم و حوا اتفاق افتاد. بنابراین، ناپوششی بنا به حکم عقل، عملی قبیح و نکوهیده است و پوشش، امر عقلانی است.

ادامه مطلب

صفحه‌ها