رسول اکرم (صلی الله علیه وآله وسلم):  هر کس برادر دینی خود را خالصانه دیدار کند، خدای متعال به او می‌فرماید: تو مهمان و زائر منی، پذیرایی از تو بر عهده من است و من به خاطر اینکه برادر دینی‌ات را دوست می‌داری، بهشت را بر تو واجب ساختم.  (وسائل الشیعه، ج 10، ص 457)

جناب جعفر طیار در شأن نزول (بخش ششم)

روایت پانزدهم: از امام باقر علیه‌السّلام نقل شده است که آیه ۴۰ حجّ «اَلَّذینَ اُخرِجوا مِن دِیـرِهِم بِغَیرِ حَقٍّ اِلاّ اَن یَقولوا رَبُّنَا اللّهُ»  درباره علی، حمزه و جعفر نازل شده است (تفسیر قمی، ج۲، ص۸۴) که تنها به جرم پایبندی در ایمان به پروردگار از خانه و کاشانه خویش رانده شده‌اند. خداوند در آیه قبل، به این مؤمنان ستمدیده اجازه جهاد داده است و در این آیه وعده می‌دهد که یاری‌گرشان باشد که دین او را یاری داده‌اند.
روایت شانزدهم: از ابن عباس روایت شده است که آیه ۶۱ قصص: «اَفَمَن وَعَدنـهُ وَعدًا حَسَنـًا فَهُوَ لـقیهِ کَمَن مَتَّعنـهُ مَتـعَ الحَیوةِ الدُّنیا ثُمَّ هُوَ یَومَ القِیـمَةِ مِنَ المُحضَرین» درباره حمزه، جعفر و علی علیه‌السّلام نازل شده است. خداوند در این آیه متاع زندگی دنیا را کم ارزش تر از وعده نیکوی آخرت دانسته است. (شواهد التنزیل، ج۱، ص۵۶۴)
روایت شانزدهم: از ابن عباس روایت شده است که آیه ۶۱ قصص: «اَفَمَن وَعَدنـهُ وَعدًا حَسَنـًا فَهُوَ لـقیهِ کَمَن مَتَّعنـهُ مَتـعَ الحَیوةِ الدُّنیا ثُمَّ هُوَ یَومَ القِیـمَةِ مِنَ المُحضَرین» درباره حمزه، جعفر و علی علیهم‌السلام نازل شده است. خداوند در این آیه، متاع زندگی دنیا را کم ارزشتر از وعده نیکوی آخرت دانسته است. (شواهد التنزیل، ج۱، ص۵۶۴)
روایت هفدهم: منظور از اهل ایمان و عمل صالح در آیه ۲۱ جاثیه «اَم حَسِبَ الَّذینَ اجتَرَحوا السَّیِّـتِ اَن نَجعَلَهُم کالَّذینَ ءامَنوا وعَمِلوا الصّــلِحـتِ» طبق روایت ابن عباس، پیامبر و علی و حمزه و جعفر و حسن و حسین و فاطمه علیهم‌السّلام است و در مقابل، بنی‌امیه اهل ارتکاب بدی‌ها شمرده شده‌اند  (کنزالدقائق، ج۱۲، ص۱۵۵)
روایت هجدهم: در روایتی از ابن عباس آمده است که آیه ۱۷ طور «اِنَّ المُتَّقینَ فی جَنّـتٍ ونَعیم» در شأن علی، حمزه، جعفر و فاطمه علیهم‌السّلام نازل شده است. این آیه و چند بخش پس از آن به بیان پاداش پرهیزگاران در سرای دیگر می‌پردازند که دلشاد از داده‌های خداوندی در کنار یکدیگر در بهشت برخوردار و در سایه توجه الهی از کیفر دوزخ در امان‌اند. (زبده التفاسیر، ج۶، ص۴۹۰)
روایت نوزدهم: ابن عباس در روایتی آیات ۲۲ - ۲۸ مطفّفین «اِنَّ الاَبرارَ لَفی نَعیم... عَینـًا یَشرَبُ بِهَا المُقَرَّبون» را که در وصف نعمت‌های بهشتی وعده داده شده به نیکان‌اند در شأن امیرالمونین علی، حضرت فاطمه، جناب جعفر و جناب حمزه علیهم السلام و... دانسته است. (مناقب، ج۳، ص۲۶۸)
ادامه دارد...