امام مهدی(عج):  بی یدفَعُ البَلاءُ مِن أهلی و شیعَتی به وسیله من بلا از خانواده و شیعیانم دفع می شود. الغیبة، طوسی، ص ۲۸۵  

جهت یادآوری به مسؤولان مربوطه

احمدحسین شریفی

 

حوزه‌های علمیه، وزارت علوم، بنیاد نخبگان، معاونت علمی ریاست جمهوری، و ....

رهبر حکیم و دوراندیش انقلاب اسلامی، بعد از جنگ تحمیلی اخیر، به طور ویژه در دو نوبت، بر مسئله «لزوم شتاب در پیشرفت دانش و فناوری» تأکید کرده‌اند:
نخست در تاریخ ۳ مرداد در پیام مکتوبی که به مناسبت چهلمین روز شهادت شهدای اقتدار صادر کردند، در ابتدای پیام فرمودند: 
«آینده نشان خواهد داد که هر دو حرکت نظامی و علمی، شتابنده‌تر از گذشته به سمت افق‌های بلند پیش خواهد رفت»
و سپس در بیان تکالیف هفت‌گانه بخش‌های مختلف کشور، در بیان وظیفه نخبگان علمی فرمودند:
«شتاب لازم در پیشرفت دانش و فناوری در همه‌ی بخش‌ها، وظیفه‌ی نخبگان علمی است».
همچنین در تاریخ ۷ مرداد، در ضمن سخنان کوتاهی که در مراسم ختم شهدای اقتدار در حسینیه امام خمینی (ره) ایراد کردند، چهار نکته را در مورد دین و دانش بیان کردند:
1. دین و دانش، عمده‌ترین عناصر تشکیل‌دهنده جمهوری اسلامی هستند.
2. دین و دانش عوامل پیروزی‌بخش جمهوری اسلامی در تاریخ انقلاب و عوامل عقب‌نشینی دشمن در بسیاری از میدان‌های مختلف مبارزه بوده و من بعد نیز هستند.
3. دشمنی اصلی استکبار جهانی با جمهوری اسلامی، دشمنی با همین دو عنصر است؛ امور دیگر مثل مسئله هسته‌ای، حقوق بشر، حقوق زن و... صرفاً بهانه‌اند.
4. لزوم تقویت ایمان دینی و گسترش و تعمیق دانش‌های متنوع و گوناگون بومی و برداشتن گام‌های بلند در این دو موضوع: «ما در راه تقویت ایمان دینی‌مان و در راه گسترش و عمق دانش‌های متنوّع و گوناگون خودمان، قدم‌های بلندی برخواهیم داشت».
توجه توجه توجه:
مدیران و مسئولان علمی و فرهنگی و تبلیغی باید بدانند که سرعت تحولات فرهنگی، اخلاقی، علمی، فناوری، نظامی، اقتصادی، سیاسی و... در دوران معاصر، آن‌چنان سریع و شتابان است که اگر همه داشته‌های خود را در جهت اجابت توصیه‌های رهبر انقلاب برای کار شبانه‌روزی بسیج کنیم، و توفیق الهی هم یار باشد، نهایت این است که از بقیه کشورها عقب نمی‌مانیم و باید همگان بدانند که هر گونه کوتاهی و تعلل در جهت «تقویت ایمان دینی» و «گسترش و تعمیق دانش‌های بومی»، موجب عقب‌ماندگی همیشگی جمهوری اسلامی خواهد شد.