برنامههای تفریحی ماهوارهای، شبکههای خبری و مستندهای غربی در مواجهه با انقلاب اسلامی اهداف خاصی را دنبال میکنند و درونمایههای خاصی دارند که در اینجا به برخی از این درونمایهها از دیدگاه مقام معظم رهبری اشاره میشود.
1ـ اختلاف میان مسلمانان
«دشمنان امت اسلامی به خوبی متوجه شدهاند که درگیری مذاهب اسلامی به نفع رژیم غاصب صهیونیستی است و بر همین اساس با راهاندازی گروههای تکفیری از یک طرف و با ایجاد رسانههای به ظاهر اسلامی و حتی شیعی برای دامن زدن به اختلافات از طرف دیگر، به دنبال درگیر کردن مسلمانان با یکدیگر هستند... . بزرگان تشیع اعم از امام (ره) و دیگران همواره بر حفظ اتحاد امت اسلامی تأکید کردهاند؛ بنابراین آن تشیعی که با هدف دامن زدن به اختلافات، از رسانههایی که در لندن و امریکا هستند، تبلیغ میشود، در مسیر شیعه واقعی نیست.»
سه نکته در کلام ایشان حائز اهمیت است:
1ـ گروههای تکفیری یکی از تولیدات و محصولات دشمنان امت اسلامی است. تولیدکنندگان اصلی این گروهها نه سنی هستند و نه شیعه. این گروهها در حقیقت یکی از محصولات و کالاهای رسانهای امروزند.
2ـ منشأ گروههای تکفیری و برخی از گروهها و شبکههای شیعی که به اختلافات دامن میزنند، یکی است. این دو گروه هرچند مقابل هم هستند؛ اما از یک کانون مدیریت و تغذیه میشوند.
3ـ تشیعی که به دنبال دامن زدن به اختلافات است، در مسیر تشیع واقعی نیست.
2ـ معرفی اسلام بهعنوان دین خشونت
«سالهاست که مقدسات و همه حقوق و حرمت میلیونها مسلمان مظلوم در افغانستان و پاکستان، در عراق و لبنان و فلسطین زیر پا گذاشته شده است. صدها هزار کشته، دهها هزار زن و مرد اسیر و زیر شکنجه، هزاران کودک و زن ربوده شده و میلیونها معلول و آواره و بیخانمان، قربانی چه چیزی شدهاند؟ و با همه این مظلومیتها، چرا در رسانههای جهانی غرب، مسلمانان را مظهر خشونت و قرآن و اسلام را خطری برای بشریت وانمود میکنند؟»
3ـ بحرانی جلوه دادن کشور و القاء ناامیدی
«بحرانی جلوه دادن اوضاع کشور، بزرگنمایی مشکلات، القای یأس و ناامیدی درباره حل مشکلات و تاریک جلوه دادن آینده ملت، از جمله روشهایی است که شبکه بزرگ دروغپردازی و تحریف، برای بیرونق کردن انتخابات ایران را در دستور کار خود قرار داده است.»
4ـ انکار پیشرفتها
«کار دوم این است که در تبلیغاتِ خودشان پیشرفتها را انکار کنند. امروز یک شبکه تبلیغاتیِ بسیار عظیم با هزاران رسانه از انواع گوناگون رسانهها در دنیا مشغول به کار است، برای اینکه اثبات کند که در ملت ایران، در کشور ایران پیشرفتی صورت نمیگیرد؛ پیروزیهای ملت را انکار کند؛ اگر ضعفهایی وجود دارد، این ضعفها را بزرگ و عمده کند و در مقابل چشم همه قرار دهد؛ اما قوتها و نقاط جوشش را ـ که در سراسر کشور و در هر گوشه و کنار، خود را به انسانهای منصف نشان میدهند ـ از چشمها پنهان کند.»
5ـ ارائه الگوهای منحرف و سخیف
برجسته کردن الگوهای منحرف و سخیف، یکی از رویکردهای کلی شبکههای رسانهای نظام استبداد بینالمللی است. رهبر معظم انقلاب در دیدار با نخبگان کرمانشاه، این موضوع را برگرفته از اهداف خطرناک پروتکلهای صهیونیستی دانستند و افزودند: «این الگوسازی شبکهای بر اساس سیاستهای مشخص و مدون صورت میگیرد.»
6ـ پمپاژ اطلاعات ناقص
«رسانههای دیداری و شنیداری بیگانه، حجم انبوهی از اطلاعات و تحلیلهای معیوب، ناقص و غیر واقعی را پمپاژ میکنند که اگر دانشگاهیان و حوزویان دارای اطلاعات واقعی نباشند، ممکن است تحت تأثیر این تحلیلهای مسموم قرار گیرند.»
7ـ عدم انعکاس صدای ملتها
«اگر رسانههای دنیا دیدگاههای ملت ایران را در خصوص مسائل مهم جهانی همچون حقوق بشر، مردمسالاری دینی، نقش دین در زندگی مردم، نقش زن در زندگی اجتماعی و دیدگاه اسلام در خصوص زن، به شهروندان غربی منعکس کنند، اتفاقات مهمی رخ خواهد داد و بسیاری از سوءتفاهمها برطرف و در نهایت گستره تصمیمگیری قدرتمندان محدود میشود.»
8ـ تحقیر توانایی داخلی
«در تبلیغات گسترده رسانهایی دشمنان ما، سعی میشود توان داخلی و ملی کشور تحقیر شود و کوچک شمرده شود؛ متقابلاً توان دشمن بیش از آنچه که هست، معرفی شود. این یکی از لغزشگاههاست. اگر ما از آن مقداری که دشمن باید مورد ملاحظه قرار بگیرد، بیشتر او را محاسبه کردیم و بیشتر از او ترسیدیم، قطعاً دچار خطای در محاسبه خواهیم شد، راه را عوضی خواهیم رفت. این یکی از لغزشگاههاست.»