طرح «ایران را کشف کن» را میتوان بخشی از یک راهبرد در دیپلماسی عمومی ایران دانست. در شرایطی که بسیاری از کشورها با تکیه بر قدرت رسانهای، به بازتعریف و تقویت تصویر خود در افکار عمومی جهان میپردازند، ایران نیز با این اقدام منسجم نشان میدهد که درک اهمیت روایتسازی و تصویرسازی جهانی را در دستور کار خود قرار داده است.
یک نکته مهم در باب امنیت، مسئله امنیت روانی جامعه است. کمتر به این توجه میشود. یعنی دچار اضطراب نکردن مردم؛ دچار ترس و تردید نکردن مردم. این خیلی مهم است. بعضیها با خبری که میدهند، با تحلیلی که میکنند، با تفسیری که از واقع میکنند، در مردم تردید و ترس ایجاد میکنند. این از نظر خدای متعال مردود است.
در این دوره از جایزه کن، دو فیلم «زن و بچه» ساخته سعید روستایی و «یک تصادف ساده» اثر جعفر پناهی به طور زیرزمینی تولید شده بود، در فستیوال کن به نمایش در آمدند و هر دو کارگردان از هم در سیاهنمایی از ایران در میان کشورهای دیگر سبقت میگرفتند.
به طور کلی از نظر اسلام، شرکت در مهمانیهایی که موجب آلودگیهای اعتقادی، اخلاقی و عملی است، و یا با کار مهمتری در تعارض است، پسندیده نیست و مورد نکوهش واقع شده است؛ لذا شخص مؤمن نباید این گونه دعوتها را بپذیرد.
مهمانداری و مهماننوازی آثار و برکاتی دارد؛ از جمله آن گشایشِ روزی و ریزش گناهان است. پیامبر خدا (صل الله علیه وآله وسلم) در این باره می فرمانید: کسی که اطعام میکند، سریعتر از فرو رفتن کارد در کوهان شتر، به او روزی میرسد.