امام حسین علیه‌السلام:  بخشنده‌ترین مردم کسی است که به آنکه امید ندارد و درخواست یاری نکرده، کمک کند و ببخشد. (کشف الغمه، ج ۲، ص۳۰) 

انواع دوستی‌های مخرب

پرهیز ازدواج با فاسق 
پیامبر صلی‌الله علیه و آله: مَنْ زَوَّجَ کَریمَتَهُ مِنْ فاسِقٍ فَقَدْ قَطَعَ رَحِمَهُ
هرکس دختر گرامی‌اش را به ازدواج مردی گنهکار درآورد، در حقیقت، نسل خود را ضایع کرده است.
مکارم‌الاخلاق، ص ۲۰۴
 
لزوم پرهیز از دوستان ناباب (4)
انواع دوستی‌های مخرب
۳-خودخواه
این دست از دوستی‌های مخرب، فقط زمانی برای بودن با شما برنامه‌ریزی می‌کند که برای آن‌ها مفید باشد یا فقط زمانی که احساس تنهایی و بی‌حوصلگی می‌کنند، سراغ شما می‌آیند و در صورت پذیرفته‌نشدن، مورد هجوم سرزنش و انتقاد قرار می‌گیرید. آن‌ها همچنین ممکن است به دنبال توجه دائمی یا درخواست لطف غیرمنطقی باشند. در غیر این صورت، زمانی که بیشتر به آن‌ها نیاز دارید، در دسترس نبوده یا غیرقابل‌اعتماد هستند. این دوستی ممکن است تا حد زیادی یک‌طرفه یا ناامیدکننده به نظر برسد. 
۴-سو استفاده‌گر
اگرچه ممکن است بدیهی به نظر برسد؛ اما تشخیص رفتار توهین‌آمیز در افرادی که به آن‌ها ارتباط دارید یا به آن‌ها اعتماد می‌کنید، دشوار است. هر شکلی از سوءاستفاده اعم از فیزیکی، ذهنی، عاطفی یا مالی و غیره، هشداری برای پایان‌دادن به دوستی و دریافت کمک حرفه‌ای از مجری قانون یا سایر منابع در صورت نیاز است. سوءاستفاده‌ها در قالب دوستی از طرف یک دوست ناباب، همیشه واضح و بدیهی به نظر نمی‌رسد. به‌ویژه اینکه این افراد معمولا از توجیهات اخلاقی و منتقل‌کردن حس عذاب وجدان و گناه، سعی در تسلیم کردن شما خواهند داشت. به شهود و احساس درونی خود، گوش بدهید.
اگر احساسی مبنی بر تحقیرشدن یا بدرفتاری توسط دوست خود دارید، شک نکنید در یک رابطه منفی قرار گرفته‌اید که می‌تواند به عزت‌نفس و سلامت روان شما آسیب برساند.
۵-رفتارهای مخرب
اگر دوستان، با شما با لحن نامناسب صحبت می‌کنند یا نام شما را به‌قصد جریحه‌دار کردن احساسات شما صدا می‌زنند، دوستی بدی را تجربه می‌کنید. رفتار بدخواهانه و آزاردهنده می‌تواند به شکل بی‌ادبی، آزارهای فیزیکی یا پست و حقیر شمردن صفات شخصیتی، آشکار و ظاهر شود.