رسول اکرم (صلی الله علیه وآله وسلم):  هر کس برادر دینی خود را خالصانه دیدار کند، خدای متعال به او می‌فرماید: تو مهمان و زائر منی، پذیرایی از تو بر عهده من است و من به خاطر اینکه برادر دینی‌ات را دوست می‌داری، بهشت را بر تو واجب ساختم.  (وسائل الشیعه، ج 10، ص 457)

چاله کنی روزنامه اعتماد برای دکتر پزشکیان!

روزنامه اصلاح‌طلب اعتماد، از حامیان محوری مسعود پزشکیان، در گزارشی با عنوان «مشکلاتی که در راه‌اند» نوشت: «امروز با جامعه‌ای مواجهیم که در آن قطب سومی هم وارد میدان کنشگری سیاسی و اجتماعی شده است. جریانی که با عدم مشارکت بیش از ۶۰درصدی در انتخابات ۱۴۰۳، بیشتر از هر طیف دیگری، سیگنال و پیام و پالس به تصمیم‌سازان و سیاست‌گذاران ارسال کرده است.»
این روزنامه اصلاح‌طلب در حالی عدم مشارکت را ۶۰ درصد عنوان می‌کند که میزان مشارکت در دور دوم به ۵۰ درصد رسیده است. از طرفی دیگر، در تمام کشورهای دنیا، چیزی به نام مشارکت صد درصدی واقعیت ندارد؛ بنابراین، ادعای یک جریان ۶۰ درصدی از سوی روزنامه اعتماد، ادعایی غلط است. اعتماد در ادامه گزارش خود مدعی شد که این ۶۰ درصد، جریانی است که «به تحولات سطحی قانع نیستند و تغییرات را در اشکال عمیق و بسیار آوانگارد جستجو می‌کنند.»
نکته اول این است که طبق ادعای روزنامه اعتماد، ۶۰ درصد مردم خواهان تغییرات عمیق و آوانگارد هستند، این در حالی است که مسعود پزشکیان بارها تاکید کرده است که دنبال اجرای سیاست‌های کلی و قوانین جمهوری اسلامی است. در ادامه لازم است نگاهی به میزان مشارکت در دوره‌های مختلف داشته باشیم. میزان مشارکت در دوره دوم هاشمی رفسنجانی، ۷/۵۰ درصد بود که نزدیک به میزان مشارکت در دوره پزشکیان است. اگر بر اساس منطق روزنامه اعتماد نگاه کنیم، در این دوره ۵۰ درصد از مردم به دنبال تغییرات عمیق و آوانگاردی بودند!
چهار سال بعد، یعنی در دوره اول خاتمی، مشارکت به حدود ۸۰ درصد رسید. اگر عدم مشارکت ۵۰ درصدی در دوره هاشمی به معنی درخواست تغییرات آوانگاردی بود؛ چرا مشارکت در ۴ سال بعد حدود ۳۰ درصد افزایش یافت، بدون اینکه تغییراتی عمیق صورت گرفته باشد؟
در دوره اول احمدی‌نژاد، مشارکت به حدود ۶۳ درصد رسید و طبق منطق روزنامه اعتماد، ۴۷ درصد مردم خواهان تغییرات عمیق و آوانگاردی بودند. اما در دور دومِ همین رئیس‌جمهور، بدون تغییرات عمیق، مشارکت به ۸۵ درصد رسید و...
بالا و پایین شدن میزان مشارکت در دوره‌های مختلف، نشان می‌دهد چنین ادعایی، یک تحلیل غلط و به ‌دور از واقعیت است. این تحلیل‌های نادرست برای دولت جدید از سوی جریان اصلاحات، بیشتر شبیه به چاله کنی برای پزشکیان و ایجاد تنش رادیکال است تا کمک به فهم او از شرایط جامعه ایران.