پیام شکوه مراسم تشییع رهبران مقاومت؛ تجلی اقتدار و عظمت جبهه حق
11 اسفند, 1403 - 15:51dehghani
محمد ملکزاده
اهمیت بازتاب تشییع دو سید بزرگ مقاومت، شهید سید حسن نصرالله و سیدهاشم صفی الدین را میتوان در نقش تاریخی رهبران مقاومت در مبارزه با اسرائیل و امریکای جنایتکار و تبدیل شدن این دو رهبر بزرگ به الگوی جوانان مقاومت دانست.
پس از شهادت سیدعباس موسوی در سال ۱۹۹۲، دشمنان مقاومت در توهم پایان مقاومت بودند، از این رو روزنامههای رژیم صهیونیستی تیتر زدند: «حزبالله به پایان رسید!» اما برخلاف خواست آمریکا و رژیم اشغالگر قدس، حزبالله ذیل فرماندهی سید حسن نصرالله، توانست به اهداف بزرگتری دست یابد.
حزبالله در شرایطی پا به عرصه وجود نهاد که دولتهای وابسته عربی، راه سازش با غرب و رژیم صهیونیستی را در پیش گرفته بودند، سران فلسطینی تن به گفتگوهای سازش در اسلو داده بودند، لبنان به شدت درگیری نزاعهای داخلی بود، اسرائیل تا بیروت پیشروی کرده بود و قصد الحاق لبنان به سرزمینهای اشغالی را داشت، تفنگداران آمریکایی، لبنان را به جولانگاه خود تبدیل کرده بودند و... در چنین شرایطی جمعی از مبارزان شیعه لبنان با الهام از انقلاب اسلامی ایران، به رهبری سید عباس موسوی و سیدحسن نصرالله در مقابل متجاوزان صهیونیست ایستادند و فصلی نو در مبارزه با اشغالگران گشودند. شهید سیدحسن نصرالله توانست از سال ۱۹۹۲ تا سال ۲۰۲۴ فرماندهی حزبالله را به بهترین وجه اداره نماید. این شهید بزرگ توانست آنچنان حزبالله لبنان را مدیریت کند که پس از گذشت ۳۲ سال، به بزرگترین نیروی فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و نظامی لبنان و بزرگترین نیروی نظامی غیر دولتی در جهان تبدیل شود.
ویژگیهای ممتاز و کمنظیر شخصیتی سید حسن نصرالله را میتوان در ترکیب حلم و شجاعت وی، نگاه محبتآمیز او به همه گروهها و مذاهب هجدهگانه لبنانی و ایجاد وحدت میان آنان، و هوشمندی و نگاه راهبُردی وی به مسائل و مصالح کلان اسلامی دانست. همان نگاه راهبردی که طی ۳ دهه فرماندهی توانست دستاوردهای بیبدیلی برای جهان اسلام و منطقه غرب آسیا به ارمغان آورد. سید حسن نصرالله در کنار یارانی همچون «عماد مغنیه»، «فؤاد شکر»، «مصطفی بدرالدین» و «سید هاشم صفی الدین» به خوبی توانستند روح مقاومت را از لبنان به جوانان سایر کشورها در عراق و یمن و... بدمند و طرحهای نفاقافکنانه بین مذاهب اسلامی و شیعه و سنی را عملاً خنثی و نابود سازند. این دو سید و سالار مقاومت، افسانه شکستناپذیری رژیم صهیونیستی را متلاشی ساختند. سید هاشم صفیالدین که در کنار سیدحسن نصرالله به عنوان یکی از چهرههای راهبُردی و اجرایی و سیاستگذاریهای کلان حزبالله شناخته میشد، در زمینههای سیاسی و نظامی نقش مهمی ایفا کرد. وی که بعد از سیدحسن نصرالله در بالاترین سطوح، مقاومت لبنان را راهبری کرده، در هماهنگی میان نیروهای مقاومت در سراسر منطقه نقشی کلیدی بر عهده داشت. ارتباط نزدیک او با رهبران ایران و گروههای مقاومت در عراق، فلسطین و یمن باعث شده بود که وی به عنوان یکی از شخصیتهای مهم محور مقاومت شناخته شود.
از این رو تشییع جنازه سید حسن نصرالله و سید هاشم صفیالدین، بیشک یکی از رویدادهای تاریخی و تأثیرگذار در معادلات سیاسی و امنیتی منطقه به شمار میرود و پیامدهای گسترده آن علاوه بر جبهه مقاومت، برای منطقه و مناسبات بینالمللی خواهد بود. این مراسم نهتنها فرصتی برای گرامیداشت یاد سید حسن نصرالله و سید هاشم صفیالدین میباشد؛ بلکه وحدت و انسجام محور مقاومت در برابر تهدیدات خارجی و تحولات منطقهای را بیش از پیش افزایش خواهد داد.
فقدان رهبران مقاومت اگرچه ضایعه بزرگی برای جبهه مقاومت به شمار میرود؛ ولی هرگز موجب توقف ایستادگی آن نخواهد شد. امروز تاریخ تحولات انقلاب اسلامی درس بزرگی به جبهه مقاومت اسلامی بخشیده است. همچنانکه شهادت مسئولان انقلاب اسلامی نه تنها موجب توقف انقلاب نشد، که روز به روز بر عظمت و بزرگی آن افزود. در یک روز ۷۲ نفر از مسئولین کشورمان از سوی دشمنان بدخواه ملت ایران به شهادت رسیدند. منافقین و حامیان آنان پس از این اتفاق با شادی، کار نظام اسلامی را تمام شده میدانستند؛ ولی با فرماندهی مقتدرانه امامین انقلاب ثابت شد که هرچقدر به تعداد شهدای ما افزوده شود، ما قویتر شده و صدور انقلاب آسانتر خواهد شد. اکنون نیز میتوان گفت حزبالله تنها یک گروه مبارزه نیست؛ بلکه فکر و اندیشهای است که دیگر قائم به رهبر خود نمیباشد. حزبالله، سازمان قوامیافته است که از قلوب انسانهای آزاده برخاسته و از این رو دیگر هیچ قدرتی توان از بین بردن آن را ندارد. عزاداری میلیونها انسان داغدار در غم از دست دادن دو رهبر بزرگ مقاومت، بدون تردید نصرت الهی را شامل نیروهای مقاومت خواهد کرد که بر اساس وعده الهی، پیروزی نهایی مقاومت اسلامی قطعی است.