محمد ملکزاده
همزمان با اعلام رسمی آتشبس بین حماس و رژیم صهیونیستی، تحلیلهای گوناگونی در ارتباط با معرفی طرف پیروز جنگ انتشار یافته است. این در حالی است که با وجود خسارتهای وارده بر جبهه مقاومت، حتی بسیاری از تحلیلگران و سیاستمداران غربی بر شکست ترمیمناپذیر رژیم صهیونیستی پس از 16 ماه جنگ نابرابر با مردم مظلوم و بیدفاع غزه و ارتکاب اسرائیل به جنایات جنگی و قتلعام دهها هزار زن و کودک فلسطینی تاکید نمودهاند. مروری بر اهم مفاد مرحله اول آتشبس عزتمندانه مقاومت اسلامی فلسطین با رژیم صهیونیستی این واقعیت را آشکارتر میسازد:
۱- عقبنشینی کامل رژیم صهیونیستی به خارج از مرزهای نوار غزه
۲- بازگشایی گذرگاه مرزی رفح و عقبنشینی کامل دشمن
۳ - سفر مجروحان به خارج برای درمان
۴- وارد شدن روزانه ۶۰۰ کانتینر کمکهای انساندوستانه
۵ - وارد شدن ۲۰۰ هزار عدد چادر و ۶۰ هزار کانکس جهت اسکان فوری آوارگان
۶- آزادی ۱۰۰۰ اسیر اهل غزه و صدها اسیر دیگر که حکم ابد دارند.
۷ - آزادی کامل زنان اسیر و کودکان زیر ۱۹ سال
۸- عقبنشینی تدریجی از محور نیتساریم و فیلادلفیا
۹ - بازگشت کامل و آزادی حرکت آوارگان به تمام مناطق در نوار غزه
۱۰- عدم پرواز هواپیماها و پهپادهای رژیم به مدت ۱۰ تا ۱۲ ساعت در طول روز
۱۱ - بازسازی فوری بیمارستانهای آسیبدیده و برپایی بیمارستانهای میدانی و ورود پزشکان متخصص
گفتنی است این توافق در مقابل تسلیم ۳۳ اسیر صهیونیست (مرده و زنده) انجام شده و در مراحل دوم و سوم در خصوص ۶۶ اسیر دیگر تصمیمگیری خواهد شد. این در حالی است که پس از 16 ماه، نه تنها اهداف آغاز عملیات در غزه توسط ارتش رژیم اشغالگر محقق نشده؛ بلکه بسیاری از اهداف عملیات طوفان الاقصی نیز محقق گردیده است و این بدیهیترین دلیل بر پیروزی جبهه مقاومت فلسطین بر رژیم کودککش و تا بن دندان مسلح اسرائیل است. اسرائیل بعد از عملیات طوفان الاقصی با اهداف اعلامی نابودی کامل سازمان حماس، آزادی تمام اسراء دربند حماس از طریق نظامی و اطلاعاتی و نیز بازیابی اعتبار از بین رفته در شکست سنگین ۷ اکتبر، با پشتیبانی کامل تجهیزاتی و اطلاعاتی غرب و با ۴۰هزار نیروی نظامی به جغرافیای ۳۶۳ کیلومتر مربعی غزه حمله کرد. در طول 16 ماه گذشته، اسرائیل برای دستیابی به اهدافش بیش از 85 هزار تن بمب اهدایی آمریکا و غرب بر سر زنان و کودکان غزه فرو ریخت؛ اما نه تنها نتوانست مقاومت را تسلیم کند، که به هیچکدام از اهداف اعلامیاش هم دست نیافت تا چه رسد به اهداف غیر رسمی که از جمله آنها اشغال کامل غزه و بیرون راندن فلسطینیان ساکن غزه به خارج از فلسطین بود؛ بنابراین اینکه اسرائیل پس از 16 ماه مجبور به پذیرش شروط مقاومت گردید نشان میدهد مقاومت فلسطین توانسته ضمن حفظ موجودیت خود، رژیم صهیونیستی را به عقبنشینی وادار کند. به همین دلیل شبکه ۱۴ اسرائیل همسو با بسیاری از تحلیلگران این رژیم پس از امضای توافق آتشبس اذعان کرد: «قبول کنید یا نه، این یک شکست برای اسرائیل بود».
همزمان با اعلام خبر آتشبس در غزه، این پیام از رهبر معظم انقلاب به زبانهای مختلف منتشر شد: «امروز دنیا فهمید که صبر مردم غزه و ایستادگی مقاومت فلسطینی، رژیم صهیونیستی را وادار به عقبنشینی کرده است. در کتابها خواهند نوشت که روزی، جماعتی صهیونیست، با فجیعترین جنایات، هزاران زن و کودک را کشتند و در آخر شکست خوردند». این در حالی است که رهبر انقلاب از مدتها قبل، پیروزی مقاومت فلسطین بر رژیم صهیونیستی را وعده داده بودند. امروز ثابت شد تحقق پیشبینی حضرت آیت الله امام خامنهای درباره پیروزی مقاومت فلسطین در عین باور قلبی ایشان به وعده الهی، کاملاً واقعبینانه و مبتنی بر تحلیلهای دقیق از توان مقاومت از یکسو و ضعفهای عمیق ساختاری رژیم صهیونیستی و نظام لیبرال دموکراسی حامی آن از سوی دیگر بوده است.
مقاومت به خوبی توانست تصویر قدرت و برتری فنّاوری آمریکا و غرب را به چالش کشد. اتفاقات اخیر ثابت کرد قدرت دشمنان مقاومت که تنها در ترور و جنایت و قتلعام زنان و کودکان و مردم بیدفاع خلاصه میشود، در جغرافیای مقاومت کارایی ندارد.
امروز رژیم صهیونیستی به منفورترین رژیم در جهان تبدیل شده است. سران این رژیم و نظامیان اسرائیلی در هیچ جای دنیا ضمانت جانی ندارند.
ترس و وحشت بر ساکنان سرزمینهای اشغالی مستولی شده و به ویژه صهیونیستهای آواره به دلیل ترس از تکرار وقایع مشابه ۷ اکتبر، حاضر نیستند به شمال و جنوب سرزمینهای اشغالی برگردند و این مسائل به یکی از چالشهای اساسی برای این رژیم جعلی تبدیل شده است.
به اقتصاد اسرائیل پس از 16 ماه، خسارتها و هزینههای سنگین و بیسابقهای تحمیل شده است: هزینههای مستقیم ۳۴ میلیارد دلاری جنگ همراه با کسری مالی بیش از 36 میلیارد دلاری، نابودی گردشگری در اسرائیل، تعطیلی بیش از ۶۰ هزار شرکت اسرائیلی، فرار گسترده سرمایه از این رژیم، فلج شدن بخش ساختوساز اسرائیل، فلج شدن صنعت هوانوردی، گرانی حمل و نقل کالا و تورم، بخشی از آمارهای اقتصادی منتشر شده در منابع اسرائیلی است. گزارش فقر در اسرائیل در سال ۲۰۲۴ که در دسامبر گذشته منتشر شد، بیان کرد که حدود یک چهارم اسرائیلیها هم اکنون زیر خط فقر زندگی میکنند.
در نهایت اینکه در طول 16 ماه گذشته در حالی که جهان شاهد بیشترین مخالفتها و اعتراضات ساکنان سرزمینهای اشغالی علیه دولت جعلی اسرائیل بود، حتی یک تظاهرات علیه حماس و جبهه مقاومت در غزه مشاهده نشد، در حالی که بیشترین فشار جنگ مستقیماً بر روی مردم مظلوم غزه بود که با گرسنگی، ویرانی و از دست دادن عزیزان خود به شدت درگیر بودند. این اتفاق نشان میدهد مقاومت در فلسطین وجهه کاملاً مردمی دارد و حاضر است با پرداخت بهای سنگین تا تحقق آزادی قدس و نابودی اشغالگران به ایستادگی و مقاومت خود ادامه دهد.