روغنهای خوراکی و چربی، سومین عنصر مهم غذای انسانی بعد از قندها و پروتئین هستند و در سبد غذایی خانوادهها جزء کالاهای ضروری محسوب میشوند و از آنجایی که علاوه بر تامین انرژی، حاوی اسیدهای چرب ضروری مورد نیاز بدن برای جذب ویتامینهای محلول در چربی A,K,E,D)) هستند، نقش مهمی در تامین سلامت و ادامه حیات انسان دارند. علاوه بر این، استفاده از روغن باعث خوشمزهتر شدن غذاها میشود؛ اما مضراتی هم به دنبال دارد که ما را از لذت خوردن غذاهای چرب محروم میکند. خوشبختانه میتوانیم این مشکل را با استفاده از روغنهایی مفید از جمله روغن شحم گاو تا حدی برطرف کنیم.
روغنهای خوراکی از منظر منشأ تامین به دو دسته تقسیم میشوند: گیاهی و حیوانی. از جمله روغنهای حیوانی میتوان به چربی آب شده اطراف اندام مختلف گاو اشاره کرد و در این بین چربی اطراف قلوهگاه گاو از لطافت و البته خواص بیشتری برخوردار است. روغن شَحم گاو به روغن چربی اطراف قلوهگاه گاو اطلاق میگردد.
خواص روغن شحم گاو
از جمله خواص روغن شحم میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱- آب کردن چربیهای زیر شکم؛ مصرف این روغن نه تنها موجب چاقی نمیشود؛ بلکه با سوزاندن چربیهای زیر شکم، زمینه را برای درمان عوارض چاقی فراهم میکند.
۲- تقویت کننده دستگاه ایمنی و دفاعی بدن
۳- افزایش رشد و تقویت استخوان و عضلات
۴- دفع کننده سموم بدن
۵- انرژیزا
۶- حفظ و بهبود تناسب اندام
۷- بازگشایی عروق و رگهای بسته
در خرید روغن شحم به این نکته باید توجه کنید که تولید این روغن مهارت و تجربه زیادی میخواهد. این روغن برای پخت و پز و سرخ کردن بسیار عالی است و اگر تولید کنندهاش حرفهای باشد، اصلاً بوی نامطبوعی در غذا ایجاد نمیکند.