امام مهدی (عج الله تعالی فرجه الشریف): حقانیّت و واقعیّت، با ما اهل‌بیت رسول‌الله (ص) می‎باشد و کناره‎گیری عدّه‎ای از ما، هرگز سبب وحشت ما نخواهد شد؛ چرا که ما دست‌پرورده‌های نیکوی پروردگار می‎باشیم و دیگر مخلوقین خداوند، دست‌پرورده‌های ما خواهند بود.    (بحارالانوار: ج ۵۳، ص ۱۷۸)  

مطالب صفحه یک 1217

مذاکره با دولت بدعهد آمریکا عاقلانه نیست

علی شیرازی

با مطالعه تاریخ مناسبات ایران و آمریکا، به این نتیجه می‌رسیم که همواره آمریکا به صورت فعال، به تضییع حقوق ملت ایران پرداخته است.
در این نوشتار به برخی از مصادیق عهدشکنی و زیاده‌خواهی‌های آمریکا اشاره می‌کنیم:
اعتماد نابجای مصدق به آمریکا و خیانت ایالات متحده به وی، 
کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ و برگرداندن سلطه حکومت پهلوی، 
حمایت از حکومت استبدادی پهلوی برای خیانت به ملت ایران، 
رویکرد خصمانه در قبال وقوع انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷،
بی‌توجهی واشنگتن به مفاد توافق الجزایر ۱۹۸۱ بین ایران و آمریکا، خصوصاً تعهد به عدم مداخله در امور داخلی ایران (به عنوان نخستین تجربه عهدشکنی آمریکا در برابر انقلاب اسلامی) 
برقراری و تشدید تحریم‌های تجاری از سوی آمریکا در طول سال‌های جنگ تحمیلی و پس از پایان آن، 
خروج از برجام به عنوان ملموس‌ترین نمونه بدعهدی آمریکا و کوبیده شدن آخرین میخ بر تابوت برجام از سوی ترامپ در ۱۸ می ۲۰۱۸ (خروج غیر قانونی از یک تعهد چند جانبه)
امام خامنه‌ای در 26/09/1399 فرمودند: به دشمن اعتماد نکنید؛ این توصیه قطعی من است. به دشمن اعتماد نکنید. برای مسیر رفع مشکلات مردم، برای درست شدن آینده کشور، به وعده این و آن اعتماد نکنید؛ این توصیه به مسئولین است. این وعده‌ها وعده خوبان نیست؛ وعده بَدان و اشرار است؛ امّا آن هم از هر صد تایش، یکی وفا نکند! دشمنی‌ها را از یاد نبرید. دشمنی کردند. دیدید که آمریکای ترامپ و آمریکای اوباما با شما چه کرد. [البتّه] این فقط مال ترامپ نیست که حالا مثلاً فرض کنید؛ چون ترامپ رفت، بگویند تمام شد؛ نه، آمریکای اوباما هم با شما بدی کرد، با ملّت ایران بدی کرد و سه کشور اروپایی هم همین‌جور. این سه کشور اروپایی نهایت بدعملی را انجام دادند و لئامت را و دورویی و نفاق را در مقابل ملّت ایران نشان دادند.
معظم له در 06/05/1400 فرمودند: الان روش این‌ها و سیاست این‌ها این است؛ کاملاً ناجوانمردانه و خباثت‌آلود برخورد می‌کنند و هیچ اِبائی هم از اینکه آنچه را قول دادند نقض کنند ندارند؛ هیچ.
یک‌بار توافق‌ها را نقض کردند و کاملاً بی‌هزینه نقض کردند و الان هم که [به آن‌ها] گفته می‌شود شما بایستی قول بدهید، تضمین بدهید که نقض نمی‌کنید، می‌گویند نه، ما تضمین نمی‌دهیم؛ این را الان صریح به دوستان ما و به دیپلمات‌های ما می‌گویند که ما تضمین نمی‌دهیم نقض نکنیم؛ نمی‌توانیم چنین تضمینی بدهیم. این‌ها این‌جوری هستند. این تجربه است؛ این تجربه [است برای] دولت آینده، دولتمردان آینده، مردان فعّال در صحنه؛ مردان فعّال در صحنه سیاسی - ممکن است کسی جزو مسئولین دولتی هم نباشد؛ امّا در عرصه سیاسی فعّال باشد - باید همیشه این را در نظر داشته باشند؛ این تجربه بسیار مهمّی است که ما در این دولت و همیشه - البتّه این تجربه را این دولت بیشتر داشت - پیدا کردیم و فهمیدیم.
امام خامنه‌ای در 19/11/1403 فرمودند:
اولاً مذاکره با آمریکا هیچ تاثیری در رفع مشکلات کشور ندارد. این را باید ما درست بفهمیم؛ این‌جور به ما وانمود نکنند که اگر نشستیم پشت میز مذاکره با آن دولت، فلان مشکل یا فلان مشکل حل می‌شود. نخیر! از مذاکره با آمریکا هیچ مشکلی حل نمی‌شود.
دلیل؟ تجربه!
ما در دهه ۹۰ نشستیم با آمریکا مذاکره کردیم، حدود دو سال، یک معاهده‌ای هم تشکیل شد. البته آمریکا تنها نبود، چند تا کشور دیگر هم بودند؛ لکن محور آمریکا بود، عمدتاً آمریکا بود. دولت ما نشست مذاکره کرد - دولت آن روز – رفتند، آمدند، نشستند، برخاستند، مذاکره کردند، گفتگو کردند، خندیدند، دست دادند، رفاقت کردند، همه کار کردند؛ یک معاهده‌ای تشکیل شد. در این معاهده طرف ایرانی خیلی هم سخاوت به خرج داد، خیلی امتیاز داد به طرف مقابل. اما همان معاهده را آمریکایی‌ها عمل نکردند. همین شخصی که الان سر کار است، معاهده را پاره کرد. گفت پاره می‌کند و کرد؛ عمل نکردند. قبل از اینکه او بیاید هم همان‌هایی که این معاهده با آن‌ها انجام گرفته بود، به معاهده عمل نکردند. معاهده برای این بود که تحریم‌های آمریکا برداشته بشود، برداشته نشد تحریم‌های آمریکا؛ تحریم‌های آمریکا برداشته نشد! در مورد سازمان ملل هم یک استخوانی لای زخم گذاشتند که مثل تهدیدی همیشه بالا سر ایران وجود داشته باشد. این معاهده محصول مذاکره‌ای بود که دو سال - بیشتر یا کمتر - طول کشید. 
خب این تجربه است دیگر؛ از این تجربه استفاده کنیم. امتیاز دادیم، مذاکره کردیم، امتیاز دادیم، کوتاه آمدیم؛ اما نتیجه‌ای که مقصودمان بود به دست نیاوردیم. همین معاهده را هم با همه این نقص‌هایی که داشت، طرف مقابل خراب کرد، نقض کرد، پاره کرد .
با یک چنین دولتی مذاکره نباید کرد. مذاکره کردن عاقلانه نیست، هوشمندانه نیست، شرافتمندانه نیست.
 
کودتای خزنده صدها رسانه داخلی و خارجی علیه ملت ایران و انقلاب اسلامی         
سعید عبدالملکی
جریان‌شناسی رسانه‌های داخلی و خارجی را به لحاظ ساختار، کارکرد و مأموریت به‌طورکلی می‌توان به شرح زیر طبقه‌بندی کرد:
داخلی: ۱.اصول‌گرا: رسانه‌های این جریان سیاسی که به‌طور مستمر و مشخص، محکمات انقلاب اسلامی را ترویج و از آن دفاع می‌کنند شامل؛ روزنامه‌های کیهان، جوان، وطن امروز و مجله کیهان فرهنگی و خبرگزاری‌ها و وبگاه‌هایی همچون فارس، تسنیم، جوان آنلاین، جهان نیوز، رجانیوز  و... هستند. 
۲.اصلاح‌طلب: این جریان تعدد رسانه‌ای دارد. روزنامه‌های این جریان عبارت‌اند از: هم‌میهن، سازندگی، شرق، اعتماد، دنیای اقتصاد، آرمان امروز، آرمان روابط عمومی، ستاره صبح، آفتاب، ابتکار، مردم‌سالاری، آسیا، جهان صنعت و... . مجلات شامل؛ تجارت فردا (تئوریزه کردن اقتصاد لیبرالی و ناترازی‌ها، نسل زد)، چشم‌انداز ایران (ملی مذهبی‌ها و اشاعه ایدئولوژی نهضت آزادی)، اندیشه پویا (روشنفکری ـ تاریخی)، آگاهی نو (تقویت فلسفه سیاسی غرب در ایران، تئوریزه کردن الگوهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی غرب)، صدا (تولید یادداشت‌هایی به نفع تحرکات جریان برانداز داخلی) و خبرگزاری‌هایی همچون؛ شبکه شرق، خبرآنلاین، ایلنا، انتخاب، اصلاحات نیوز، آفتاب نیوز، فرارو، شفاف و دیپلماسی ایرانی و...
۳.ارگانی: روزنامه‌های ارگانی (سازمانی) مشتمل بر همشهری (شهرداری)، جام‌جم (صداوسیما)، ایران (دولت)، فرهیختگان (دانشگاه آزاد)، شهروند (هلال‌احمر)، قدس (آستان قدس رضوی) و خبرگزاری‌هایی همچون؛ مهر (سازمان تبلیغات)، ایرنا (دولت)، ایسنا (جهاد دانشگاهی) که عمدتاً اخبار و موارد مربوط به سازمان مطبوع خود را انعکاس می‌دهند. 
۴.دوسوگرا/التقاطی: این جریان رسانه‌ای به لحاظ جهت‌گیری سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی، مرزبندی روشن و مشخصی ندارد. دوسوگرا، چندسوگرا و التقاطی و در مرز حق و باطل حرکت می‌کند. رسانه‌های این جریان عبارت است از؛ روزنامه‌های جمهوری، اطلاعات، صبح نو، سیاست روز، خراسان و رسالت و... و خبرگزاری‌های تابناک، فردانیوز، جمهوریت و...
خارجی: رسانه‌ها، وبگاه‌ها، تلویزیون‌ها و اندیشکده‌ها و اتاق‌های فکر خارج از کشور که علیه مردم و نظام جمهوری اسلامی ایران فعالیت می‌کنند چیزی حدود ۲۹۰ رسانه برآورد شده است که برخی از مؤثرترین آن‌ها عبارت‌اند از؛ بی‌بی‌سی، اینترنشنال، من و تو، صدای آمریکا، شبکه جم، کلاب هاوس، فضای مجازی (اینستاگرام) fdd، شورای آتلانتیک و... . مأموریت اصلی این رسانه‌ها، براندازی و تغییر رژیم می‌باشد.
نتیجه‌گیری: برای دسته‌بندی مذکور، یک شاخص آماری را نیز می‌توان مطرح کرد. جریان اصلاحات چیزی حدود ۳۲ رسانه مؤثر دارد. جریان التقاط ۱۶ رسانه و جریان انقلابی ۱۴ رسانه تأثیرگذار و فراگیر دارد .
در مجموع، رسانه‌های جریان اصلاح‌طلب و التقاط که در اکثر موارد مأموریت و عملکرد همپوشان دارند، شامل ۴۸ رسانه می‌باشند که در برخی موارد مثل حمله به محکمات انقلاب اسلامی، با ۲۹۰ رسانه خارج از کشور همسویی دارند. 
به‌طورکلی این قبیل رسانه‌ها، سکو و بلندگوی قوی جریان معارض و برانداز انقلاب اسلامی هستند که رهبر انقلاب از آن‌ها به‌عنوان «مرجفون» نام بردند که با اخبار و تحلیل‌های غلط و تولید محتوای غرب محور، مشغول جنگ نرم‌افزاری علیه ملت ایران و ارزش‌های انقلاب اسلامی هستند. 
مأموریت کلی و مشترک هلدینگ رسانه‌ای مذکور عبارت‌اند از: 
۱.القای ناکارآمد بودن نظام و انقلاب اسلامی 
۲.ناامید سازی مردم از آینده کشور 
۳.اصرار بر بی‌اعتمادی مردم به نظام 
۴.مطالبه‌گر کردن مردم از نظام و رهبری به‌جای مطالبه‌گری از دولت و قوای سه‌گانه 
۵.تئوریزه و بزک کردن سبک زندگی و ارزش‌های غربی و آمریکایی
۶.تحقیر و تمسخر هویت ایرانی و اسلامی  
۷.اهمیت‌دار کردن مذاکره با آمریکا و ناگزیری آن 
۸.جنبش‌سازی از زنان، دانشجویان و کارگران به‌منظور فشار به نظام 
۹.تلاش برای تضعیف قدرت نرم انقلاب اسلامی 
۱۰. پرونده‌سازی علیه نهادهای انقلاب اسلامی و بی‌اعتبارسازی آن‌ها مثل رسانه ملی و شورای نگهبان و... 
۱۱.انتشار مقالات و یادداشت‌های جهت‌دار و گمراه‌کننده  
۱۲.تئوریزه کردن اقتصاد لیبرالی و بازار آزاد 
۱۳.دوقطبی کردن جامعه (تقویت جامعه مدنی و سکولار و تضعیف و تخریب مردم مذهبی و انقلابی (
۱۴.برچسب تندرو و سوپرانقلابی زدن به کسانی که مدافع ارزش‌های انقلاب همچون عدالت و مبارزه با فساد هستند .
۱۵.عوض کردن جای حق و باطل و شهید و جلاد  
16.تلاش جهت براندازی و تغییر رژیم و...
 
جامعیت، مهم‌ترین ویژگی شهید سید حسن نصرالله
م. رضایی
مهم‌ترین ویژگی شهید سید حسن نصرالله، جامعیت و چند بُعدی بودن ایشان بود که توانست از ایشان یک رهبر بی‌نظیر برای شیعیان و مقاومت لبنان بسازد و الگوی سایر گروه‌های مقاومت در منطقه شود. عالم بودن، هوشمندی، صبر، اعتماد به خدا، فکر ساختارمند، ولایت‌مداری، دین‌داری، صلابت، دشمن‌شناسی و... تنها بخشی از ویژگی‌های این شخصیت بزرگ بود. جامعیت، شرط لازم امامت و رهبری است. کسانی که تک بُعدی‌اند، توان بلند کردن علَم رهبری را ندارند و حتی گاه دانسته یا ندانسته ضربه نیز می‌زنند. جامعیت شهید سید حسن نصرالله، مقاومت را در تمام ابعاد دینی، انقلابی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، نظامی و... ارتقاء داد و به یک قدرت بزرگ تبدیل کرد. این میراث گران‌بها با درایت ایشان چنان استحکامی یافته که هیچ قدرتی توان حذف یا نابودی آن را ندارد. سخنان آمریکایی‌ها برای خلع سلاح حزب‌الله لبنان، محلی از اعتبار ندارد. آنان البته از طریق دولت منفعل لبنان تلاش خواهند کرد به برخی اهداف خود دست یابند و قطعاً زحمت‌هایی نیز ایجاد خواهند کرد؛ اما راه به جایی نخواهند برد. ایمان و اعتقاد جوانان مقاومت، فراتر از مکر و کید دشمنان است. حزب‌الله دوران جدیدی را آغاز کرده است؛ اما همچنان منطق، فکر، روش و تدابیر شهید سید حسن نصرالله توسط شیخ نعیم قاسم و فرماندهان پر توان مقاومت دنبال خواهد شد.