داود مهدوی زادگان
ولیفقیه در دیدار رمضانی امسال با دانشجویان (۲۹/ ۱/ ۱۴۰۲) درباره رفراندوم مطلب مهمی را اینگونه ابراز کردند: « حالا یکی از برادرها گفت رفراندوم؛ اینجوری گفتند که اگر چنانچه شما از اوّل در همهی مسائلی که پیش میآمد رفراندوم میکردید، حالا آن حسّاسیّت روی رفراندوم وجود نداشت. کجای دنیا این کار را میکنند؟ مگر مسائل گوناگون کشور، قابل رفراندوم است؟ مگر همهی مردمی که در رفراندوم باید شرکت کنند و شرکت میکنند، امکان تحلیل آن مسئله را دارند؟ این چه حرفی است؟ ».
جبهه معارض و برانداز به گمان باطلشان، این فرمایش رهبری را فرصتی برای هجمه تبلیغاتی خود دانسته، ناجوانمردانه و ظالمانه، ایشان و نظام اسلامی را به نادیده گرفتن رأی مردم متهم کردند. ولی این هجمهای هست که هیچ حاصلی ندارد.
تردیدی نداریم که جبهه معارض در باطن خود، هیچ باوری به چنین اتهامی علیه نظام ولایی ندارند. بیجهت نیست که دستگاه رسانه ایشان در ایام انتخابات برای عدم مشارکت مردم به شدت فعال میشوند. آنان در چهل و اندی سال پس از انقلاب، اعتبار و اعتماد بالای نظام اسلامی بهویژه شخص امامین انقلاب را تجربه کردهاند.
ایران اسلامی در طول این سالها شاهد حضور حداکثری مردم پای صندوقهای رای بودهاند. برخی از جریانات سیاسی در پارهای از موارد که نتیجه انتخابات را موافق با خواست خود نمیدیدند، فشار سنگینی برای ابطال انتخابات وارد میکردند؛ اما ولیفقیه، شجاعانه و مستند به پشتیبانی ملت، برابر اینگونه فشارها ایستادگی کرد و مانع بیاعتباری رأی عمومی مردم شده است. هم اکنون هم "ولایتفقیه" مهمترین پشتیبان رأی مردم است و مردم هم حامی حکمرانی ولیفقیه هستند.
بنابراین، فرمایش رهبری درباره رفراندوم، هیچگونه دلالتی بر بیاعتنایی ایشان به رأی مردم ندارد. در یکصد سال گذشته، کسی را به مانند امامین انقلاب سراغ نداریم که وفاداری و اعتمادشان به رأی مردم، نظری و عملی ثابت شده باشد. حتی دکتر مصدق که دعوی پشتیبانی مردم از خود را داشت، هرگز سعی نکرد برای خنثیسازی کودتای ۲۸ مرداد از بسیج عمومی کمک بخواهد. چون او باور به قدرت ملت نداشت. اما هیچگاه چنین باوری در اندیشه و عمل امامین انقلاب، تضعیف نشده است. اساسا حکمرانی ایشان تا کنون مستند به قدرت ملت است و دشمنان ملت با اینگونه هجمهها، همین امر را نشانه گرفتهاند. یعنی جدایی میان قدرت ملت و ولایتفقیه.
بیانات ولیفقیه درباره رفراندوم، مقابله با استفاده ابزاری از رأی مردم در قالب همهپرسی است. اکنون در جمهوری اسلامی رأی مردم از طریق مجلس نمایندگان، نه فقط بر حاکمیت عرضه میشود؛ بلکه با وضع قانون، استیلا پیدا میکند. آنقدری که رأی مردم از این طریق بر حاکمیت تحمیل میشود، از طریق رفراندوم اتفاق نمیافتد. مگر مردم با رفراندوم چند مسئله را میتوانند بر حاکمیت بقبولانند.
مقصود ولیفقیه درباره تجربه دیگر کشورها، این نیست که در آنجاها رفراندوم سابقه نداشته که مخالفین سیاهه رو میکنند. بلکه مقصود این است که در جاهای دیگر هم چنین نیست که برای مسائل گوناگون، رفراندوم برگزار میکنند. جبهه معارض برای رد فرمایش ولیفقیه، نباید فهرست موارد اندکی از برگزاری رفراندوم در دیگر کشورها را ارائه کند؛ بلکه باید کشوری را به ما نشان دهند که فاقد مجلس نمایندگان است و قوانین کشوری را فقط از طریق رفراندوم وضع میکند. حتی اگر چنین موردی یافت شود، باز دلیل قاطعی نیست. چون میپرسیم: چرا دیگر کشورهای مدعی دموکراسی به این طریق عمل نمیکنند؟
به هر روی، به نظر میرسد که دشمنان ملت در تهاجم اخیرشان، علاوه بر تخریب چهره مردمی ولیفقیه، از هم اکنون مشارکت گسترده مردم در انتخابات سال جاری را نشانه رفتهاند. آنها با توجه به شکست اغتشاشات در پاییز ۱۴۰۱ و همراهی نکردن مردم با آنان، به شدت نسبت به مشارکت حداکثری مردم در انتخابات مضطرب هستند. ولی به فضل الهی مردم در این انتخابات، حضور حداکثریشان را بر جهانیان نشان خواهند داد. انشاءالله