امام حسین علیه‌السلام:  شایسته نیست که انسان با ایمان، نافرمانی خدا را مشاهده کند و با بی‌تفاوتی از آن چشم بپوشد؛ بلکه او وظیفه دارد در جلوگیری از منکر اقدامی بکند.  (وسائل الشیعه، ج ۱۶، ص ۱۲۵) 

عارضه شیر ندادن به نوزاد برای مادر

 
مژگان اعلایی کارشناس مامایی و مشاور تغذیه با عنوان این مطلب که نوزاد تا ۴۰ روز بعد از تولد بین ۸ تا ۱۲ نوبت تغذیه با شیرمادر دارد، افزود: یکی از مشکلات در تغذیه نوزاد با شیرمادر، توصیه متخصص اطفال به قطع شیردهی شبانه به نوزاد است. در صورتی که این موضوع به هیچ عنوان علمی نیست. زیرا، به مادران گفته می‌شود اگر شیر شبانه را ادامه بدهید، فرزند شما در آینده دچار مشکل فک و دندان می‌شوند و دندان‌های پوسیده خواهند داشت که این موضوع درست نیست.
این کارشناس و مشاور تغذیه با شیرمادر با عنوان این مطلب که شیرمادر از بروز بیماری‌ها در بزرگسالی پیشگیری می‌کند، گفت: بروز بیماری‌هایی مثل دیابت، پرفشاری خون، سرطان‌ها، پوکی استخوان و…، در افرادی که از شیرمادر تغذیه کرده اند، خیلی کمتر از کسانی است که با شیرخشک بزرگ شده اند.
اعلایی تاکید کرد: سیستم دفاعی قوی‌تر و بهره هوشی بالاتر، از ویژگی‌های تغذیه با شیرمادر است.
وی در خصوص خطرات و عارضه‌های شیر ندادن مادران، گفت: این قبیل از مادران که نوزاد را از شیر خود محروم می‌کنند، دچار عروق خونی سینه می‌شوند.
کارشناس و مشاور تغذیه با شیرمادر افزود: این مادران، در سه تا پنج روز اول بعد از تولد دچار درد شدید سینه می‌شوند که اگر در چند روز اول درمان نشود، منجر به تورم و در نهایت به آبسه تبدیل می‌شود که ملزم به جراحی است.
اعلایی به آسیب‌های تلفیق شیرمادر و شیرخشک در تغذیه نوزاد اشاره کرد و گفت: وقتی دفعات تغذیه با شیرخشک افزایش می‌یابد، شاهد سیری کاذب نوزاد هستیم.
وی با تأیید این موضوع که شیرخشک به مثابه فست فود نوزادی است که سیری کاذب ایجاد می‌کند، افزود: اکثر بچه‌هایی که شیرخشک می‌خورند، دچار ریفلاکس های شدید، یبوست، بی قراری و…، می‌شوند.
اعلایی تاکید کرد: شیر مادر تنها پروتئینی است که به کلیه‌ها آسیب نمی‌زند.هر چقدر که با شیرمادر میزان بروز بدخیمی‌ها و سرطان‌ها پایین می‌آید، به همان میزان با شیرخشک این بیماری‌ها بالا می‌رود.