کرونا، مشغله کاری و اوضاع مالی، نمیتواند بهانه خوبی برای بچههایی باشد که یک سال منتظر جشن تولدشان هستند. یک کیک خانگی به همراه سه، چهار نفر اعضای خانواده با عکس و فیلمهای شاد، میتواند خاطره خوبی برای فرزندتان بسازد.
دکتر صابر جباری فاروجی، (سرپرست اداره جوانی جمعیت وزارت بهداشت) گفت: ارتباط دادن کاهش فرزندآوری به مسائل معیشتی و اقتصادی، آدرس غلط دادن به مردم است؛ البته این به این معنا نیست که به وضعیت معیشتی افراد نیز بیتوجه باشیم و آن را بیتأثیر بدانیم، اما مسائل فرهنگی، بسیار بیشتر از مشکلات اقتصادی در افزایش تمایل به فرزندآوری دخیل است؛ یعنی انگارههای ذهنی زوجین در این باره، دچار اشکال است که دچار کاهش جمعیت شدهایم.
امام صادق (علیهالسلام) درباره حقی که زن بر شوهرش دارد، فرمودند: «حق زن بر شوهر، غذادادن، لباس پوشاندن، با او خوشرفتاری کردن و رو ترش نکردن است. اگر مردی چنین رفتاری نماید، وظیفه شرعی خود را در ازای حقوق همسرش به انجام رسانیده است».
(بحار ج ۱۰۴ ص ۱۵۱ به نقل از رساله امام سجاد علیهالسلام، شرح نراقی)
شمیلا رضایی (وکیل پایه یک دادگستری) در پاسخ به سؤالی در خصوص اولویت داشتن مباحث اقتصادی گفت: گاهی در جامعه دیده میشود، علیرغم اینکه برخی خانمها پوشش خوبی دارند، باز هم نسبت به آنها تعرض میشود. این نشاندهنده بیماری جامعه است و بیاهمیتی مردان نسبت به همسر، ناموس و بیغیرتی حاکی از دور شدن از ارزشها! به عبارتی، به هر میزان که از ارزشها دوری کنیم و حریمهای لازم را رعایت نکنیم، دچار مشکل میشویم. وقتی جامعهای بیمار هست، طبیعتاً این مشکلات، دامن خانوادههای مذهبی را هم میگیرد؛ بنابراین همه مردم خصوصاً مردان، نقش مهمی در حفظ امنیت و سلامت جامعه دارند.
حجت الاسلام مسعود عالی، کارشناس دینی در سخنانی گفت: در محیط خانواده عباداتی نصیب انسان میشود که در هیچ معبد و محل عبادتی این توفیقات نصیب کسی نمیشود، همچنین خانه محل ریاضت و تربیت است. انبوهی از روایات وجود دارد که اهل بیت(ع) فرمودند اگر مرد و زن و فرزندان در محیط خانواده پایبند به بعضی از رفتارها باشند خداوند به قدری برای آنان ثواب قرار میدهد که در هیچ معبدی نمیتوان آن میزان ثواب دریافت کرد. برای مثال پیامبر اکرم(ص) میفرمایند اگر زن و مرد در خانه نزد هم بنشینند محبوب تر از اعتکاف در بیت الحرام است.