امام حسین علیه‌السلام:  بخشنده‌ترین مردم کسی است که به آنکه امید ندارد و درخواست یاری نکرده، کمک کند و ببخشد. (کشف الغمه، ج ۲، ص۳۰) 

پرتویی از حکمت - بوستان حکایت 1124

سبب حضور قلب در نماز  
 شهید محراب آیت‌الله دستغیب (ره) می‌فرماید:
سبب حضور قلب در نماز، بیشتر به این است که نماز نزد او مهم باشد و این مطلب پیدا نمی‌شود مگر وقتی که راستی به حقارت دنیا یقین کند و باورش شود که آخرت بهتر و پایدارتر است "و الآخرة خیر و أبقی" و بداند که وسیله‌ی تحصیل آخرت، نماز است.
 
ادامه مطلب

پرتویی از حکمت - بوستان حکایت 1123

احترام به سادات    
استاد عالی‌قدر آیت‌الله‌العظمی بهجت (ره) می‌فرماید:
 احترام به سادات و مودّت و محبت به آنها، خیلی سفارش شده است. بعضی فرموده‌اند بارها اتفاق افتاده با نظر سیدی مخالفت نمودم و چوبش را از جای دیگر خوردم؛ بلکه از این بالاتر، پدری که سید بود نقل می‌کرد: گاهی فرزند خود را به‌عنوان تأدیب کتک می‌زدم، بلافاصله گرفتاری و ناراحتی برایم پیش می‌آمد.
ادامه مطلب

پرتویی از حکمت - بوستان حکایت 1122

نسخه‌ای برای رهایی از غم‌ها  
 شیخ رجبعلی خیاط می‌فرمود:
بطری وقتی پر است و می‌خواهی
خالی‌اش کنی، خمش می‌کنی ...
هر چه خم شود خالی‌تر می‌شود
اگر کاملا رو به زمین گرفته شود
سریع‌تر خالی می‌شود ...
دل آدم هم همین‌طور است؛
گاهی وقت‌ها پر می‌شود از غم، غصه،
ادامه مطلب

پرتویی از حکمت - بوستان حکایت 1121

ما مهمان خدا هستیم  
آیت ا... العظمی بهجت رحمة ا... علیه: خدا می‌داند چه پاداشی برای اعمال [انسان] ثابت است و برای او مقرر می‌شود! نباید خیال کرد که مطلب، مالِ کمی و زیادی است؛ [بلکه مربوط به] کیفیت است؛ برای خدا باشد، کم باشد[سودمند است]؛ و برای خدا نباشد زیاد[هم] باشد؛ بی‌فایده  است… ما مهمان خدا هستیم، در سفره او هستیم. می‌بیند ما را، می‌داند ما چه کار می‌کنیم، می‌داند که ما خیال داریم چه [کاری] بکنیم!
به‌سوی محبوب، ص١١۴
 
«ترک گناه» راه تقویت خود در برابر دشمنان 
ادامه مطلب

پرتویی از حکمت - بوستان حکایت 1120

باز بودن باب دعا و اجابت الهی 
ادامه مطلب

پرتویی از حکمت - بوستان حکایت 1119

زهد ملاعلی کنی  
ملاعلی کنی هر چند مرجع تقلید بسیاری از مردم ایران بخصوص اهالی تهران بود؛ لیکن از مطرح شدن خود در مقابل مرجعیت شیخ مرتضی انصاری خودداری می‌کرد و در جواب اعتراض کنندگانی که می‌گفتند چرا گوشه‌نشینی کرده، از تصدی مرجعیت عموم شیعیان خودداری می‌کنید، می‌فرمود: «زهد مرتضی بود که علی را خانه نشین کرد.»
منظور حاجی از بیان جمله فوق آن بود که زهد شیخ انصاری آنقدر زیاد است که من در مقابل او مطرح نیستم.
 
از این واقعه با کسی سخن مگو! 
ادامه مطلب

پرتویی از حکمت - بوستان حکایت 1226

جامعه بشری را اولیای الهی روشن می‌کنند 
 «عُمّار اللیلِ وَ مَنارُ النهارِ» [اولیای الهی] شب را زنده و آباد نگه می‌دارند، شبِ آنان معمور است نه بایر و مخروب، شب را به خواب نمی‌گذرانند تا مخروب و ویران باشد، آن کس که در خواب است، شبِ زنده و آبادی ندارد: 
گریه شام و سحر شُکر که ضایع نگشت
قطره بارانِ ما گوهر یک‌دانه شد
ادامه مطلب

پرتویی از حکمت - بوستان حکایت 1117

ترک دعا برای ظهور به ضرر دنیای ما هم هست؛ چه رسد به آخرت! 
آیت‌الله بهجت (ره) می‌فرمایند: اگر ما برای «تعجیل فرج» دعا نکنیم، یا در دعاکردن جدی نباشیم، یا آثار جدیت در ما نباشد، به ضررِ دنیای ما هم خواهد بود؛ چه رسد به آخرت و از شروط استجابت دعا، توبه از معاصی است.
ادامه مطلب

پرتویی از حکمت - بوستان حکایت 1115

قدر و اندازه خود را بشناسید 
بعد از فوت میرزا جواد آقاتهرانی، نامه‌ای در یادداشت‌های شخصی‌شان پیدا شد که از ایشان خواسته بودند تا در برنامه‌ای به معرفی خود، تحت عنوان یکی از شخصیت‌های اسلامی این مرزوبوم بپردازند. 
ایشان در زیرِ جملاتی که از ایشان به‌عنوان شخصیت اسلامی در نامه یاد شده بود، با خودکار قرمز خطی کشیده بودند و در حاشیه‌ی آن ۲ جمله نوشته بودند: 
رب شهرة لا اصل لها، یعنی ای‌بسا شهرتی که هیچ اصل و اساسی نداشته باشد. 
ادامه مطلب

پرتویی از حکمت - بوستان حکایت 1114

اهمیت احسان به خلق 
مرحوم کربلایی احمد تهرانی (ره) می‌فرمود: در اهمیت احسان به خلق، همین بس که خداوند فرموده است: اگر من بشر بودم، بیشترین کاری که انجام می‌دادم، همانا خدمت به دیگران بوده است. پس رفقا، بیایید از همین حالا تمرین کنیم که از پول بگذریم، تا همین فردا آقا امام‌زمان علیه‌السلام تشریف آوردند و دستور فرمودند که جان بدهید، برایمان دشوار نباشد.
(رند عالم سوز)
 
نیکی کن، همان‌طور که خدا به تو نیکی کرده است 
ادامه مطلب

صفحه‌ها