امام حسین علیه‌السلام:  شایسته نیست که انسان با ایمان، نافرمانی خدا را مشاهده کند و با بی‌تفاوتی از آن چشم بپوشد؛ بلکه او وظیفه دارد در جلوگیری از منکر اقدامی بکند.  (وسائل الشیعه، ج ۱۶، ص ۱۲۵) 

این خوراکی ضد سرطان سینه است

استروژن رشد برخی از تومورهای سینه را تحریک و تشدید می‌کند.
تحقیقات پژوهشگران دانشگاه مارشال در امریکا نشان می‌دهد که مصرف روزانه گردو، خطر ابتلا به سرطان سینه را به میزان قابل ملاحظه‌ای کاهش داده و همچنین رشد تومور را در بیماران مبتلا به این سرطان مهار می‌کند.
بر اساس این مطالعات استرول‌های گیاهی موجود در گردو، گیرنده‌های استروژن را مهار نموده و از طریق این مکانیسم از سرطان سینه پیشگیری می‌نمایند؛ زیرا استروژن، رشد برخی از تومورهای سینه را تحریک و تشدید می‌کند.
ادامه مطلب

خشت اول در سلامت خانواده

نخستين تعامل نوزاد با محيط اطراف، در خانواده شكل می‌گيرد. طبيعتا در اينجا، نخستين اثرگذاری و اثرپذيری آغاز می‌شود. به نظر روان‏شناسان، سال‏های اوليه كودكی، در رشد شخصيت و آينده او نقشی بسزا دارد. بيشتر شناخت‏های كودك از خود، اطرافيان و محيط نيز در اين دوران شكل می‏گيرد.
ادامه مطلب

سلامت جامعه در گروی سلامت خانواده

«خانواده» واحد اصلی جامعه محسوب می‌شود. خانواده، مهم‌ترین کانونی است که جامعه را شکل می‌دهد. فرد در کنار تأثیری که از اجتماعِ خود، می‌پذیرد با توشه‌ای که از خانواده‌ی خود دریافت کرده است، محیط پیرامون خود را تحت‌تأثیر قرار مي‌دهد.
چنین تأثیراتی علاوه بر مسائل پیرامونی بر مسائل کلان اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و حتی سلامت جامعه نیز نقش دارند. به همین علت، بسیاری از صاحب‌نظران معتقدند اصلاح جامعه و پیشرفت و ترقی آن، در گرو اهمیت به خانواده و اصلاح خانواده است. خانواده به‌عنوان واحد بنیادین هر اجتماع، تأثیری عمیق بر رشد و تعالی انسان دارد.
ادامه مطلب

عناصر اساسی خانواده موفق و سالم

آرامش و امنیت
در خانه‌ای که روابط زیر چتر آرامش تحقق می‌یابد و افراد احساس امنیت از حضور یکدیگر می‌کنند، لذت و رشد در آن اوج می‌گیرد. بخشی از این آرامش به‌صورت طبیعی در بین زن و مرد وجود دارد، چنان‌که می‌فرماید: "لتسکنوا الیها" (آیه ۲۱ سوره روم)، ولی بخشی دیگر اکتسابی است و به‌عبارت‌دیگر، آرامش اولیه خدادادی به  آبیاری  نیازمند است.
توجه و محبت
ادامه مطلب

ویژگی‌های خانواده سالم چیست؟

دکتر لیلا قهرمانی

 

خانواده سالم، خانواده‌ای است که در آن اعضا به یکدیگر احترام می‌گذارند، ارتباطات سالم و مثبتی دارند و در کنار هم رشد می‌کنند. در چنین خانواده‌ای، هر فرد حمایت لازم را برای تحقق بخشیدن به توانایی‌ها و رسیدن به خوشبختی دریافت می‌کند. سلامت جسمی و روانی، امنیت عاطفی و پشتیبانی اجتماعی از جمله ویژگی‌های بارز یک خانواده سالم است.

ادامه مطلب

مراقبت‌های فصل زمستان سرماخوردگی و آنفولانزا

مراقبت‌های فصل زمستان سرماخوردگی و آنفولانزا
شایع‌ترین بیماری فصل پاییز و زمستان، سرماخوردگی و نوع حاد آن یعنی آنفولانزا است. 
این روزها هم که کرونا و بیماریهای مشابه آن همچنان در کمین است؛ شناخت علائم این دو بیماری و تفکیک آن از کرونا، البته با مشورت پزشک ضروری به نظر می‌رسد.
ادامه مطلب

در زمان خواب از تلفن همراه استفاده نکنید

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که استفاده از رسانه‌ها در مدت یک ساعت قبل از رفتن به رختخواب، ممکن است منجر به بدخوابی شود.
به گزارش مهر، در یک مطالعه کوچک، محققان از ۵۸ بزرگسال در محدوده سنی ۱۹ تا ۶۶ سال خواستند که دفترچه‌ای داشته باشند که اطلاعاتی را در مورد مدت زمانی که قبل از رفتن به رختخواب با رسانه سپری کرده‌اند، محل استفاده از رسانه‌ها در منزل شان و انجام فعالیت‌های هم‌زمان دیگر را ثبت کنند.
ادامه مطلب

عالم در نهایت کثرت و انسان در ناقص‌ترین روزگار خود

مصطفی گودرزی

 

هر روز که فضای مجازی را چک می‌کنیم، نمونه‌های جدیدی از تولیدات و کلیپ‌های فانتزی تبلیغاتی به چشممان می‌خورد. کلیپ‌هایی که با انواع ترنزیشن‌ها و افکت‌ها بزک شده‌اند تا انسان به عمق محتوا پی نبرد و مبهوت این همه رزق و برق شود.

ادامه مطلب

چرا کف پا صاف می‌شود

علی ترکمان، در گفتگو با رادیو سلامت، گفت: در ناحیه کف پا، دو تا قوس داریم. یعنی یک قوس اصلی است که از ناحیه پاشنه پا شروع می‌شود و تا سر انگشت‌ها می‌باشد. این انحنایی که به‌صورت طولی از ناحیه پاشنه تا ناحیه انگشتان پا هست، به آن قوس اصلی می‌گویند.
وی ادامه داد: یک قوس هم در ناحیه خود قاعده انگشت‌ها داریم که عمود بر این قوس طولی است. این قوس‌ها خاصیت فنریت دارند. در ناحیه کف پا ایجاد می‌شود که وقتی فرد روی زمین راه می‌رود و فشار می‌آورد، فشار کمتری به ناحیه کف پا وارد شود و فشار تقسیم می‌شود و خستگی، درد و ناراحتی در ناحیه کف پا در پیاده‌روی‌های طولانی ایجاد نشود.
ادامه مطلب

بدن انسان، در زمستان چقدر به ویتامین D نیاز دارد؟

 ویتامین D برای جذب کلسیم و حفظ استخوان‌های قوی و سالم، بسیار مهم است. کمبود این ویتامین، باعث نرمی، ضعیف و شکننده شدن استخوان‌ها می‌شود. ویتامین D همچنین می‌تواند بر سایر جنبه‌های سلامت از جمله التهاب، خطر بیماری خودایمنی، سلامت قلب و عملکرد شناختی نیز نقش داشته باشد.
با مایل‌شدن نور خورشید در فصل زمستان و گذراندن زمان بیشتری در خانه، میزان نیاز به ویتامین D افزایش می‌یابد.
ادامه مطلب

صفحه‌ها