امام مهدی (عج الله تعالی فرجه الشریف): حقانیّت و واقعیّت، با ما اهل‌بیت رسول‌الله (ص) می‎باشد و کناره‎گیری عدّه‎ای از ما، هرگز سبب وحشت ما نخواهد شد؛ چرا که ما دست‌پرورده‌های نیکوی پروردگار می‎باشیم و دیگر مخلوقین خداوند، دست‌پرورده‌های ما خواهند بود.    (بحارالانوار: ج ۵۳، ص ۱۷۸)  

جنایات غرب در قاره آفریقا (8)

قتل عام مردم نیجریه برای غارت برنزهای بنین توسط انگلستان

دکتر محمد تهرانی

 

بر اساس اسناد و شواهد تاریخی در سال ۱۸۹۷ چندین هزار قطعه ریخته‌گری برنج و برنز و کنده‌کاری‌های عاج، توسطِ بریتانیا از  "کاخ اوبا" در شهر بنین در نیجریه غارت شده است.

 بارنابی فیلیپس، نویسنده کتاب «غارت – بریتانیا و برنزهای بنین» با اشاره به جنایات
 بی شمار اشغالگران غربی و اروپایی از جمله انگلیس در آفریقا می‌گوید: 
پادشاهی شهر بنین، قبل از تهاجم بریتانیا صدها سال شکوفا شده بود و با موج‌های متوالی کاشفان و بازرگانان اروپایی، تجارت و تعامل مسالمت‌آمیز داشت. 
از اواخر قرن نوزدهم به بعد اما "اوبا" پادشاه نیجریه به عنوان یک مانع برای منافع اقتصادی بریتانیا تلقی شد.
زمانی که آنها به کاخ اوبا یورش بردند، مشخص نیست که چه تعداد نیجریه‌ای در عملیات تنبیهی و غارت کاخ کشته شدند. برخی از مورخان، آمار ده‌ها هزار را ثبت کرده‌اند.
در این غارت بزرگ، بیش از ۴۰۰۰ قطعه از اشیاء گران‌قیمت این کاخ توسط سربازان بریتانیایی به سرقت رفت و به بریتانیا برده شد. یک قرن بعد، موزه بریتانیا دارای «بزرگ‌ترین مجموعه [برنزهای بنین]  در جهان» شده بود.
این ثروت هنگفت، هیچگاه توسط انگليسی‌های غارتگر، به مردم نیجریه بازپس داده نشده است!