در عرف عامه، وصف «خامس آلعبا» فقط برای امام حسین (علیه السلام) به کار برده میشود. در حالی که هر کدام از اصحاب کساء، به صورت مستقل و جداگانه، خامس اصحاب کسا هستند. به همین دلیل هم امیرالمومنین علی علیهالسلام این وصف را برای خود به کار برده است. هم برای امام حسن به کار رفته است و هم برای امام حسین علیهما السلام.
۱. امیرالمومنین علی (علیه السلام) در ضمن خطبه «البیان» که در بصره ایراد کرد، خود را به عنوان خامس الکساء معرفی کرد: «أنا خامس الکساء». در یکی از زیارتنامههای که برای امیرالمومنین علی (علیه السلام) هم نقل شده است، چنین میخوانیم: «السَّلَامُ عَلَى صَاحِبِ الْحَوْضِ وَ حَامِلِ اللِّوَاءِ السَّلَامُ عَلَى خَامِسِ أَهْلِ الْعَبَاء» سید ابن طاووس نیز در یکی از زیارتنامههایی که برای امیرالمومنین علی (علیه السلام) نقل میکند چنین آورده است: «السَّلامُ عَلَيْكَ یا خَیْرَ الشُّهَداءِ، السَّلامُ عَلَيْكَ یا آیَةَ اللَّهِ الْعُظْمى، السَّلامُ عَلَيْكَ يا خامِسَ اهْلِ الْعَباءِ،...»
۲. ابن قولویه در کامل الزیارات میگوید محمد بن علی بن حنفیه وقتی به زیارت قبر امام حسن علیه السلام میرفت چنین میگفت: «السَّلَامُ عَلَيْكَ یَا ابْنَ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ [یَا بَقِيَّةَ الْمُؤْمِنِينَ] وَ ابْنَ أَوَّلِ الْمُسْلِمِينَ وَ كَيْفَ لَا تَكُونُ كَذَلِكَ وَ أَنْتَ سَلِيلُ الْهُدَى وَ حَلِيفُ التَّقْوَى وَ خَامِسُ أَهْلِ الْكِسَاءِ...»
۳. در زیارتنامه امام حسین علیه السلام در روز عرفه که در المزار شهید اول نقل شده است، خطاب به امام حسین چنین میخوانیم: «أَنْتَ بَابُ الْهُدَى وَ إِمَامُ التُّقَى وَ الْعُرْوَةُ الْوُثْقَى وَ الْحُجَّةُ عَلَى أَهْلِ الدُّنْيَا وَ خَامِسُ أَهْلِ الْكِسَاء...» در ضمن زیارتنامه دیگری که برای امام حسین علیه السلام نقل شده است، چنین میخوانیم: «السَّلَامُ عَلَى خَامِسِ أَهْلِ الْكِسَاءِ السَّلَامُ عَلَى غَرِيبِ الْغُرَبَاء»