علی شیرازی
۶. موشک شهید حاج قاسم سلیمانی، با طول ۱۱ متر و وزن ۷ تن، جدیدترین عضو خانواده فاتح است که ۱۴۰۰ کیلومتر بُرد دارد. این موشک سوخت جامد و مایل پرتاب، از سرعتی معادل ۱۲ ماخ در حین ورود به جو زمین برخوردار است و سرعت لحظه اصابت آن نیز ۵ ماخ است. موشک حاج قاسم میتواند از هر سپر دفاع موشکی عبور کند و با توجه به انواع سرجنگیهایی که این موشک دارد، قادر است اهداف متعددی از استحکامات بتنی و اهدافی در اعماق زمین را منهدم نماید. این موشک که توسعه یافته موشک ذوالفقار و خانواده فاتح است، میتواند تا ۱۷۰۰ یا ۱۸۰۰ کیلومتر ارتقاء پیدا کند.
۷. موشک شهاب ۳، موشکی از نوع بالستیک میانبُرد با سوخت مایع است. این موشک قابلیت اتصال کلاهک جنگی ۸۰۰ تا ۱۲۰۰ کیلویی را دارا میباشد که بسته به حجم کلاهک جنگی آن دارای بُردی بین ۱۳۰۰ تا ۲۱۰۰ کیلومتر است. وزنی معادل ۱۶ تن و قطری به اندازه ۱.۳ متر، به همراه طول ۱۶ متری، از خصوصیات ظاهری این نوع موشک میباشد.
۸. سامانه پدافند موشکی بُرد بلند باور ۳۷۳ که بُرد کشف آن به بیش از ۳۲۰ کیلومتر، بُرد رهگیری آن به ۲۶۰ کیلومتر و بُرد درگیری آن به ۲۰۰ کیلومتر میرسد و برتری آن نسبت به S-۴۰۰ محقق شده است. از دیگر قابلیتهای سامانه پدافندی باور ۳۷۳، ارتفاع درگیری در ۲۷ کیلومتر، کشف همزمان ۳۰۰ هدف، رهگیری همزمان ۶۰ هدف و درگیری همزمان در ۶ هدف است. موشکهای صیاد ۲، ۳، ۴، و ۴ از جمله موشکهای مورد استفاده در این سامانهاند.
۹. هواپیمای ترابری سیمرغ، مطابق با استانداردها و مقررات بینالمللی ساخته شده است و سبک بودن، متناسب با شرایط اقلیمی کشور، قادر به نشستن و برخاستن در باندهای کوتاه، چابک و سریع در خدماترسانی؛ از قبیل آمبولانس هوایی و قابلیت فرود در باندهای خاکی، از ویژگیها و کاربردهای ترابری سبک آن است.
۱۰. هواپیمای شکاری بمبافکن کوثر با موتور ملی، یک جنگنده دیجیتال صد در صد ایرانی و بومی است که تمام سیستمهای آن اعم از سیستم رادار و ناوبری، ارتقا یافته و سیستم هسته مهمات هواپیما نیز به روشهای روز دنیا توسط صنعتگران ما ساخته و طراحی شده است.
۱۱. جنگنده آموزشی پیشرفته یاسین، با سرعت ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت، دو سرنشینه است که با استفاده از آن چرخه آموزش خلبانی در کشورمان تکمیل میشود. این هواپیما دارای ۱۲ متر طول، ۴ متر ارتفاع و ۵/۵ تن وزن میباشد. بال این جنگنده بیش از ۱۰ متر طول و ۲۴ متر مربع مساحت دارد. جنگنده یاسین از ۲ موتور توربو جت با قدرت رانش ۷ هزار پوند بهره میبرد که از نظر قدرت در رده موتور هواپیماهای جنگنده دنیاست. مسافت باندی که این هواپیما برای فرود احتیاج دارد ۷۰۰ متر است. این جنگنده همچنین قابلیت فرود بر روی باندهای کوتاه را داراست. صندلی این جنگنده تا ۱۰۰ متر در کسری از ثانیه به بیرون پرتاب میشود. محدودیت خلبان را از سقوط دورانی برطرف میکند و وزن بدون بار آن در شرایط برخاست تا ۱۲ کیلومتر میباشد.