برای ارزیابی عملیات وعده صادق سه، لازم است تا ابتدا این عملیات بزرگ و افتخارآفرین به پایان برسد، زمانی نیز از اتمام آن سپری گردد تا اطلاعات آن منتشر شده و قابل تحلیل شود. اما با این همه باز میتوان با تمسک به دادههایی در میانه میدان نیز به بررسی و تحلیل بخشی از دستاوردهای آن پرداخت و به تبیین فرازهایی از آوردههایی آن نشست که به آن میپردازیم.
1. در یک دوره طولانی قبل از آغاز این عملیات غرورآفرین بر اثر جنگ روانی مستمر دشمن، میان بخشی از نسل جوان نوظهور و نظام اسلامی گسستی شکل گرفته و رو به تصلب میرفت که دیوار این گسست تا حدودی زیادی در این عملیات فروریخت و همگرایی جدیدی میان نسل جوان با نظام اسلامی شکل گرفت.
2. در پی جنگ روانی دیرینهای که علیه رهبری انقلاب به عنوان کانون قدرت نظام اسلامی وجود داشت، برخی از مردم به شک و شبهه افتاده و در هالهای از تردید فرو رفته بودند، که عملیات وعده صادق دیوار این شائبهها را شکست و اعتماد آنها را به رهبری انقلاب بازسازی و ترمیم کرد.
3. این حقیقت که ملت بزرگ ایران دارای بلوغ سیاسی، عرق ملی و قدرت تفکیک مسائل هستند، بار دیگر در این آوردگاه بزرگ تاریخی ثابت شد و دنیا به چشم خود دید که مردم ایران میان مشکلات اقتصادی روزمره با اصل نظام، تفکیک قائلند و هیچگاه مشکلات زندگی نمیتواند ذرهای در حمایت و پشتیبانی آنها از نظام اسلامی خلل اندازد.
4. خودفروختگان و وطنفروشان داخلی در این بزنگاه تاریخی، چهره واقعی خود را نشان داده و عمله دشمن در حمله به ملت و کشور خود شدند و بدین وسیله حجت را بر همگان تمام کرده و با ثبت خیانت خود در سینه تاریخ، موجب افزایش شناخت عمومی نسبت به هویت حقیقی دشمنان انقلاب شدند. این شناخت مغتنم، مبارک و دارای آثار حیاتبخش است.
5. غرور ملی ملت ایران در این آوردگاه سخت، سر به آسمان سایید و پهلو به افسانه زد. آنها خود را تنها ناجی مظلوم و ظلمسوز تاریخ معاصر دیدند که سینه به سینه رژیم صهیونی به عنوان عصاره دنیای استکبار و استعمار کوبیده و اسرائیل را زیر مشت و لگد خود گرفته است و این فقط در شأن یک ابرقدرت است.
6. در هم کوبیدن اسرائیل به عنوان شر مطلق، وجدان عمومی ملتهای جهان را شاد و با ایران همدل و همراه کرد. آنها که شاهد مرگ انسانیت در غزه و حمایت دولتهای غربی در قبال جنایت اسرائیل بودند، اقدام نظامی ایران را در مسیر خواست فطری و انسانی خود یافتند و با آن همسو و همداستان شدند.
7. عملیات رشکبرانگیز وعده صادق 3 اعتبار ایران را در میان مسلمانان و ملتهای آزاده جهان به شکل تصاعدی افزایش داد و همه آثار جنگ روانی دشمن را که در طول سالیان سال علیه ایران اسلامی در افکار عمومی شکل گرفته بود، به یک باره زدود و سیمای واقعی ایران را به جهانیان عرضه کرد.
8. جایگاه قدرت نظامی و اراده آهنین ایران در این عملیات سترگ تثبیت شد. سلاحها و تجهیزات ایرانی از این آزمون جدی سربلند بیرون آمده و گواه صادقی بر توانمندی اعجابانگیز صنعت دفاعی کشور شدند. صنعتی که از دل انقلاب و فرزندان آن جوشیده و نقش تعیین کنندهای در مناقشات احتمالی آینده بازی خواهد کرد.
9. در این نبرد مقدس، مسلمانان جهان، خود را در میانه دو انتخاب دیدند؛ شیعه و یهود. و چون حسب آیات الهی به دشمنی ذاتی یهود با اسلام اعتراف داشتند، تمام مرزهای بدبینی به شیعه را درهم شکستند، به حقانیت و صداقت شیعه باور کردند و علیرغم همه تبلیغات مسموم، دل در گرو شیعیان نهادند و آینده جدیدی را برای دنیای اسلام رقم زدند.
10. چهره کریه و متعفن آمریکا در این میدان کارزار بیش از گذشته برملا شد و حتی دیرباوران نیز فهمیدند که دولتمردان امروز آمریکا همان گاوچرانهای بیفرهنگ و وحشی دیروز هستند که در میانه مذاکره، شمشیر از پشت میزنند و قابل هیچ سطحی از اعتماد نیستند.
11. ملتها و بخصوص جوانان عرب مسلمان، بار دیگر حکام مسلمان و سنی خود را با زعیم شیعه در دفاع از مردم سنی فلسطین به مقایسه نشستند و در زیر باران موشکهای ایران، مشق حقیقت کردند. آنها رویشهای فردای تاریخ اسلام هستند که امروز از نو متولد شدند و آینده را رقم خواهند زد.
12. عملیات وعده صادق سه، امنیت آینده ایران را تضمن و راه فردای آن را روشن و تثبیت کرد. ایران را بر سریر قدرت نشاند و از آن یک ابرقدرت ساخت. ابرقدرتی که دیگر موانع گذشته را نخواهد داشت و با شتاب بیشتری مسیر پیشرفت را خواهد پیمود. آینده بدون هیچ تردیدی از آن ملت بزرگ ایران است.
دستاوردهای عملیات وعده صادق سه، دارای فهرست بلند بالایی است که با گذر زمان و بروز آثار و نتایج آن، خودنمایی خواهد کرد و هنرمندان، سیاستمداران و اندیشمندان را سالیان سال به گفتن و نوشتن در اطراف این قطعه شکوهمند تاریخی واخواهد داشت.
مانند زنان غزه!
مادری، خط مقدم مبارزه با جبهه استکبار و طاغوت!
تا به حال فکر کردهایم، علیرغم کشتار بیرویه و اشغالگری طویلهای به نام اسراییل، چرا مقاومت فلسطین حدود ۸ دهه ادامه پیدا کرده است؟! از نظرگاه علوم سیاسی و حقوق بینالملل، سه رکن برای حفظ اقتدار هر کشور ضروری است: سرزمین، حاکمیت، نیروی انسانی (جمعیت).
به نظر شما جمعیت فعلی جمهوری اسلامی ایران و رشد جمعیت به منوال جاری، پاسخگوی جنگهای احتمالی آینده خواهد بود؟
ضروری است در شرایط جنگی امروز، جهاد فرزندآوری (از دیار رزمنده و رزمنده پرور) و اهتمام جدی به شغل شریف رزمنده پروری هم جز اولویتهای بانوان باشد! شاید از مرد واره کردن زنان و حضور عمومی، در مواضع مردانه بدون اولویت سنجی بینیاز شویم!
آلاء النجار را یادتان هست؟! بانوی فلسطینی صاحب ۱۰ فرزند، همزمان در ساحت نقش اجتماعی و سیاسی هم فعال است! این پزشک بیمارستانهای غزه، اخیراً شاهد پیکر ۹ فرزند شهیدش بود! (جالب است بدانید بانوان فلسطینی غالباً از تحصیلات آکادمی در سطوح بالا برخوردارند)
نطق کوبنده همسر شهید عدنان را بهخاطر دارید؟!
الگوی مادران شهدا، بانوان مقاوم و مجاهد فلسطین و شیر پروران یمن و لبنان... الگوی تربیتی مهماننوازی زنان عراقی، الگوی رفتاری بانو امین با ظرافتهای عجیب! الگویی چون بانو بنت الهدی صدر... ویژگیهای رفتاری جناب آمنه مادر حضرت رسول، حضرت خدیجه سلامالله علیها، شاخصههای سیره جناب آسیه، مادر حضرت مریم، خانم حضرت زینب، خانم امالبنین، سوده همدانی، اسماً و سلما بنت عمیس، خانم حدیدچی و صدها الگوی دیگر از زنان تراز بانوی مسلمان متاسفانه جای خود را به افکار فمینیستی و شخصیتها و الگوهای خالی از هویت داده. بسترسازی فکری دختران نوجوان را دریابیم در این تهدیدی که مبدل به بزرگترین و مبارکترین فرصت رشد و تربیت شده است!
رزمندگانی شیعه، معتقد به نبوت و ولایت و السابقون در خط مقدم جهاد نیاز داریم! ولایتیهایی که سنگ حضرت رهبر (حفظه الله) به سینه میزنیم؛ اما در مبانی فرزندآوری اشکال میکنیم و به بهانههای واهی و گاهی صادق، مسئولیت این امر خطیر را از سر خود باز میکنیم، فتأمل!
نیازمند بازخوانی نقشهای زنانه و مادرانه هستیم؛ اما نه صرفاً در قالب موتورسواری و تیراندازی و آموزشهای نظامی و... (که چه بسا زمانی واجب شود!). اولین کارکرد و نقش ویژه زن یعنی فرزندآوری و شیعه پروری را رها نکنیم. اولویت را دریابیم سپس سراغ تامین نیازهای ثانویه برویم. فرزندآوری و فرزندپروری، بزرگترین جهاد است و مجاهداتی میطلبد به وسعت جهاد حضرت فاطمه زهرا سلامالله علیها و پیروانش (شاید در مراتب بعد تسلط به اعمال یداوی، مراقبتهای اورژانسی، پرستاری و درمانهای طب اسلامی و سنتی و حتی آموزش زایمان در خانه، و حتی خودکفا شدن در تامین نیازهای و تغییر الگوی های فعلی تامین مایحتاج، از اهم موضوعات مبتلا به بانوان محترم در شرایط جنگی باشد)