امام حسین علیه‌السلام:  شایسته نیست که انسان با ایمان، نافرمانی خدا را مشاهده کند و با بی‌تفاوتی از آن چشم بپوشد؛ بلکه او وظیفه دارد در جلوگیری از منکر اقدامی بکند.  (وسائل الشیعه، ج ۱۶، ص ۱۲۵) 

رفراندوم ملی در آغاز ۴۵ سالگی

قاسم روان‌بخش

 

مدعیان دموکراسی در خارج و داخل، سال‌هاست جمهوری اسلامی را زیر فشار می‌دهند که باید رفراندوم برگزار شود تا مشخص شود که آیا مردم ایران به‌ویژه نسل‌های جدید، جمهوری اسلامی را قبول دارند یا نه؟
گذشته از این که در جمهوری اسلامی که بر اساس مبانی و اصول اسلام بناشده و قانون اساسی آن نیز بر همان اساس به رشته تحریر درآمده، چیزی نیست که قابل تغییر باشد. روشن است که مردم مسلمان ایران به دلیل پایبندی به اسلام که دارند، اگر صدها بار نیز رفراندم شود، مردم خواهان نظام اسلامی و بالتبع قانون اساسی ای هستند که بر اساس چارچوب اسلام شکل گرفته باشد. امروز در هیچ یک از کشورهای مدعی دموکراسی، رفراندوم برای نوع نظام انجام نشده و نمی‌شود. در امریکا از 200 سال پیش، همین نظام لیبرال دموکراسی بر سر کار است و قانون اساسی آن‌ها نیز هیچ گونه تغییری نکرده است؛ اما جالب است که همین مخالفان رفراندم در کشورهای غربی، پیاده نظام خود را برای درخواست اجرای رفراندم تجهیز می‌کنند.
جمهوری اسلامی که تنها انقلابی است که تنها ۵۰ روز پس از پیروزی انقلابش، ‌با انجام رفراندوم، ‌نوع نظام را تعیین کرد و در کمتر از یک سال توانست قانون اساسی متناسب با جمهوری اسلامی را به رفراندوم بگذارد و درعین‌حال سالانه به‌صورت میانگین، یک انتخابات برگزار کرده است. درعین‌حال حضور چشمگیر مردم در مراسم راهپیمایی‌ها قدس و به‌ویژه سالگرد ۲۲ بهمن، نوعی رفراندوم عملی است که برگزار می‌شود. به‌راستی در کجای دنیا سراغ دارید که مردمش پس از گذشت ۴۴ سال از انقلابشان، بیش از ۲۵ میلیون نفر برای حمایت از انقلابشان به خیابان‌ها بیایند؟ 
امسال به‌رغم هوای سرد و برفی در بسیاری از استان‌ها و به‌رغم تبلیغات گسترده شبکه‌های معاند و بعد از گذشت سه ماه از جنگ ترکیبی دشمن علیه نظام اسلامی، ‌و با وجود گرانی‌ها و تورم‌های حاصل از فشارهای تحریمی جهانی، مردم به مراتب بیشتر از سال‌های گذشته به صحنه آمدند که تقریبا میانگین 30 درصد بیش‌تر از سال‌های قبل از کرونا را نشان می‌دهد. برآورد مراکز مختلف آمار کشور، ‌بیش از 25 میلیون نفر تخمین زده اند. این حضور حماسی، موجب خرسندی ملت ایران و دوستان منطقه‌ایش و بغض و نومیدی دشمنانش بشود. جهانیان با یک نگاه کلی، ‌در یک وزنکشی خیابانی میان 22 بهمن و فراخوان‌های همه گروهک‌های مخالف نظام در ماه‌های گذشته، ‌عمق راهبردی هر یک را بخوبی مشاهده کردند. عقبه جمهوری اسلامی، عقبه‌ای است که با گذشت 44 سال از انقلاب اسلامی، ‌و به‌رغم تحمل فشارهای سنگین اقتصادی، همچنان در صحنه حضور دارد؛ ولی عقبه گروهک‌های مخالف نظام برای مدت چهار ماه از هم پاشیده شدند و همان جمعیت محدود و اندک نیز در صحنه نماندند، تا جایی که کاخ سفید و دولت فرانسه در تقاضای های جدید اپوزسیون، ‌دست رد بر سینه آن‌ها زده و به آن هاگفته است: انقلاب شما پایان یافته تلقی می‌شود! بی تردید پس از این حضور حماسی، معادلات منطقه ای و جهانی نسبت به نظام جمهوری اسلامی تغییر خواهد یافت و اولین اثر آن سفر بسیار مهم و راهبردی رییس جمهور کشورمان به چین است که دستاوردهای مهمی برای کشور در پی خواهد داشت
 
رکورد حضور مردم در راهپیمایی‌های ۱۰ سال اخیر شکست
حضور  ۲۱ میلیونی ایرانی‌ها در راهپیمایی ۲۲ بهمن
برآورد دستگاه‌های ذی‌ربط نشان می‌دهد که میزان حضور مردم در راهپیمایی امسال با احتساب شهرها و روستاهای کوچک حدود ۲۱ میلیون نفر  بوده است. این آمار نسبت به سال ۹۸، قبل از شیوع کرونا، با افزایش حدود ۳۰ درصدی همراه بوده است.  برآوردهای اولیه جمعیت راهپیمایی‌کنندگان در شهر مشهد را حدود یک میلیون نفر و مردم حاضر در شهر تهران را بیش از ۱.۵ میلیون نفر تخمین می‌زند. رئیس ستاد بزرگداشت دهه فجر اعلام کرد حضور مردم در راهپیمایی بزرگداشت چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب در ۱۰ سال اخیر، بی‌نظیر بوده است.