امام حسین علیه‌السلام:  بخشنده‌ترین مردم کسی است که به آنکه امید ندارد و درخواست یاری نکرده، کمک کند و ببخشد. (کشف الغمه، ج ۲، ص۳۰) 

خضراء تشرق من طهران

مصطفی محمد الغماری شاعر و نویسنده الجزایری متولد ١٩٤٨ دارای دکترای مطالعات قرآنی و استاد دانشگاه که در سال ٢٠١٢ بازنشسته شد. وی همزمان با قیام امام خمینی و همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی، شعرهایی را درباره انقلاب و امام راحل می‌سرود و در ماه‌های پس از پیروزی انقلاب (در سال ١٩٨٠) مجموعه اشعاری که در ستایش انقلاب اسلامی و مخصوصاً امام راحل سروده بود در کتابی با عنوان «خضراء تشرق من طهران» منتشر ساخت. شیخ احمد سحنون از عالمان مشهور الجزایر در یکی از اشعار خود خطاب به مصطفی الغماری می‌نویسد:
من الذی مات یا غُماری
یا مصطفی کُن أخا اصطبارِ
ادامه مطلب

کتاب روح الله

کتاب «روح‌الله»، نوشته هادی حکیمیان، از معدود آثار ادبی درباره امام (ره) است که از سوی انتشارات شهرستان ادب منتشر شده و در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است.
ادامه مطلب

شعر انقلاب و انقلاب شعر

جای تردید نیست که شعر و شعار انقلاب، حیثیت کلامی و مرامی انقلاب اسلامی است و نیز به جرئت می‌توان گفت که از شعر انقلاب تا انقلاب شعر، فاصله‌ای نیست؛ نه درونی و نه بیرونی. همه مـضامین شعری و شعاری کوران انقلاب اسلامی - پس از پیروزی انقلاب اسلامی - در قالب شعرهایی روشن‌تر ادامه زندگی می‌دهد و تداوم می‌یابد تا آنجا که ادبیات انقلاب اسلامی شکل می‌گیرد.
ادامه مطلب

روایتی متفاوت از قیام جنگل به روایت شاهد عینی

کتاب «تاریخچه میرزا کوچک خان؛ روایتی نو و متفاوت از قیام جنگل» تألیف مرحوم آیت‌الله سید محمد بحرالعلوم قزوینی، با تصحیح و کوشش مهدی نورمحمدی است. پیوست کتاب، زندگینامه خودنوشت آیت‌الله بحرالعلوم است.
کتاب تاریخچه میرزا کوچک خان، نوشته‌ای است مختصر، اما جدید و متفاوت درباره نهضت جنگل و میرزا کوچک خان جنگلی که به نثری ساده و روان، توسط سید محمد بحرالعلوم قزوینی، از فضلای قرن حاضر (۱۲۵۷ – ۱۳۳۲ خورشیدی) به رشته تحریر درآمده است.
ادامه مطلب

در اسارت سریال و اینستاگرام

فرهاد قنبری

 

بدبختی انسان امروز این است که به جای اینکه کتاب بخواند، به جای اینکه داستان و شعر و حکایت بخواند، به جای اینکه اوقات خود را با خانواده و چیزهای ارزشمند سپری کند، صبح تا شب مشغول تماشای «سریال» و «بلاگرهای اینستاگرام» است. تا دو دهه پیش، تلویزیون در دو سه شبکه خلاصه می‌شد و ماهواره و اینترنتی هم برای دسترسی فله‌ای به «سریال» وجود نداشت. در آن سال‌ها نهایت دسترسی مخاطب به سریال همان چند سریالی بود که در روز مشخصی از هفته به نمایش گذاشته می‌شد.

ادامه مطلب

تفاوت‌های روزه در اسلام و سایر ادیان

روزه در اسلام از نظر احکام، ساختار و اهداف، تفاوت‌های مهمی با روزه در ادیان دیگر دارد. نخست، در اسلام روزه دارای چارچوب مشخصی است که فرد مکلف، از اذان صبح تا اذان مغرب از خوردن، آشامیدن و برخی اعمال خاص خودداری می‌کند، در حالی که در مسیحیت و یهودیت، روزه غالباً به شکل محدودتر یا انعطاف‌پذیرتر انجام می‌شود. به عنوان مثال، در برخی شاخه‌های مسیحیت، افراد می‌توانند به‌جای پرهیز کامل از غذا، از مصرف برخی مواد غذایی خاص خودداری کنند.
ادامه مطلب

هنر انقلابی

مراد طاهرنیا
 
در فراز و فرودهای هنر انقلابی، نکته مهم این است که با پیروزی انقلاب اسلامی، حوزه هنر از حوزه‌های مهم و چالش‌برانگیز بود. از یک سو باید هنری را کنار می‌گذاشتیم که حاصل تفکری بود که مسائل، مبانی و مولفه‌های اسلامی را مخدوش می‌دانست و در تضاد عمیق و آشکار با باورهای دینی مردم قرار داشت و از طرف دیگر باید یک مسیر جدیدی را برای انقلاب آغاز می‌کردیم که طبیعتاً یک موضوع مهم و حساس و یک مدیریت عالمانه فرهنگی و هنری را می‌طلبید.
ادامه مطلب

صفحه‌ها