امام مهدی (عج الله تعالی فرجه الشریف): حقانیّت و واقعیّت، با ما اهل‌بیت رسول‌الله (ص) می‎باشد و کناره‎گیری عدّه‎ای از ما، هرگز سبب وحشت ما نخواهد شد؛ چرا که ما دست‌پرورده‌های نیکوی پروردگار می‎باشیم و دیگر مخلوقین خداوند، دست‌پرورده‌های ما خواهند بود.    (بحارالانوار: ج ۵۳، ص ۱۷۸)  

نقش امید در صحنه جنگ رسانه‌ای

مرضیه عاصی

.دشمن، امروز در قالب جنگ رسانه‌ای با لحنی دوستانه، امّا مزوّرانه، دست چُدنی خود را زیر دستکش مخملی به‌سوی ملت ایران دراز کرده است!

یکی از نقاط امید ما، "فرسودگی تمدن غرب" است. امروز تمدّن غربی، در حال زوال است. حتّی خود اندیشمندان غربی هم این را احساس کرده‌اند و بر زبان می‌آورند.

 [1]."امروز یک جریانی در داخل کشور و خارج کشور وجود دارد برای دمیدن روح یاس به‌جای دمیدن روح امید، یک شرط اساسی برای پیشرفت، عبارت است از امید". (بیانات در دیدار استادان و نخبگان دانشگاه‌ها ۸ خرداد ۹۸). مشکلات، نباید ما را متوقف و ناامید کند، زیرا ناامیدی، مانند سَمّی است که به انسان تزریق می‌شود و او را زمین‌گیر می‌کند. امروز، مسئله‌ی "امید" یکی از نقاط محوری در حرکت روبه‌جلوی ملت ایران است. در نگاه رهبر انقلاب، "امید، بزرگ‌ترین قوّه محرّکه انسان است". امید به موفقیت، هر انسانی را به حرکت وادار می‌کند، ولی امروز دشمنانِ ما سعی می‌کنند، افق آینده را تیره و تار نشان دهند و جوانان را ناامید کنند. توطئه‌ای که میدان اصلی ظهورش "جنگ رسانه‌ای و تبلیغاتی" است.
[2].دشمن، امروز در قالب جنگ رسانه‌ای با لحنی دوستانه، امّا مزوّرانه، دست چُدنی خود را زیر دستکش مخملی به‌سوی ملت ایران دراز کرده است! دشمنی که درخت تناور انقلاب را با چهل و اندی سال بالندگی در مقابل خود می‌بیند، تمام توان خود را به خدمت گرفته تا آینده انقلاب را در نظر ما، خصوصاً جوانان تیره  و تار نشان دهد و بذر ناامیدی را در دل ما بپاشد. در این صورت، ما برای حضور در صحنه جنگ،  نیازمند شناخت و هوشیاری نسبت به دشمن هستیم. "هوشیاری نسبت به اقدامات دشمن و آرایش جنگی او در عرصه رسانه"، "شناخت صحیح و دقیق، نسبت به جوانب این جنگ" و "هوشمندی برای مقابله و جلوگیری از تحقق اهداف دشمن در جنگ رسانه‌ای"، به‌صورت مکرر در هشدارها و توصیه‌های سال‌های اخیر رهبر انقلاب مطرح شده است.
[۳].بسیار خطرناک است که فضای تبلیغاتی کشور، فضایی باشد که مردم را، دچار "اضطراب" یا "دچار یأس و ناامیدی" کند. دشمن القا می‌کند که نظام اسلامی ناتوان است و باعث ناامیدی می‌شود. از طرفی، تصویری مخدوش و منفور از نقاط قوّت ما، ارائه می‌کند. دشمن درصدد آن است که ما از نقاط قوّت خودمان، صرف‌نظر کنیم و از عناصر اقتدار ملّی خودمان، دست برداریم تا راحت‌تر بتواند بر کشور ما و آینده ما مسلّط بشود! به همین خاطر، نقاط قوّت نظام اسلامی و ملت ایران را به‌عنوان نقاط چالش آفرین معرفی می‌کند، برای اینکه ملّت ایران را نسبت به آنها "دلسرد" کند. تبلیغات گسترده و متراکم دشمن علیه توانمندی‌ها و دانش هسته‌ای، اقتدار موشکی و عدالت‌خواهی جمهوری اسلامی، با همین هدف صورت می‌گیرد. در نگاه کلان‌تر، دشمن به دنبال آن است که "احساس بُن‌بست" را به مردم تزریق کند، در حالی که خودش به بن‌بست رسیده است.
[۴].یکی از نقاط امید ما، "فرسودگی تمدن غرب" است. امروز تمدّن غربی، در حال زوال است. حتّی خود اندیشمندان غربی هم این را احساس کرده‌اند و بر زبان می‌آورند. "تمدّن غربی و مادّی، در مقابل ما قرار دارد و رو به فرسودگی است و این یکی از نقاط امیدبخش ما است. (بیانات در دیدار جمعی از دانشجویان، ۱ خرداد ۹۸). ایشان با اشاره به تجربیات موفق ملت ایران و دستاوردهای مهم نظام اسلامی در عرصه‌های گوناگون، همواره بر عوامل امیدبخشِ حقیقی، تأکید کرده‌اند: "شهدای کشور، کسانی هستند که به ماها یاد دادند، باید امیدوار بود"؛ یعنی رزمندگان ما در شرایطی وارد میدان رزم شدند که واقعاً به‌حسب محاسبات عادّی، هیچ امیدی به پیروزی نبود، ولی در نهایت، دفاع مقدّس، به عزّت جمهوری اسلامی تمام شد. این امید را رزمندگان به ما دادند؛ یعنی در همه‌ی شرایط،  باید به نصرت الهی امیدوار باشیم و این امید را در دل‌ها تقویت کنیم.
[۵].ما نباید دچار ناامیدی بشویم، چون خدا می‌فرماید "لا تَایئَسوا مِن رَوحِ اللهِ اِنَّه لا یَایئَسُ مِن رَوحِ اللهِ اِلَّا القَومُ الکافِرون": از رحمت خدا مایوس نشوید که فقط کافران از رحمت خدا مایوس می‌شوند. (۸۷/ یوسف) پس ما که کافر نیستیم، چرا باید مأیوس باشیم؟! "ما امیدواریم که بتوانیم، بینی این قدرت‌های مستکبر را به خاک بمالیم و می‌توانیم این کار را بکنیم، امیدواریم، تلاش کنیم، همّت کنیم، بخواهیم، به خدا توکّل کنیم، از خدا بخواهیم، می‌شود." (بیانات در دیدار اعضای مجلس خبرگان رهبری، ۲۳ اسفند ۹۷) گاهی انسان باتوجه‌به توانایی‌های دشمن، مایوس می‌شود و درنتیجه دست به هیچ اقدامی نمی‌زند، درصورتی‌که انسان باید با توکّل بر خدا و امیدوارانه، وارد میدان بشود.
[۶]."شما جوانان، باید پیش‌گام در شکستن این محاصره‌ی تبلیغاتی باشید. در خود و دیگران، نهال امید به آینده را پرورش دهید. ترس و نومیدی را از خود و دیگران برانید. این نخستین و ریشه‌ای‌ترین جهاد شما است. " (بیانیه "گام دوم انقلاب"، خطاب به ملت ایران ۲۲ بهمن ۹۷) ما باید امید و نگاه خوش‌بینانه به آینده داشته باشیم. بدون این نگاه، هیچ گامی نمی‌توان برداشت.  سیاست تبلیغی و رسانه‌ای دشمن و فعّال‌ترین برنامه‌های آن، مأیوس‌سازی مردم و حتّی مسئولان و مدیران ما از آینده است. خبرهای دروغ، تحلیل‌های مغرضانه، وارونه نشان‌دادن واقعیت‌ها، پنهان‌کردن جلوه‌های امیدبخش، بزرگ کردن ضعف‌ها و کوچک نشان‌دادن یا انکار پیشرفت‌های بزرگ، برنامهی همیشگی هزاران رسانه‌ی صوتی و تصویری و اینترنتی دشمنان ماست؛ و البتّه دنباله‌های آنان در داخل کشور نیز قابل‌مشاهده هستند که با سوءاستفاده از آزادی، در خدمت دشمن حرکت می‌کنند.
نویسنده: 
دسته بندی مطالب: