رسول اکرم (صلی الله علیه وآله وسلم):  هر کس برادر دینی خود را خالصانه دیدار کند، خدای متعال به او می‌فرماید: تو مهمان و زائر منی، پذیرایی از تو بر عهده من است و من به خاطر اینکه برادر دینی‌ات را دوست می‌داری، بهشت را بر تو واجب ساختم.  (وسائل الشیعه، ج 10، ص 457)

ارزش غذایی روغن کنجد

احتمالاً تا کنون درباره‌ی ارزش غذایی و خواص روغن کنجد زیاد شنیده‌اید. این امر تا حدی درست است؛ اما یادتان باشد که روغن به هر حال روغن است و فرق نمی‌کند کنجد باشد یا زیتون و آفتابگردان! همه‌ی روغن‌ها دارای کالری بالایی هستند و برای جلوگیری از افزایش وزن باید به صورت محدود و با برنامه مصرف شوند که در ادامه‌ی مطلب خواص روغن کنجد، به آن خواهیم پرداخت. مانند تمام چربی‌ها، روغن کنجد هرگز از نظر مغذی، با غذاهای کامل رقابت نمی‌کند. در زیر، فهرست مواد مغذی موجود در هر قاشق چای‌خوری از روغن کنجد تصفیه شده، آورده شده است:
• کربوهیدرات: صفر
• چربی کل: ۱۳.۵ گرم
• چربی اشباع: ۱.۹ گرم
• چربی تک غیراشباع: ۵.۴ گرم
• چربی چند غیراشباع: ۵.۶ گرم
• امگا ۳: ۴۰.۵ میلی‌گرم
• امگا ۶: ۵۵۷۶ میلی‌گرم
• پروتئین: صفر
روغن کنجد در هر قاشق غذاخوری ۱۱۹ کالری داشته و هیچ کربوهیدرات یا پروتئینی ندارد. ترکیب اسیدهای چرب آن، عمدتاً چربی تک غیراشباع و چند غیراشباع است و حاوی مقدار زیادی امگا ۶ می‌باشد. یک قاشق غذاخوری روغن کنجد مقدار کمی ویتامین E و K را تامین می‌کند (به ترتیب در حدود 1 و 2 درصد از نیاز کل روزانه‌ی بدن). همچنین این روغن فاقد هرگونه ماده معدنی در نظر گرفته می‌شود. البته برخی انواع روغن کنجد تصفیه نشده دارای مقداری روی، کلسیم، پروتئین و ویتامین‌های گروهB  هستند و میزان ویتامین‌های E و K در آنها بیشتر است. همان‌طور که گفته شد، خواص روغن کنجد بسته به روش‌های تولید آن می‌تواند متفاوت باشد و در مجموع، روغن‌های تصفیه نشده ارزش غذایی بیشتری از انواع تصفیه شده‌ی آن دارند. با این حال نوع تصفیه شده از روغن کنجد برای پخت و پز مناسب‌تر است؛ اما خواص نوع تصفیه نشده‌ی این روغن به خواص پرشمار دانه‌های کنجد بسیار نزدیک‌تر است.