«اِعْلَمْ اَنَّهُ لاوَرَعَ اَنْفَعُ مِنْ تَجَنُّبِ مَحَارِمِ اللهِ وَ الْکَفِّ عَنْ اَذَی الْمُؤْمِنِ»   هیچ خویشتنداریای سودمندتر از دوری  از حرام و پرهیز از آزار مؤمنان نیست.  (فقه الرضا علیهالسلام / ص356)

نقش انگلستان در تاسیس حکومت پهلوی

اعتماد به غرب، هیچگاه نتیجه سودمندی برای کشورهای شرق و میانه نداشته و ندارد. لازم است یک بررسی بر عوامل منجر به اخراج رضاخان از کشور توسط متفقین در جنگ جهانی دوم، صورت بگیرد و اینکه سلطنت پهلویها، چه آثار زیانبار و مخربی در کشور باقی گذارد که رسانههای سلطنتطلب بهدروغ میخواهند آن را پنهان سازند!

تصویر رضا پهلوی در کنار ژنرال آیرونساید، از فرماندهان برجسته ارتش انگلستان در ایران

ادامه مطلب

شما به رأی مردم هم رحم نکردید!

رضا پهلوی، بعد از اغتشاشات چند هفته اخیر در زاهدان، به تازگی در توئیتی به این اتفاقات اشاره کرده و نوشته که «ملت ایران، دو جمعه خونین در زاهدان و خاش را هرگز فراموش نخواهد کرد.»
اگرچه بخشی از اتفاقات اخیر در زاهدان، ناشی از فعالیت برخی گروه‌ها در حمله به کلانتری و فرمانداری بوده، اما به نظر می‌رسد شاهزاده خود، باید اقدامات پدر و پدربزرگش را در مناطق بلوچستان و سیستان به یاد بیاورد.

ادامه مطلب

راهبرد بریتانیا با فروپاشی عثمانی

دکتر رضا حجت (پژوهشگر تاریخ معاصر)  با اشاره به شرایط ایران در جنگ جهانی اول و نبود قدرت مرکزی قدرتمند در آن، گفت: طی این مدت که جنگ جهانی اول با پیروزی نسبی بریتانیا و متحدانش به پایان رسید، جهان شاهد چند رخداد بزرگ و مهم بود: اول بر مبنای اینکه مدرنیته فرزندان متضاد می‌زاید، کمونیسم، روسیه را به شوروی تبدیل کرد؛ سپس شوروی از جنگ خارج شد. دوم اینکه آمریکا با خروج از انزوای مونروئه، به صحنه جنگ قدم گذاشت. سوم اینکه جهان، به دوران امپراتوری‌ها و پادشاهی‌های سنتی پایان داد که نمونه بزرگ آن عثمانی بود...

ادامه مطلب

«انگلیس» زمینه‌ساز جنگهای جهانی شد

 
دکتر رضا حجت با اشاره به «نگاه شوروی به روی کارآمدن رضاخان و فروپاشی قاجار» گفت: برای پرداختن به این موضوع، نیازمند اندیشیدن درباره تحولات بین‌المللی و همچنین منطقه‌ای هستیم و اینکه ایران در آن زمان با چه شرایطی مواجه بود؛ همچنین این موضوع که روسیه_ شوروی در ابتدای قرن بیستم_ در کجای جهان ایستاده بود و درباره ایران در ابتدای تحول جدید، چگونه فکر و عمل می‌کرد.
ادامه مطلب

شرّ ابدی !

 
در سال ۱۳۵۳ (۱۹۷۴ م) ایران وامی به مبلغ یک میلیارد دلار به کمیساریای انرژی اتمی فرانسه داد! از این وام برای ساخت بزرگترین کارخانه غنی‌سازی اورانیوم جهان (متعلق به کنسرسیوم اورودیف) در تریکاستن استفاده شد. در مقابل ایران صاحب ۱۰ از سهام این کارخانه شد.
همچنین فرانسه ضمانت داد تا اورانیوم غنی‌شده مورد نیاز رآکتورهای هسته‌ای ایران را تأمین کند.
حتی قرار شد که از هر ۱۰ کارمند این کارخانه، یک نفر ایرانی باشد و همچنین ایران در سود حاصله این شرکت سهیم باشد.
ادامه مطلب

صفحه‌ها