علی شیرازی
امروز ما شاهد به ثمر نشستن این تدبیر حکیمانه امام خمینی، با درایت و مدیریت زیبای امام خامنهای هستیم. ترامپ، نمایی از این واقعیت را برملا میکند و در دوران ریاستجمهوریاش بر امریکا، میگوید: ۷ تریلیون دلار خرج کردیم، حالا باید در تاریکی و مخفیانه به عراق سفر کنیم! امروز انزوای امریکا از دوران ترامپ بیشتر شده و بایدن، معتقد به بیرنگ شدن نقش امریکا در نظام جدید دنیا است.
کشور ما، هم از لحاظ نیروی انسانی امتیاز دارد، هم از لحاظ نیروهای طبیعی امتیاز دارد، هم از لحاظ موقعیّت جغرافیایی. ما چهارراه ارتباطات شرق و غرب و شمال و جنوبیم. شما روی نقشه نگاه کنید، نقشهی دنیا را بگذارید نگاه کنید، ما در یک نقطهی حسّاس هستیم.
۳. «خطّ اساسی سوّم: فکر مقاومت و جبههی مقاومت در مقابل زورگویی، گسترش خواهد یافت که مبتکرش جمهوری اسلامی است. چون اروپاییها از وقتی که انقلاب صنعتی شد و جلو افتادند و استعمار را شروع کردند، مردم دنیا را و کشورهای دنیا را عادت دادند به اینکه سلطهپذیری و سلطهجویی دو حصّهی متقابل حتمی دنیا است؛ یعنی دنیا تقسیم میشود به دولتهای سلطهگر، و قدرتها و دولتها و کشورهای سلطهپذیر؛ این [وضع] بوده و این نظام سلطه چند قرن ادامه پیدا کرده. همه قبول داشتند که بایستی سلطهی قدرتهای غربی را قبول کنند، حتّی فرهنگ آنها را قبول کنند، حتّی نامگذاری آنها را قبول کنند... این روحیهی مقاومت در مقابل زورگویی و قدرتطلبی و سلطهطلبی قدرتهای سلطهگر را جمهوری اسلامی به وجود آورد. اول کسی که در دنیا گفت "نه شرقی و نه غربی" امام بزرگوار ما بود؛ نه شرقی و نه غربی. آن روز قدرت دنیا تقسیم شده بود بین آمریکا و شوروی. ایشان فرمود: نه این، نه آن... این روحیه، این منطق، این حرف قرص و محکم، رواج پیدا کرده. امروز در منطقهی ما خیلیها هستند که خودشان را وابسته به جبههی مقاومت میدانند، اهل مقاومتاند، معتقد به مقاومتاند و مقاومت هم میکنند و در موارد بسیاری نتیجه هم میگیرند... من سه مورد از خطوط اساسی را گفتم: انزوای آمریکا، انتقال قدرت به آسیا، گسترش جبههی مقاومت و منطق مقاومت؛ البتّه چیزهای دیگری هم میشود گفت، در ذهن من هم هست، حالا مسائل اساسیتر اینها است.»
این سخن رهبر حکیم انقلاب اسلامی، ما را به یاد حرف محکم و متقن بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران به آخرین رهبر بلوک شرق؛ شوروی سابق میاندازد که فرمود: « امروز دیگر دولتهای همسو با شما که دلشان برای وطن و مردمشان میتپد، هرگز حاضر نخواهند شد بیش از این، منابع زیرزمینی و روزمینی کشورشان را برای اثبات موفقیت کمونیسم که صدای شکستن استخوانهایش هم به گوش فرزندانشان رسیده است، مصرف کنند.»
امام خمینی همچنین در بیانی دیگر فرمودند: «ما در صدد خشکانیدن ریشههای فاسد رژیم صهیونیستی، سرمایهداری و کمونیسم در جهان هستیم. ما تصمیم گرفتهایم، به لطف و عنایت خداوند بزرگ، نظامهایی را که بر این سهپایه استوار گردیدهاند، نابود کنیم و نظام رسولا... (صل ا... علیه وآله وسلم) را در جهان استکبار، ترویج نماییم و دیر یا زود، ملتهای دربند، شاهد آن خواهند بود.»
امروز ما شاهد به ثمر نشستن این تدبیر حکیمانه امام خمینی، با درایت و مدیریت زیبای امام خامنهای هستیم.
ترامپ، نمایی از این واقعیت را برملا میکند و در دوران ریاستجمهوریاش بر امریکا، میگوید: ۷ تریلیون دلار خرج کردیم، حالا باید در تاریکی و مخفیانه به عراق سفر کنیم!
امروز انزوای امریکا از دوران ترامپ بیشتر شده و بایدن، معتقد به بیرنگ شدن نقش امریکا در نظام جدید دنیا است.
نقش ایران در نظم آینده جهان
رهبر حکیممان میفرمایند: «در این دنیای جدید، ایران چهکاره است؟ ایران کجا قرار میگیرد؟ جایگاه کشور عزیز ما، کجا است؟ این، آن چیزی است که باید شما روی آن فکر کنید. این، آن چیزی است که باید شما خودتان را برایش آماده کنید. این آن چیزی است که جوان ایرانی میتواند انجام بدهد. ما میتوانیم در این نظم جدید، یک جایگاه برجستهای داشته باشیم؛ میتوانیم. چرا؟»
برای خاطر اینکه کشور ما یک خصوصیّات برجستهای دارد که خیلی از کشورهای دیگر ندارند:
الف: «اوّلاً نیروی انسانی. ما نیروی انسانی بسیار خوبی داریم؛ یعنی هوش و استعداد جوان ایرانی از متوسّط هوش و استعداد دنیا، بالاتر است... بنابراین اوّلین امتیاز ما، امتیاز نیروی انسانی است.»
ب: «امتیاز دوّم، نیروهای طبیعت، طبیعت کشور. ما در کشور، منابعی داریم که تنوّع منابع طبیعی در کشور ما، جزو کمنظیرترین تنوعها در دنیا است... ما بیشتر از اندازهی ملّت خودمان، منابع طبیعیمان سرشارند... من فلزها را گفتم، گیاهان هم همین جورند، گیاهان دارویی هم همین جورند، معادن هم همین جورند؛ از این جهت ما خیلی ثروتمندیم... این هم یک نقطهی اساسی دیگر.»
ج: «کشور ما، هم از لحاظ نیروی انسانی امتیاز دارد، هم از لحاظ نیروهای طبیعی امتیاز دارد، هم از لحاظ موقعیّت جغرافیایی. ما چهارراه ارتباطات شرق و غرب و شمال و جنوبیم. شما روی نقشه نگاه کنید، نقشهی دنیا را بگذارید نگاه کنید، ما در یک نقطهی حسّاس هستیم. شرق و غرب، از ما میتوانند عبور کنند. شمال و جنوب هم از ما میتوانند عبور کنند. ما یک معبرِ ترانزیتِ بسیار پیشرفته و خوبی میتوانیم در دنیا باشیم.»
ادامه دارد...