عباس عبدی در گفتوگو با روزنامه اعتماد، به جای اعتراض به یاغیگری دولتمردان آمریکایی به ویژه ترامپ، مدعی شد: «مسئله اصلی ما تنش با آمریکا نیست. این اشتباهی است که تحلیلگران میکنند. مسئله اصلی سیاست داخلی است. باید از داخل آغاز کرد. یکی از مهمترین علل شکست برجام، رویکرد غالب بر آن بود که گمان میکرد حل مسائل ایران مشروط به حل مسائل خارجی آن است. این برداشت عقیم و ناکارآمد است.»
ادعای سرمایهگذاری ۱۰۰۰ میلیارد دلاری در ایران در صورت توافق با آمریکا غیرواقعی است. این رقم، معادل ۴ برابر GDP ایران یا همان تولید ناخالص ملی (۲۵۰ میلیارد دلار در ۱۴۰۳) و غیرواقعبینانه است. کل سرمایهگذاری خارجی جهان در ۲۰۲۴ حدود ۱.۵ تریلیون دلار بود و تخصیص دو سوم آن به ایران، منطقی نیست.
این تحلیل را خبرگزاری خبرآنلاین (از رسانههای وابسته به مدعیان اعتدال و اصلاحات) منتشر کرد و مدعی شد که رقم هزار میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی، ساخته فضای مجازی است و واقعیت ندارد.
در روزهایی که مردان خدا در یمن، با دستانی خالی؛ اما ایمانی راسخ، هیمنه استکبار را به لرزه درآوردهاند، مدعیان اصلاحات بار دیگر پرده از چهره حقیقی خود برداشتند و در همنوایی با رسانههای صهیونیستی و آمریکایی، مقاومت یمن را زیر سؤال بردند!
محافلی که نسبت به مذاکره با دولت ترامپ ابراز شیدایی میکنند، درباره دستاوردهای موهوم ایجاد انتظار میکنند، و طرف مقابل را طرفدار تنشزدایی و توافق محترمانه جا میزنند؛ نقش خسارتباری در تضعیف قدرت مذاکراتی ایران ایفا میکنند.
یک فعال رسانهای (دارای سابقه فعالیت در دولتهای مدعی اعتدال و اصلاحات)، توئیت زده و در رسانههای زنجیرهای بارها باز نشر شده، مبنی بر اینکه: «دولت ایران نزدیک به هزار میلیارد دلار پروژه تعریف کرده و سرمایهگذاری آمریکاییها در این پروژه بلامانع اعلام شده است» (!)
روزنامه متهم در بزک کردن آمریکا و کلاهبرداری برجام، سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی را زیر سؤال برد و حال آنکه دشواریهای امروز اقتصادی، نتیجه عمل کردن به این سیاستها و هشت سال فرصتسوزی در اعتماد به آمریکاست.
روزنامه شرق به قلم مصطفی هاشمیطبا مینویسد: «سعدی در کتاب گلستان میگوید: خلاف رأی سلطان رأی جستن/ به خون خویش باشد دست شستن؛ اگر خود روز را گوید شب است این/ بباید گفت: آنک ماه و پروین.
مدعیان اصلاحات با چنگ زدن به واژه «وفاق» بهجای پذیرش اشتباه و قبول مسئولیت، به نمایندگان و قانون تاخته و منافع حزبی - جناحی را مقدم بر احترام به قانون کردند.
برخی روزنامههای زنجیرهای به عنوان بازوی رسانهای طیف مدعی اصلاحات، ضمن حمله به اراده قانونی مجلس، خواست عموم و جامعه را سانسور کرده و تنگنای معیشتی و رنج مردم را با سیاسیبازی منحرف کردند.
سفیر اسبق ایران در آلمان در دولت روحانی ادعا کرد باید قبل از این که میان آمریکا و اروپا معامله شویم، خودمان معامله کنیم!
علی ماجدی، در روزنامه زنجیرهای هم میهن مینویسد: دونالد ترامپ، میداند که به دلیل خروج از برجام، مجبور است که برای بازگرداندن قطعنامههای شورای امنیت علیه ایران، از سه کشور اروپایی کمک بخواهد. با توجه به وضعیت روابط آمریکا و اروپا، بهویژه موضوع اوکراین و اینکه ترامپ تصمیم گرفته وارد مذاکره با روسیه شود و اروپاییها را بازی ندهد، اروپاییها بهشدت از سیاست کنونی آمریکا ناراضی هستند.
روزنامه اعتماد ضمن همدلی با قاتلان دانشجوی دانشگاه تهران، علت این جنایت را مشکلات اقتصادی موجود در کشور دانست و مدعی شد اعدام جنایتکاران بینتیجه است. این روزنامه نوشته است: «نتیجه دستگیری ضاربین دانشجوی دانشگاه تهران چه خواهد بود؟ ضارب اصلی به جرم قتل عمد، محکوم به قصاص میشود یا هر دو متهم را محارب شناخته و به اعدام محکوم خواهند کرد. فراموش نکنیم که یک جوان کشته شده است و قرار است دو جوان دیگر هم کشته شوند»!
روزنامه اعتماد یادداشتی از عطاءالله مهاجرانی، معاون حقوقی و پارلمانی رئیسجمهور در دولت هاشمی با عنوان «مذاکره با آمریکا؟!» منتشر کرد؛ وی در این یادداشت به بررسی این سؤال پرداخت که چرا سال ۶۹ موافق مذاکره مستقیم با آمریکا بود و امروز مخالف است؟
یک روز پس از انتشار یادداشت ضدایرانی ترامپ با عنوان «یادداشت امنیت ملی ریاست جمهوری»، مدعیان اصلاحات ضمن اصرار بر مذاکرات، درصدد چهرهپردازی و بزک ترامپ برآمدند؛ این در حالی است که برخلاف اظهارات و شانتاژ خبری این طیف، سیاست ترامپ بر همان اصول پیشین استوار بوده و شخصیت وی هنوز قلدرمآب، بدعهد و غیرقابل اعتماد است.