با رشد رسانههای نوین، جهان وارد عصر دوم رسانهها شده است که برخلاف دوره مدرن و عصر نخست، آینده آن به طور کامل قابل پیشبینی نیست؛ زیرا در عصر دوم رسانهها که در آن بحث رسانههای الکترونیک جدید، حاکمیت دارند و اطلاعات حرف آخر را میزنند، پدیدهها کمتر قابل پیشبینیاند. رسانههای نوین دارای آسیبهای بسیار مهم روانی و سیاسی است که میتوانند زمینه و بستر مناسبی را برای جنگ نرم ایجاد کنند. در مورد آسیبهای روانی شبکههای اجتماعی، میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
1. کاهش احساسات: به دلیل اینکه اغلب ارتباطات در این فضا، به صورت نوشتاری است، اغلب فاقد احساسی است که در فضای واقعی، از طریق قدم زدن، سخن گفتن و... به دست میآید. افراد با وجود امکانات ارتباطی در فضای مجازی، دیگر اهمیتی به کیفیت روابط نمیدهند و این مسئله، به کاهش بیشتر احساسات منجر میشود.
2. متنگرایی: علیرغم امکانات چند رسانهای موجود در فضای مجازی، هنوز هم قسمت عمدهای از ارتباطات در فضای مجازی را ارتباطات متنی در قالب ایمیل و چت تشکیل میدهد. ارتباطات متنی میتواند شکل جدیدی از هویت مجازی را شکل دهد.
3. انعطافپذیری هویتی: افراد در فضای مجازی، به دلیل نبود راهنماهای چهرهای، میتوانند بازنماییهای متفاوتی از خود ارائه دهند.
4. دریافتهای جایگزین: در ارتباطات مجازی، شما میتوانید دیوارها را بشکنید، به حوزه خصوصی دیگران وارد شوید و حرفهایی را که حاضر نیستند در ارتباط چهره به چهره به شما بگویند، بشنوی.
5. آسیبی که این نرمافزارها در جامعه به وجود میآورند، اتلاف وقت و عمر ما میباشد که باعث شده افراد ساعتهای زیادی به این برنامهها مشغول و سرگرم باشند.