مرعشی و حضرتی دروغ گفتند؛ خبرآنلاین به فضای مجازی نسبت داد!
6 ارديبهشت, 1404 - 19:20dehghani
ادعای سرمایهگذاری ۱۰۰۰ میلیارد دلاری در ایران در صورت توافق با آمریکا غیرواقعی است. این رقم، معادل ۴ برابر GDP ایران یا همان تولید ناخالص ملی (۲۵۰ میلیارد دلار در ۱۴۰۳) و غیرواقعبینانه است. کل سرمایهگذاری خارجی جهان در ۲۰۲۴ حدود ۱.۵ تریلیون دلار بود و تخصیص دو سوم آن به ایران، منطقی نیست.
این تحلیل را خبرگزاری خبرآنلاین (از رسانههای وابسته به مدعیان اعتدال و اصلاحات) منتشر کرد و مدعی شد که رقم هزار میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی، ساخته فضای مجازی است و واقعیت ندارد.
اما بر خلاف ادعای خبرآنلاین، «حسین مرعشی» دبیرکل حزب کارگزاران، «الیاس حضرتی» رئیس شورای اطلاعرسانی دولت و «فیاض زاهد» عضو این شورا، ارقام دو هزار و پانصد، دو هزار، و هزار میلیارد دلار جذب سرمایهگذاری در صورت توافق با آمریکا را مطرح کرده بودند.
با وجود این واقعیت، خبرآنلاین نوشت: «اخیراً شایعاتی در شبکههای اجتماعی و برخی رسانهها منتشر شده که مدعی است آمریکا در صورت توافق با ایران، ۱۰۰۰ میلیارد دلار در این کشور سرمایهگذاری خواهد کرد. خبر سرمایهگذاری ۱۰۰۰ میلیارد دلاری ابتدا در X مطرح شد. در همین راستا شایعه دیگری به نقل از ایلان ماسک و همزمان با شایعه سرمایهگذاری آمریکاییها در ایران مطرح شد. ادعای ماسک نیز از پستی در ایکس سرچشمه گرفت که مدعی دیدار او با ایروانی در نیویورک بود. هیچ منبع رسمی، این دیدار یا اظهارنظر را تأیید نمیکند.»
خبرآنلاین در پایان نوشت: «در یک سطح تحلیل کلان، راستیآزمایی نشان داد که ادعای ۱۰۰۰ میلیارد دلار و اظهارات ماسک شایعهاند و هیچ پشتوانهای در «رویترز» یا منابع رسمی ندارند. از این رو مذاکرات عمان بر لغو تحریم متمرکز است، نه سرمایهگذاری کلان، و این شایعات با واقعیت همخوان نیستند.»
چنان که گفته شد برخلاف ادعای خبرآنلاین، ادعای جذب 1000 میلیارد دلار سرمایه خارجی (برای جذابسازی مذاکرات)، نه شایعه رویترز یا ادعای ایلان ماسک؛ بلکه رؤیافروشی کثیف کسانی مثل حضرتی و مرعشی و فیاضزاهد بود؛ بنابراین اکنون که ثابت شده رؤیافروشی این افراد از اساس دروغ بوده، باید دید مراجع قضائی و امنیتی، چگونه با این رفتار مجرمانه برخورد میکنند؟