امام حسین علیه‌السلام:  بخشنده‌ترین مردم کسی است که به آنکه امید ندارد و درخواست یاری نکرده، کمک کند و ببخشد. (کشف الغمه، ج ۲، ص۳۰) 

صفحه یک 1232

فيلترينگ؛ پرسش‌ها و پاسخ‌ها (6)
بررسی دو شبهه درباره امکان و نتیجه فیلترینگ 
شبهه1:
به‌جهت رشد تکنولوژی، فیلترینگ امکان‌پذیر نیست.
پاسخ:
1. انسان، حاکم بر ابزار و تکنولوژی است و اراده، همت و تلاش انسان‌ها می‌تواند بن‌بست‌های ظاهری را باز کند. بر این اساس، در صورت اهمیت موضوع برای دولتمردان و مردم یک کشور، با برنامه‌ریزی و تلاش علمی و عملی، می‌توان به ابزارهایی در مقابل ابزار رفع فیلتر نائل آمد. اساساً دستیابی به ابزار مقابله با رفع فیلتر، خود بخشی از تکنولوژی است که در سایه علم و تلاش به‌دست می‌آید. 
2. نگاهی به عملکرد برخی دولت‌های پیشرفته در موضوع اِعمال فیلترینگ، به‌وضوح بیانگر موفقیت اِعمال فیلترینگ است؛ چنان‌که در آمریکا و چین شاهد هستیم. 
شبهه2:
7. نتیجه فیلترینگ، استفاده از فیلترشکن است که عملاً دسترسی به مفاسد را بیشتر می‌کند.
پاسخ:
1. حاکمیت سیاسی، قدرت کنترل و کنار گذاشتن فیلترشکن‌ها را دارد و در صورت اراده و اهتمام جدی، می‌تواند آن‌ها را مسدود کند. شواهد و تجربه‌های متعددی در این زمینه از کشورهای گوناگون و ایران وجود دارد.
2. توانمندی عده کمی از افراد در رفع هر نوع فیلتر، به معنای موفق نبودن فیلترینگ نخواهد بود؛ چراکه دستیابی مثلاً 5 درصد مردم به محتوای فیلترشده با دستیابی همه یا اکثریت مردم به آن محتوا، تفاوت زیادی دارد. 
3. اگر حاکمیت در مواردی اهتمام جدی به حذف فیلترشکن‌ها نیز نداشته باشد، باز هم غالباً مسدودسازی موجب می‌شود افراد کمتری از طریق فیلترشکن‌ها به استفاده از آنچه فیلتر شده، اقدام کنند. بر این اساس و بر مبنای قاعده «لزوم تحصیل مصلحت و دفع مفسده به میزان ممکن»، باید از طریق مسدودسازی، مفاسد را کم کرد.
4. این ادعا که «استفاده از فیلترشکن، دسترسی به مفاسد را بیشتر می‌کند»، به‌صورت کلی درست نیست؛ چراکه دست‌کم در برخی موارد، مفاسد استفاده از فیلترشکن، کمتر از دسترسی مستقیم به همان شبکه‌هاست.
 
نیاز به فتوایی راهبردی
غرب بار دیگر باید قدرت مرجعیت شیعه را در سراسر جهان دریابد
دکتر عبدالوهاب فراتی
بعد از تهدید جانی مقام معظم رهبری توسط امریکا و اسرائیل در روزهای اخیر، حمایت محکم و گسترده‌ای از سوی مراکز، اساتید و مراجع قم و نجف صادر شد که دارای محتوایی ارزشمند بود. بی‌تردید بیانیه‌ی آیت الله العظمی سیستانی اهمیت بسیاری داشت که باید از ایشان سپاس و قدرانی کرد که همواره در کنار مردم ایران ایستاده‌اند. آیت الله شیخ محمد سند (https://eitaa.com/abna24/11040)از علمای بحرین نیز تهدید کرد که اگر ترامپ موفق به این ایده شیطانی شود، او سلمان رشدی دوم خواهد بود که خونش بر مسلمانان مباح است. با این همه، به نظر می‌رسد که همه این پیام‌ها حاوی دو نکته مهم بودند: یکی اینکه تهدید مذکور حاوی پیامدهای سنگینی برای منافع امریکا در منطقه در پی دارد و دوم اینکه شخص ترامپ را مورد خطاب قرار داده بود؛ اما به نظر می‌رسد این سطح از تهدید، استراتژیک نیست و نیازمند تلاشی زائد بر آن داریم و آن نیز صدور فتوایی است که همه مسلمانان را درگیر پیامدهای این تهدید کند. فتوای به این مضمون:
«در صورت تعرض به مرجع دینی و رهبر جمهوری اسلامی ایران، تعرض به منافع آمریکا و اسراییل در سراسر جهان بر تمام مسلمانان واجب، و هر کس ضربه بزند، مجاهد فی سبیل الله و اگر در این راه کشته شود شهید است ان‌شاءالله» 
اینکه کدامیک از مراجع عظام چنین فتوایی صادر کنن و بدین‌گونه راه توطئه را ببندند، نیازمند بررسی‌های بیشتری است که امید است در این مبارزه همه جانبه علیه اسرائیل، یاد و خاطره میرزای اول در تحریم تنباکو زنده شود و غرب بار دیگر قدرت مرجعیت شیعه را در سراسر جهان دریابد.

 

دسته بندی مطالب: