شایعه، خبر یا اطلاعی غیر موثق است که اعتبار خود را از تواتر و شیوع خود میگیرد و شایعه پذیران بر این باورند: چون همه میگویند، پس صحت دارد! شنونده شایعه نیز، بدون دلیل و مدرک، و فقط به دلیل شیوع و تواتر آن، شایعه را میپذیرد و شبه واقعیت را واقعیت میپندارد و اخبار دروغ را راست تلقی میکند.
حیات یک ملت، مرهون «کار و کارگر» است. کارگران از ارزشمندترین طبقه و سودمندترین افراد جامعه هستند. چرخ عظیم جوامع بشری با دست توانای کارگران در حرکت و چرخش است:
۱. اسلام برای کار و کارگر ارج، ارزش و احترام قائل است. همانطوری که جایگاه یک عالم و مجاهد را تبیین میکند، عظمت هر کارگری را توصیف مینماید و او را همتراز مجاهد فیسبیلالله میداند و میگوید: قطره عرقی که از بدن کارگر میریزد، مثل قطره خونی است که از بدن شهید راه خدا، خارج میشود.
رهبری معظم انقلاب در سخنرانی اخیر خود با خبرگان رهبری، به موضوع شبهه و اهمیت آن در راستای تولید تفکر و اندیشه اشاره کردند. درباره این موضوع توجه به نکاتی حائز اهمیت است:
1. بیشک هرگونه رفتار یک رهبر حکیم و الهی، قابلیت تحلیل و پندآموزی دارد و رهروان این راهبر و امت این امام، باید با دقت پیامهای هدایتگرانه را دریافت نموده و نصب العین خود قرار دهند؛ نکته قابل توجه اینکه نه تنها رفتارهای ایجابی؛ بلکه رفتارهای سلبی امام امت نیز حامل پیام حکیمانه است و نمیتوان به بهانه عدم بروز یک فعل در بستر یک رخداد سیاسی و اجتماعی در بیتحلیلی به سر ببریم.