امام حسین (علیه السلام): اگر خداوند متعال روزی‌ها را مقدر کرده و سهم هر کسی معین است؛ پس انسان در کسب درآمد هر چقدر کمتر حرص بورزد و به اندازه نیاز بکوشد، زیباتر است. (کشف الغمه، ج 2، ص 28)

ضرورت پاسخگو کردن دولت جنایتکار آمریکا توسط جمهوری اسلامی

محمد ملک زاده

 

یکی از حوادث ننگین در تاریخ معاصر ایران عصر پهلوی، کودتای 28 مرداد 32 است. از دلایل کودتای 28 مرداد با هدایت آمریکا و انگلیس، تصویب قانون ملی شدن صنعت نفت بود. با تصویب قانون ملی شدن صنعت نفت که با هدایت و رهبری آیت الله کاشانی و قیام مردم انجام شد، دولت انگلستان با بن بست جدیدی رو به رو شد بطوری که در آن زمان یکی از سیاستمداران انگلیسی در توجیه کودتا گفت: اگر دولت مصدق در ایران سقوط نمی‌کرد، دولت انگلیس ساقط می‌شد و دولت بعدی انگلیس حاضر می‌شد تا نرمش بیشتری در برابر دولت مصدق نشان دهد. در آن زمان انگلیس بعد از جنگ جهانی دوم به شدت ضعیف شده بود و قدرتی نداشت؛ ولی با حمایت آمریکا، حکومت مردمی را - که با حمایت آیت الله کاشانی شیرهای نفت ایران را بر روی استعمار بستند – با طراحی یک کودتا سرنگون کردند تا نفت ایران را همچنان غارت کنند.

سرنگونی دولت مردمی مصدق توسط آمریکا و حمایت از حکومت مستبد پهلوی، بهترین دلیل بر این است که آمریکا هرگز حامی دموکراسی نبوده است، همچنان که در عصر حاضر نیز دولت آمریکا با همه دولت‌های مردمی در اقصی نقاط جهان مقابله کرده و آنها را سرنگون می‌کند. با این کودتا، آمریکا با دخالت در امور ایران و حمایت از حکومت شاهنشاهی و استبدادی، ماهیت ضد مردمی بودن خود را نشان داد.
اهداف آمریکا از کودتای 28 مرداد: با مطالعه و بررسی اسناد تاریخی، می‌توان به اهداف آمریکا از اجرای کودتای 28 مرداد پی برد. یکی از مهم‌ترین اهداف آمریکا از این کودتا، تامین سود شرکت‌های نفتی آمریکا با غارت نفت ایران بود. تا آن زمان شرکت‌های انگلیسی، نفت ایران را غارت می‌کردند و از آن به بعد با جایگزین شدن شرکت‌های آمریکایی، این مسئولیت به آنان سپرده شد! هدف دوم آمریکا، تثبیت سلطه بر دولت ایران است. آمریکا به دنبال حکومتی وابسته و مطیع در ایران بود که البته این‌چنین نیز شد و دولت پهلوی به جای حفظ منافع ملی، متعهد به حفظ و گسترش منافع غرب گردید. از این رو با توجه به اینکه ملی شدن صنعت نفت، ضد منافع بیگانگان در ایران بود، شاه ایران با حمایت آمریکا با آن مخالفت کرد و دولت مصدق سرنگون شد؛ همان‌گونه که جدا شدن بحرین نیز اقدامی بود که شاه در راستای رساندن منافع به بیگانگان انجام داد و جداشدن آن را نیز تبریک گفت! یکی از سیاستمداران آن زمان، به نقش تاثیرگذار آمریکا در کودتای 28 مرداد اذعان می‌کند و می‌گوید عملیات کودتای 28 مرداد در این سطح در ایران بدون حمایت آمریکا، شانس موفقیت نداشت، از این رو با آغاز دولت آیزنهاور تدارکات برای کودتای 28 مرداد آغاز شد.
آمریکا دشمن حکومت‌های مردمی: سرنگونی دولت مردمی مصدق توسط آمریکا و حمایت از دولت مستبد پهلوی، بهترین دلیل بر این است که آمریکا هرگز حامی دموکراسی نبوده و امروز هم نیست. آمریکا در عصر حاضر با همه دولت‌های مردمی در اقصی نقاط جهان مقابله کرده و آنها را سرنگون می‌کند.
ضرورت رسیدگی به جنایات آمریکا در محاکم ایران: آغاز رسیدگی به پرونده کودتای 28 مرداد در قوه قضاییه ایران، اتفاق بسیار خوبی است که باید تداوم یابد. جمهوری اسلامی هرگز نباید منتظر اقدامی از سوی سازمان‌های بین المللی بوده و به آن امیدوار باشد؛ زیرا سازمان‌های بین المللی غالباً زیر سلطه آمریکا و غرب هستند و دولت اسلامی ایران بنابر تصویب قانون الزام دولت به پیگیری و جبران خسارات ناشی از جنایات آمریکا بر علیه اتباع ایرانی، موظف است خود، این قانون را اجرا کرده و از حقوق ملت ایران دفاع کند. اقداماتی که اخیراً در توقیف نفتکش‌های آمریکایی در راستای رسیدگی به تحریم‌های آمریکا و خسارات ناشی از تحریم به بیماران پروانه‌ای در کشور انجام دادیم، در راستای همین قانون است. این رسیدگی‌ها باید ادامه یابد و علاوه بر جنایات آمریکا در کودتای 28 مرداد، به دیگر جنایات بی‌شمار آمریکا نیز رسیدگی شود؛ چراکه امروز ایران اسلامی توان مجازات آمریکا را داشته و می‌تواند از حقوق خود دفاع کند. بنابراین مسئله مهم امروز ما، مجازات و پاسخگو کردن دولت آمریکا نسبت به جنایات آن دولت علیه جمهوری اسلامی و ملت ایران است.