جنبش مقاومت اسلامی حماس در بیانیهای اعلام کرد، «یحیی سنوار» به عنوان رئیس جدید دفتر سیاسی این جنبش به جانشینی شهید اسماعیل هنیه انتخاب شده است. یحیی سنوار در کنار «محمد ضیف» از فرماندهان اصلی عملیات طوفانالاقصی است. وی متولد اردوگاهی در خان یونس و با سابقه مبارزاتی طولانی است که حدود ۲۲ سال از عمر خود را در زندانهای رژیم صهیونیستی گذرانده است. هوش بالا، قاطعیت و انگیزه بسیار زیاد در مبارزه با رژیم صهیونیستی، از ویژگیهای شاخص رهبر جدید شاخه سیاسی حماس است. وی در یکی از دیدارهای اسماعیل هنیه با رهبر معظم انقلاب نیز دیدار داشته است و مواضع وی به جمهوری اسلامی ایران بسیار نزدیک است؛ به گونهای که نابودی رژیم صهیونیستی را آرمان و هدف خود میداند. این در حالی است که برخی از چهرههای دیگر این جریان که به عنوان گزینههای جایگزینی اسماعیل هنیه مطرح شده بودند، نگاه دو دولتی و... داشتند.
انتخاب یحیی سنوار، حامل پیامهای زیادی است که به برخی از آنها اشاره میشود:
1- اینکه سنوار به فوریت و بدون هیچ اختلافی انتخاب شد، نشاندهنده ریشهدار و مستحکم بودن این جنبش و از طرفی پویایی آن است. این انتخاب نشان داد رژیم صهیونیستی در راهبرد ترور رهبران حماس کار به جایی نخواهد برد.
2- انتخاب سنوار نشان میدهد، حماس از ماهیت صحنه آگاهی کامل دارد. در شرایطی که رژیم صهیونیستی تلاش میکند با عملیاتهای تروریستی و جنگافروزی با دست پُر پای میز مذاکره بیاید، حماس با یک گزینه اهل تساهل و تسامح جلو نیامده است تا حامل پیام ضعف از سوی محور مقاومت باشد. به گفته حمدان، تیمی که در زمان مدیریت هنیه مذاکرات را دنبال میکرد، در زمان حضور سنوار نیز این روند را دنبال میکند. به گفته حمدان، دانش دقیق سنوار از اشغالگران میتواند موجب تقویت مواضع ما در مرحله بعدی مذاکرات شود.
3- در تحلیل علل و انگیزههای رژیم صهیونیستی برای ترور شهید هنیه، شخصیت خود شهید هنیه را یکی مهمترین آنها ذکر میکنند. شخصیتی انقلابی، مبارز و وحدتآفرین که انتظار داشتند جایگزین وی این ویژگیها را نداشته باشد؛ اما انتخاب یحیی سنوار نشان داد رژیم صهیونیستی به هیچ وجه نتوانسته است به اهداف خود دست پیدا کند. سازوکار انتخاب رئیس دفتر سیاسی حماس به این شکل است که کسی خود را نامزد این پست نمیکند؛ بلکه از طرف اعضای مجلس شورای آن، که حکم پارلمان را دارد، نامزد میشود و هر کسی که بیشترین آرای اعضای مجلس را کسب کند، انتخاب میشود. گفته میشود همه اعضا، سنوار را پیشنهاد کردهاند. همین اجماع در میانه این جنگ و آن هم در وضعیت دشوار حماس نشان میدهد هیچ اختلافی در انتخاب سنوار نبوده است. این وحدت، پشتوانهای بسیار محکم برای جنبش مقاومت اسلامی حماس است تا در پای میز مذاکرات، قاطعانه از منافع ملت مظلوم فلسطین دفاع کند.