امام مهدی (عج الله تعالی فرجه الشریف): حقانیّت و واقعیّت، با ما اهل‌بیت رسول‌الله (ص) می‎باشد و کناره‎گیری عدّه‎ای از ما، هرگز سبب وحشت ما نخواهد شد؛ چرا که ما دست‌پرورده‌های نیکوی پروردگار می‎باشیم و دیگر مخلوقین خداوند، دست‌پرورده‌های ما خواهند بود.    (بحارالانوار: ج ۵۳، ص ۱۷۸)  

مطالبات مقام معظم رهبری از مسئولان دربارة فضای مجازی (بخش اول)

مقام معظم رهبری از اوایل توسعه اینترنت با مدیریت نظام سلطه، بر لزوم مراقبت و انجام‌دادن اقدامات لازم در این زمینه تأکید فرمودند.

«مسئله مدیریت فضای مجازی، جزو مسائل مهم ماست که این مسئله، مسئله بلندمدت هم نیست؛ مسئله کوتاه‌مدت و میان‌مدت، و جزو مسائل نزدیک ماست که باید [به آن توجه بشود].

مقام معظم رهبری از اوایل توسعه اینترنت با مدیریت نظام سلطه، بر لزوم مراقبت و انجام‌دادن اقدامات لازم در این زمینه تأکید فرمودند (بیانات در تاریخ ۲۶/۹/۱۳۸۱). معظم له در سال ۱۳۹۰ با تشکیل شورای‌عالی فضای مجازی، تلاش برای مدیریت فضای مجازی، بومی‌سازی سخت‌افزارها و نرم‌افزارهای پرکاربرد، بهره‌گیری حداکثری از فرصت‌های فضای مجازی و پیشگیری جدی از مخاطرات و آسیب‌های آن را، از مسئولان امر مطالبه کردند. کوتاهی و بلکه بی‌توجهی متولیان و مجریان به این مطالبات، باعث شد ایشان در سال‌های اخیر، بارها از «وضعیت آسیب‌زا و رهاشده‌ی فضای مجازی موجود کشور و سلطه دشمنان بر آن» به‌شدت اظهار نارضایتی، و از کوتاهی مسئولان گلایه کنند. 
رهبری معظم در تاریخ ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۵، در بخشی از سخنانشان در دیدار با معلمان و فرهنگیان فرمودند:
«این فضای مجازی، امروز از فضای حقیقی زندگی ما چندبرابر بزرگ‌تر شده. بعضی‌ها اصلا در فضای مجازی تنفس می‌کنند. اصلا آنجا تنفس می‌کنند. زندگی‌شان در فضای مجازی است. جوانان هم سروکار دارند با فضای مجازی؛ با انواع و اقسام چیزها و کارها. با برنامه‌های علمی‌اش، با اینترنتش، با شبکه‌های اجتماعی‌اش، با مبادلات و امثال اینها سروکار دارند. خب، اینجا لغزشگاه است. هیچ‌کس نمی‌گوید آقا جاده نکش! اگر شما در یک‌منطقه‌ای جاده‌ای لازم دارید، خیلی خب، جاده بکش. جاده اتوبان هم بکش؛ اما مواظب باش! آنجایی که ریزش کوه محتمل است، آنجا محاسبه لازم را بکنید. ما به دستگاه‌های ارتباطی خودمان، به مجموعه وزارت ارتباطات و شورای‌عالی مجازی ـ که بنده از آن هم گله دارم ـ سفارشمان این است. ما نمی‌گوییم این راه را ببندید. نه، اینکه بی‌عقلی است. یک کسانی نشسته‌اند، فکر کرده‌اند، یک راهی باز کرده‌اند به‌عنوان این فضای مجازی و به قول خودشان سایبری. خیلی خب، از این استفاده کنید، منتها استفاده درست بکنید. دیگران دارند استفاده‌ی درست می‌کنند. بعضی از کشورها طبق فرهنگ خودشان این دستگاه‌ها را قبضه کرده‌اند. ما چرا نمی‌کنیم؟! چرا حواسمان نیست؟! چرا رها می‌کنیم این فضای غیرقابل‌کنترل و غیر منضبط را؟! مسئول‌اند. یکی از مسئولین هم همین‌ها هستند؛ دستگاه وزارت ارتباطات است». (بیانات در تاریخ ۱۳/۲/۱۳۹۵)
ایشان در خرداد ۱۳۹۶ در دیدار با مسئولان نظام، ضمن بیان تأثیرگذاری فضای مجازی بر اداره کشور و اهمیت زیاد آن، گفتند: 
«در مسئله فضای مجازی، آنچه از همه مهم‌تر است، مسئله "شبکه ملی اطلاعات" است. متأسفانه در این زمینه کوتاهی شد. کاری که باید انجام بگیرد، انجام نگرفته. این [طور] نمی‌شود. اینکه ما به‌عنوان اینکه نباید جلوی فضای مجازی را گرفت، در این زمینه‌ها کوتاهی کنیم، این مسئله‌ای را حل نمی‌کند و منطق درستی هم نیست. خب امروز فضای مجازی، مخصوص ما که نیست. همه دنیا امروز درگیرند با فضای مجازی. کشورهایی که شبکه ملی اطلاعات درست کرده‌اند و [فضای مجازی را] کنترل کرده‌اند، به نفع خودشان و به نفع ارزش‌های موردنظر خودشان، یکی دو تا نیستند. بهترین کشورها، قوی‌ترین کشورها، در این زمینه‌ها خط‌قرمز دارند. راه نمی‌دهند. خیلی از بخش‌های فضای مجازی اعزام‌شده از سوی آمریکا و دستگاه‌های پشت سر و پشت صحنه، این قضیه را راه نمی‌دهند. کنترل می‌کنند. ما هم باید کنترل کنیم. این کنترل کردن، معنایش این نیست که ما ملت را از فضای مجازی محروم کنیم. نه، معنایش این نیست. امروز بهمنی از گزاره‌های درست و نادرست، روی سر مراجعین اینترنت ما فرود می‌آید. اطلاعات غلط، اطلاعات نادرست، اطلاعات مضر، شِبه‌اطلاعات بعضی چیزها اطلاعات واقعی نیست؛ اطلاع‌نمایی است! خب اینها دارد مثل یک بهمنی فرود می‌آید. ما چرا باید اجازه بدهیم این اتفاق بیفتد؟! ما چرا باید اجازه بدهیم آن چیزهایی که برخلاف ارزش‌های ماست، برخلاف آن اصول مسلمه ماست، برخلاف همان اجزا و عناصر اصلی هویت ملی ماست، به‌وسیله کسانی که بدخواه ما هستند، در داخل کشور توسعه پیدا کند؟!» (بیانات در تاریخ ۲۲/۳/۱۳۹۶)
مقام معظم رهبری در مهر ۱۳۹۷ در دیدار با بسیجیان، ابزار رسانه در دست دشمن را تشبیه به «سلاح شیمیایی» کردند و هشدار دادند: 
 «(از فضای مجازی)، علیه افکار عمومی ما استفاده می‌شود. این را کسانی که مسئولیت این بخش از کشور را ـبخش ارتباطات راـ دارند، درست توجه کنند. ما در جلسات حضوری هم به اینها تذکر داده‌ایم، تأکید کرده‌ایم. حالا هم می‌گوییم توجه کنند که آنها ابزاری نشوند برای اینکه دشمن، راحت بتواند سلاح شیمیایی خودش را علیه این مردم به‌کار ببرد. وظیفه خودشان را بدانند و با جدیت، عمل کنند». (بیانات در تاریخ ۱۲/۷/۱۳۹۷) 
معظمٌ‌له در اوایل سال ۱۳۹۸، در دیدار با فرماندهان نیروی انتظامی، فضای مجازی را دارای «منافع» و «خطرات»، و یکی از مهم‌ترین خطرات را ناامنی دانستند. در ادامه، از بخش‌های مرتبط نیروی انتظامی خواستند با همکاری «قوه قضائیه»، در این زمینه «به‌طورجدی» ورود کنند (بیانات در تاریخ ۸/۲/۱۳۹۸). چندی بعد در مهرماه همین سال، در دیدار با دانشجویان دانشگاه امام حسین علیه السلام، ضمن معرفی فضای مجازی به‌عنوان یک «ابزار»، قطع وابستگی و بومی‌سازی آن را خواستار شدند (بیانات در تاریخ ۲۱/۷/۱۳۹۸) و در اوایل سال ۱۳۹۹، با بیان اینکه «امروز فضای مجازی، حاکم بر زندگی انسان‌ها» شده است، تحصیلِ «قوت» در این زمینه را امری «حیاتی» دانستند (بیانات در تاریخ ۳/۱/۱۳۹۹).
با شروع بکار یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، در اولین سخنرانی‌شان در جمع نمایندگان در تیر ۱۳۹۹، «مدیریت فضای مجازی را»  از «مسائل مهم» و «کلیدی» و فوری بیان کردند. ایشان با توصیه به اینکه «اولویت را به مسائل کلیدی بدهید»،  پس از بیان نمونه‌هایی از مسائل مهم و کلیدی مانند «تولید»، «اشتغال»، «تورم» و «جمعیت»، در ادامه فرمودند: 
«مسئله مدیریت فضای مجازی، جزو مسائل مهم ماست که این مسئله، مسئله بلندمدت هم نیست؛ مسئله کوتاه‌مدت و میان‌مدت، و جزو مسائل نزدیک ماست که باید [به آن توجه بشود] و امثال اینها مسائل کلیدی‌ای وجود دارد». (بیانات در تاریخ ۲۲/۴/۱۳۹۹)
ادامه دارد...