امام مهدی (عج الله تعالی فرجه الشریف): حقانیّت و واقعیّت، با ما اهل‌بیت رسول‌الله (ص) می‎باشد و کناره‎گیری عدّه‎ای از ما، هرگز سبب وحشت ما نخواهد شد؛ چرا که ما دست‌پرورده‌های نیکوی پروردگار می‎باشیم و دیگر مخلوقین خداوند، دست‌پرورده‌های ما خواهند بود.    (بحارالانوار: ج ۵۳، ص ۱۷۸)  

پرتویی از حکمت - بوستان حکایت 1115

قدر و اندازه خود را بشناسید 
بعد از فوت میرزا جواد آقاتهرانی، نامه‌ای در یادداشت‌های شخصی‌شان پیدا شد که از ایشان خواسته بودند تا در برنامه‌ای به معرفی خود، تحت عنوان یکی از شخصیت‌های اسلامی این مرزوبوم بپردازند. 
ایشان در زیرِ جملاتی که از ایشان به‌عنوان شخصیت اسلامی در نامه یاد شده بود، با خودکار قرمز خطی کشیده بودند و در حاشیه‌ی آن ۲ جمله نوشته بودند: 
رب شهرة لا اصل لها، یعنی ای‌بسا شهرتی که هیچ اصل و اساسی نداشته باشد. 
ادامه مطلب

پرتویی از حکمت - بوستان حکایت 1114

اهمیت احسان به خلق 
مرحوم کربلایی احمد تهرانی (ره) می‌فرمود: در اهمیت احسان به خلق، همین بس که خداوند فرموده است: اگر من بشر بودم، بیشترین کاری که انجام می‌دادم، همانا خدمت به دیگران بوده است. پس رفقا، بیایید از همین حالا تمرین کنیم که از پول بگذریم، تا همین فردا آقا امام‌زمان علیه‌السلام تشریف آوردند و دستور فرمودند که جان بدهید، برایمان دشوار نباشد.
(رند عالم سوز)
 
نیکی کن، همان‌طور که خدا به تو نیکی کرده است 
ادامه مطلب

پرتویی از حکمت - بوستان حکایت 1113

بخاطر دنیای‌تان هم شده، شب زنداری کنید
آیت الله نصرالله شاه آبادی نقل می کنند: یکی از موضوعاتی که مرحوم والد به آن عنایت ویژه ای داشتند و آن را در قرب به حق مؤثر می دانستند، بیداری شب و سحر خیزی بود... 
می فرمودند: اگر برای نافله شب بیدار شدید، برای نافله خواندن آمادگی روحی ندارید، بیدار بمانید. بنشینید، حتی چای بخورید. انسان بر اثر همین بیداری، آمادگی برای عبادت را پیدا می‌کند.
همچنین می‌فرمودند: بیداری سحر، هم برای مزاج مادی مفید است و هم برای مزاج معنوی.
ادامه مطلب

پرتویی از حکمت - بوستان حکایت 1112

به‌اندازه تقوایتان ثروتمند شوید 
آیت‌الله حائری شیرازی (ره) می‌فرمود:
 ثروت، وزنه است و تقوا، نیرو. به‌اندازه نیروهایتان، وزنه بلند کنید!
 
تاثیر بیشتر سخنان خصوصی 
خاطره‌ای از حجت‌الاسلام قرائتی: در بازار کاشان، دیوانه‌ای وقت نماز وارد مسجد شد و با صدای بلند به مردم گفت: همه شما دیوانه هستید. همه خندیدند. گفت: همه شما، چه و چه هستید. باز همه خندیدند.
ادامه مطلب

پرتویی از حکمت و بوستان حکایت 1107

قرار نیست از دنیا بهره نبرید!
آیت‌الله بهجت (رحمت‌الله علیه) فرمودند: انبیاء و ائمه (علیهم‌السلام) نیامده‌اند که بگویند مردم از دنیا هیچ بهره‌ای نداشته باشند؛ بلکه آمده‌اند طریقه دنیاداری باسعادت و عزت را به ما نشان بدهند.
 
نواب صفوی، خودش را تربیت کرده است 
آن زمان که شهید سید مجتبی نواب صفوی قیام کرد و در مقابل ادعاهای احمد کسروی، نتوانست صبر نماید تا عاقبت او را به جهنم فرستاد، آیت‌الله میرزا جواد تهرانی، محبتی شدید از نواب در دل داشت و او را دعا می‌نمود.
ادامه مطلب

ستون سمت راست فرهنگی و اجتماعی 1106

از یقین خارج مشو!
آیت الله بهجت رحمت الله علیه، فرمودند: خدا توفیق بدهد که از یقینیات خارج نشویم، در همه احوال فقط یقینیات را دنبال کنیم که این کار، پشیمانی ندارد.
انسان باید در این مسیر انسانیت و کسب معارف، اهل مراقبه باشد و تا به مراقبت نرسد، فایده‌ای ندارد!
 
راه حل در برابر ناسزا 
ادامه مطلب

ستون چپ فرهنگی و اجتماعی 1105

احتیاط، پشیمانی ندارد
آیت‌الله بهجت (رحمه‌الله علیه) فرمودند: انسان باید در کار خیر و نحوه انجام آن، فکر کند و فکرش موجب ابتکاری باشد که برای رسیدن به هدف، مفید باشد.
هیچ کاری نیست که احتیاط در آن، پشیمانی در پی داشته باشد.
 
بیت‌المال به‌وقت ناهار 
ادامه مطلب

ستون راست صفحه فرهنگی و اجتماعی 1104

یُمن دعای شب و وِرد سحری

احمدحسین شریفی

یکی از عبادت‌هایی که نقشی بزرگ و بی‌بدیل در سامان‌دهی به زندگی انسان و موفقیت مادی و معنوی دارد، «نماز شب» است. در آیات و روایات اسلامی و همچنین در کلمات بزرگان عرفان و اخلاق اسلامی، بر اقامه نماز شب، فراوان تأکید شده است.

ادامه مطلب

نماز با طمأنینه و خضوع

فرزند مرحوم حاج آخوند ملا عباس تربتی،  نقل میکند که شب بسیار سردی همراه پدرم بودم. سردی هوا، گوش و گردن و دستوپا را می‏سوزاند.
در فاصله کاریزک تا حاجیآباد، پدرم همچنان که پیاده می‏آمد، نماز شبش را خواند. چون به حاجیآباد رسیدیم، صبح دمید و در آن هوای سرد و باد تندی که میوزید، روی آن زمین‎های یخزده که بدن انسان را خشک می‏کرد، مرحوم حاج آخوند، جلو ایستاد روبهقبله و شیخ حبیب که همراه ما بود به او اقتدا کرد.

ادامه مطلب

پرتویی از حکمت + بوستان حکایت 1102

اثر دوری از کلام اهل‌بیت (علیهم‌السلام)
حضرت آیت‌الله بهجت (رحمت الله علیه) فرمودند: به هر اندازه از بیانات اهل بیت (علیهم السلام) دور باشیم، از خود ایشان دوریم. یک دست شما قرآن و دست دیگر عترت باشد. عترت، معارفش در نهج‌البلاغه است؛ اعمالش، در صحیفه سجادیه است و اعمال تکلیفی‌اش، در مثل همین رساله‌ها است.

ادامه مطلب

صفحه‌ها