شکر سرخ از انواع شکر و نوع طبیعی شکر است. طبق باور بعضی افراد، شکر سرخ با شکر قهوهای تفاوتی ندارد. اما حقیقت چیز دیگری است. شکر سرخ در واقع همان شکر خامی است که از عصاره اصلی گیاه نیشکر به دست میآید و درصد شکر آن از ۸۸% کمتر نیست.
هیچ ماده و افزودنی شیمیایی در فرآیند تولید شکر سرخ دخالت ندارد و به خاطر وجود بیشترین میزان ملاس، سرشار از انواع املاح، ویتامینها و مواد معدنی به خصوص ماده معدنی کروم است؛ شکر سرخ طبعی گرم وتر دارد و برای رفع سردی مفید است. مقدار کالری (انرژی) و ساکاروز شکر سرخ در مقایسه با شکر قهوهای و شکر سفید بسیار کمتر است و طعم و بوی آن باعث شده که علاوه بر مصارف خانگی، در شیرینیپزی و پخت انواع کیک از آن استفاده کنند. در ضمن مقدار کم کالری و ساکاروز شکر سرخ و جذب دیر قند، باعث شده است تا بیماران دیابتی و افرادی که اضافه وزن دارند، آن را با آسودگی خاطر استفاده کنند.
خواص شکر سرخ:
شکر سرخ از گذشته تا اکنون در طب سنتی و مدرن جایگاه ویژهای داشته است و خواص درمانی و دارویی فراوانی دارد که چند مورد از فواید شکر سرخ بدین ترتیب میباشند: شکر سرخ حاوی ویتامین، پروتئین و املاح معدنی فراوانی است. فیبر، آنتی اکسیدان، آهن، کلسیم، فسفر، پتاسیم و منیزیم از جمله آنهاست که باعث میشود این ماده مغذی در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماریها مؤثر باشد.
۱- برای دردهای شکمی و بیماریهای مرتبط با دستگاه گوارش مفید است، به عنوان مثال ملین شکم و رفع کننده یبوست میباشد.
۲- بیماریهای کبد را بهبود میبخشد.
۳- تمیز کننده خون، جلوگیری از بروز کم خونی و تنظیم فشار خون.
۴- برای رفع گرفتگی صدا آن را با آب گرم و روغن بادام استفاده میکنند.
۵- شکر سرخ بر عکس شکر سفید که مولد خلط سودا است، دافع خلط سودا میباشد.
۶- باعث استحکام بخشیدن به استخوانها و مفاصل میشود و از پیری زودرس پیشگیری میکند.
۷- با توجه به طبعش برای حلق، سینه و ریه خشک مفید است.
۸- باعث افزایش نیروی جوانی و شادابی پوست میشود.
۹- در درمان آنفولانزا، سرفه و سرماخوردگی موثر است.
۱۰- تقویت کننده میل جنسی است و از نظر تغذیهای برای خانمهای باردار مفید است.