امام حسین علیه‌السلام:  بخشنده‌ترین مردم کسی است که به آنکه امید ندارد و درخواست یاری نکرده، کمک کند و ببخشد. (کشف الغمه، ج ۲، ص۳۰) 

کتاب روح الله

کتاب «روح‌الله»، نوشته هادی حکیمیان، از معدود آثار ادبی درباره امام (ره) است که از سوی انتشارات شهرستان ادب منتشر شده و در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است.
اگرچه تاکنون آثار متعددی درباره انقلاب اسلامی و شخصیت ممتاز امام (ره) نوشته شده؛ اما به نظر می‌رسد عمده کارهای منتشر شده با رویکرد علمی و پژوهشی و با تمرکز نویسنده بر چرایی و چگونگی پیروزی انقلاب اسلامی بوده است. در این میان طی دهه‌های گذشته، خلأ یک کار ادبی که قصد داشته باشد با رویکردی هنری به شخصیت و زندگی امام (ره) بپردازد، احساس می‌شد. از این منظر، کتاب حکیمیان در واقع تلاشی است برای پر کردن سطرهای نانوشته از امام (ره)؛ مطالبه‌ای که رهبر معظم انقلاب نیز بر آن تأکید فرموده بودند:
«امام یک شخصیّت برجسته‌ی کم‌نظیر در تاریخ است؛ ما درباره‌ی امام چقدر کتاب نوشته‌ایم؟ چه نوشته‌ایم؟ این‌ها خیلی مهم است. این کارها باید انجام بگیرد».
حکیمیان در «روح‌الله» ضمن پرداختن به شخصیت و زندگی امام (ره)، نگاهی دقیق به زمانه ایشان نیز دارد. نگاه بی حب و بغض، از ویژگی‌های نویسندگانی است که در حوزه تاریخ کار می‌کنند. این ویژگی نه تنها در کتاب «روح‌الله»، که در آثار قبلی حکیمیان نیز قابل مشاهده است.
نویسنده به خوبی توانسته ضمن پرداختن به ابعاد مختلف زندگی امام (ره)، به شخصیت‌ها و گروه‌های مختلفی بپردازد که در این برهه تاریخی تأثیرگذار بوده‌اند؛ شخصیت‌هایی که در دوره حیات امام (ره) تغییر رویکرد داده‌اند، بخش‌هایی که نوشتن آن ممکن است برای نویسندگان خالی از دردسر نباشد؛ چنانکه حکیمیان تأکید کرده که این بخش از کتاب را با دلهره و تردید نوشته است و تقریظ رهبر معظم انقلاب بر این اثر نشان داد که راه را درست رفته است.
کتاب حکیمیان به دلیل نوع روایت، زبان، نگاه دقیق نویسنده به زوایای مختلف تاریخ و... در ماه‌های اخیر مورد توجه اهالی فرهنگ و عامه مردم قرار گرفته است.