رسول اکرم (صلی الله علیه وآله وسلم):  هر کس برادر دینی خود را خالصانه دیدار کند، خدای متعال به او می‌فرماید: تو مهمان و زائر منی، پذیرایی از تو بر عهده من است و من به خاطر اینکه برادر دینی‌ات را دوست می‌داری، بهشت را بر تو واجب ساختم.  (وسائل الشیعه، ج 10، ص 457)

هنر اسلامی

هنر اسلامی به چه معناست. آیا بکار بردن هنر اسلامی از نظر نظریه و عمل ممکن است؟ هنر اسلامی از نامش مشخص است به هنری می‌گویند که پس از پیدایش اسلام بوجود آمده است. هنری که بر پایه‌ی باورها و اصول اسلامی است. شاید بارزترین ویژگی هنر اسلامی این باشد که در این هنر، مجسمه‌سازی و نقاشی صورت و در حالت کلی پرتره مجاز نمی‌باشد. توصیه‌ی دین اسلام این است که از نقاشی کردن و تصویر ساختن از آدم‌ها بر روی دیوارهای خانه و ساختمان‌های خود دوری کنید. به جای این طرح گل و گیاه، طبیعت، طرح‌های هندسی همچون شمسی، طرح خطیبی و دیگر طرح‌های هندسی در حد اعلی در هنر اسلامی به کار رفته‌اند.
چرا هنر اسلامی: «اسلام» دین کامل جهانیان است. آموزه‌های دین اسلام در اقصی نقاط جهان پیروان خاص خود را دارد. یکی از آموزه‌های دین اسلام در خصوص آراستن خانه و دیوارهای مخصوصاً مساجد این است که از نصب تصاویر خودداری شود. همان‌طور که می‌بینید در تزیینات هیچ مسجدی از دوره‌های مختلف تاریخی، عکس تصویر کسی را بر روی دیوارها مشاهده نخواهیم کرد. در حالی که، کلیساها، کنیسه‌ها و معابد تماماً از عکس خدایان و فرزندان آنها پر شده است. این یکی از دلایل نام‌گذاری هنر اسلامی است. این را بدانید که هنر اسلامی شاخه‌ای از هنر نیست، تمام هنرهای هفت‌گانه را در هنر اسلامی داریم؛ اما آموزه‌های اسلام بر محتوا و ارائه‌ی این هنرها اندکی تاثیرگذار است. این تاثیر تمام در جهت هدف ذات هنر که تجلی روح بود می‌باشد. این نکته بسیار مهم است که هنرمندان اسلامی خلاقیت خود را در جهت احیا کردن باورها و اعتقادات درونی خود بکار می‌برند. عقیده‌ی این هنر اسلامی این است که خداوند سرچشمه تمام زیبایی‌ها و هنرها است؛ پس بنابراین، ذات هنر می‌بایست خداپسند و اسلامی باشد.