سکوت کشورهای غربی و عربی در قبال جنایات اسرائیل و پیامدهای جنگ با حزبالله (بخش سوم)
17 شهريور, 1403 - 17:12dehghani
محمد ملکزاده
6. اسرائیل به شدت نیازمند تدارکات خارجی است. در ماههای اخیر، مسیر صادرات و واردات دریایی به سرزمینهای اشغالی که مهمترین راه تنفس رژیم صهیونیستی است، آسیب پذیری شدیدی یافته است. در صورت وقوع یک جنگ همه جانبه، آسیب پذیری مسیر دریایی دریافت تدارکات خارجی به سرزمینهای اشغالی به طور قطع تشدید خواهد شد.
7. از زمان آغاز جنگ غزه، تاسیسات نظامی دولت ایالات متحده آمریکا به دلیل حمایت این دولت از اسرائیل، به یکی از اهداف جبهه مقاومت تبدیل شد. این حملات در صورت گسترش درگیری در منطقه بطور فزایندهای افزایش خواهد یافت. از این رو مقامات و نهادهای آمریکایی بارها به رژیم صهیونیستی هشدار دادند که عواقب ورود به یک جنگ تمامعیار با جنبش مقاومت اسلامی لبنان بسیار سنگین خواهد بود و آنها نمیخواهند و یا نمیتوانند بخشی از این درگیری باشند.
8. طوفان الاقصی در 7 اکتبر 2023 و وقایع بعد از آن، منجر به بازتعریف معادله بازدارندگی در منطقه غرب آسیا به نفع محور مقاومت شده است. مفهوم سنتی بازدارندگی در میان دولتهای این منطقه، عمدتاً با تمرکز بر وابستگی به قدرتهای غربی تعریف میشد. اما طوفان الاقصی و به دنبال آن ورود محور مقاومت به جنگ غزه و خروج از رویکرد صرفاً تدافعی به راهبرد تهاجمی در برابر نظام سلطه جهانی، تحول جدیدی در بازدارندگی مقابل قدرتها و روندهای نظامی - امنیتی منطقهای بوجود آورده است. این اتفاقات، ناتوانی و آسیب پذیری شدید آمریکا و رژیم صهیونیستی را در برابر حملات نامتقارن جبهه مقاومت آشکارتر ساخت. از یکسو وابستگی شدید کمی و کیفی اسرائیل به آمریکا را نشان داد و از سوی دیگر محدودیت توانایی دولت ایالات متحده آمریکا در حمایت بیچون و چرا از رژیم صهیونیستی را نیز عیان ساخت و جایگاه این دولت در نگاه متحدان منطقهایاش را که حمایت آمریکا را تضمین امنیت خود میپنداشتند، تضعیف نمود.