امام حسین علیه‌السلام:  بخشنده‌ترین مردم کسی است که به آنکه امید ندارد و درخواست یاری نکرده، کمک کند و ببخشد. (کشف الغمه، ج ۲، ص۳۰) 

گفته‌ها و نکته‌ها 1226

افزایش ۶۵۰ درصدی قیمت دارو بدون مصوبه قانونی! 
علی خضریان، در نامه‌ای خطاب به نصرالله پژمانفر، رئیس کمیسیون اصل نود، با اشاره به افزایش قیمت دارو به صورت فراقانونی توسط سازمان غذا و دارو به بهانه افزایش نرخ ارز در بازار آزاد، افزود: این اقدام نه تنها موجب ایجاد مشکل مادی و معنوی برای مردم می‌شود؛ بلکه سبب شکل‌گیری رانت و فساد گسترده در برخی شرکت‌های دارویی و میان سهامداران خواهد شد.
در بخشی از این نامه تاکید شد: با توجه به ابعاد گسترده این بحران، تأثیرات مخرب آن بر امنیت ملی، و نقض آشکار سیاست‌های کلی نظام، استدعا دارم دستور فرمایید این موضوع با فوریت تمام در دستور کار کمیسیون اصل نودم قانون اساسی قرار گیرد و اقدامات لازم صورت پذیرد.
 
گزافه‌گویی جدید ترامپ: هدف از مذاکره، برچیدن کامل برنامه هسته‌ای ایران است!
رئیس‌جمهور آمریکا در گزافه‌گویی جدید، هدف از مذاکرات را برچیدن کامل برنامه هسته‌ای ایران عنوان کرد.
دونالد ترامپ در مصاحبه‌ای مفصل با کریستن ولکر، مجری برنامه «میت د پرِس» از شبکه NBC، گفت هدفش در مذاکرات با ایران، «برچیدن کامل» برنامه هسته‌ای آن کشور است.
ترامپ، رئیس‌جمهور قمارباز و ماجراجوی ایالات متحده که اکنون در صدمین روز از دور دوم ریاست‌جمهوری‌اش، در کاخ خودخوانده‌اش در مارالاگو لم داده و با ژستی متکبرانه درباره «برچیدن کامل برنامه هسته‌ای ایران» سخن می‌گوید، گمان می‌کند که با زبان تهدید، تحریم و شارلاتانیسم سیاسی می‌تواند ایران را مجبور به معامله‌ای نابرابر بکشاند.
وقتی رئیس‌جمهور آمریکا با لحنی مزورانه می‌گوید: «اجازه می‌دهد ایران از انرژی صلح‌آمیز استفاده کند، به شرطی که...» در واقع نقاب از چهره نژادپرستانه و استکباری نظام حاکم بر واشنگتن برمی‌دارد. کسی که در همان مصاحبه می‌گوید انرژی غیرنظامی اغلب به جنگ‌های نظامی ختم می‌شود، نشان می‌دهد که نه تنها چیزی از منطق، حقوق بین‌الملل یا اصول عدم اشاعه نمی‌فهمد؛ بلکه با وقاحت تمام، خواست ملت‌ها برای پیشرفت را تهدیدی برای خود تلقی می‌کند.
 
سیاه‌‌بازی تازه روزنامه اعتماد برای سفیدشویی ترامپ! 
 در حالی که مواضع ترامپ علیه ایران از همه مقامات آمریکایی تندتر است، روزنامه اعتماد «اختلاف در تیم ترامپ» را تیتر اول خود کرد و سپس در تیتر دو خود، از قول عباس آخوندی نوشت: زمان توافق اهمیت دارد و اگر امروز توافق کنیم، بهتر از فرداست!
این تحریفگری آشکار از سوی روزنامه وابسته به رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت، در حالی است که شب قبل از تیترهای روزنامه اعتماد، ترامپ تصریح کرد برنامه هسته‌ای و غنی‌سازی ایران باید کاملاً برچیده شود. 
این طیف همان‌هایی هستند که اگر اوباما می‌گفت توافق نکردن بهتر از توافق بد است، اینان در حد آقای ظریف و تبلیغات وزارت خارجه مدعی بودند هر توافقی بهتر از عدم توافق است و بدین ترتیب در کلاهبرداری برجامی آمریکا شریک شدند و امتیازات نقد دادند، وعده‌های صددرصد نسیه خریدند و عاقبت هم دولت را با وضعیت دو برابر شدگی تحریم‌ها و تعطیلی فعالیت‌های هسته‌ای تحویل دادند.
روزنامه اعتماد سپس از قول عباس آخوندی، وزیر بی‌کفایت راه و شهرسازی در دولت روحانی نوشت: «اگر امروز توافق کنیم بهتر از فردا است.» 
آخوندی توضیح نداده در حالی که طرف آمریکایی اساساً غنی‌سازی و برنامه هسته‌ای در ایران را نفی می‌کند و هیچ تعهدی درباره لغو تحریم‌ها نمی‌دهد، توافق هر چه سریع‌تر دقیقاً یعنی چه و چه ارزشی برای ایران دارد؟!
 
مراقب باشید به "پاپ" تبدیل نشوید آقای پزشکیان!
رئیس‌جمهور پزشکیان، اخیراً طی سخنانی در همایش کشوری آموزش علوم پزشکی گفته است: باید دغدغه یک زن سرپرست خانوار را که قادر به تأمین نان شب فرزندش نیست، در ذهن داشته باشیم.
به گزارش ایرنا، او با تأکید بر نقش نخبگان در یافتن راه‌حل‌ها می‌افزاید: باید به فکر آن پدر یا مادر سرپرست خانواری باشیم که شب‌هنگام باید با دست خالی به خانه برگردد و با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کند. باید برای این مسائل راه‌حل پیدا کنیم.
نجابت ذاتی و عطوفت رئیس‌جمهور پزشکیان که در توجه به ضعیف‌ترین قشرهای جامعه جلوه‌گر می‌شود، یک امر مغتنم و مطلوب برای مردم ایران و دولت جمهوری اسلامی است.
لکن این عطوفت و نجابت نباید رهزن عقل شود و خدمات مطلوب انجام شده، اسباب کار و راه‌حل‌های موجود را از دسترس دور کند.
سخنی حکمی در سیاست داریم که می‌گوید پای تحلیلگر باید روی زمین باشد. به این معنی که امورات را واقعی ببیند، فرصت‌های موجود را بشناسد و راه‌حل‌های واقعی ارائه دهد.
انتظار بود دکتر پزشکیان در ادامه این سخنان دلسوزانه؛ اما به این اشاره کنند که دولت و مجلس با تصویب و اجرای قانون مهم کالابرگ، تلاش کرده‌اند بخشی از مشکلات معیشتی خانوارها را مرتفع کنند. مسئله دیگر رواداری معافیت مالیاتی دولت برای کارگران و کارمندان دارای کف حقوق است که دکتر پزشکیان به آن هم اشاره‌ای نکرد.
طبعاً اینها بخشی از خدمات نظام و دولت جمهوری اسلامی ایران به همان بانوی سرپرست خانوار و آن پدری است که برای خانواده‌اش تلاش می‌کند.
خدماتی که اگر گفته نشود، جفای به همین مردم و همین مستضعفانی است که پای نظام اسلامی ایستاده‌اند. 
و سؤال اینجاست که آیا سهم این مردم فقط شنیدن انشای مقامات است یا باید کارنامه آن‌ها را هم بدانند؟!
 
نگاهی به تناقضات رئیس‌جمهور در ماجرای شهرام دبیری
مسعود پزشکیان ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ با برکناری شهرام دبیری، معاون پارلمانی خود خطاب به او نوشت: در این ایام پس از بررسی خبر، قطعی شد که در ایام نوروز در سفر تفریحی قطب جنوب بودید. در دولتی که مفتخر به اقتدا به مولای متقیان است و در شرایطی که هنوز در کشورمان فشارهای اقتصادی بر مردم زیاد و محرومان پرشمارند، سفر پر هزینه تفریحی مسئولان رسمی، حتی با هزینه‌های شخصی، قابل دفاع و توجیه‌پذیر نبوده و با معیار ساده‌زیستی مسئولان سازگار نیست.
مسعود پزشکیان اما ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ در مراسم تودیع شهرام دبیری، در وصف او گفت: هجمه‌های رسانه‌ای علیه دکتر دبیری بی‌انصافی بود و شاید ما هم در این بی‌انصافی سهیم بوده‌ایم. برخی در جامعه جوی ساختند که گویی اسلام به خطر افتاده، در حالی که دکتر دبیری هیچ خلافی نکرده است.
گفتنی است آش سفر اشرافی معاون آقای پزشکیان به حدی شور شد که حتی برخی افراد مستقر در دولت نیز به انتقاد از او پرداختند و خواستار برکناری‌اش شدند. در حالی که در اولین روزهای کاری سال 1404 (6 فروردین) ماجرای سفر آقای دبیری و حاشیه‌هایش کاملاً مسلم و قطعی شده بود؛ اما مسعود پزشکیان نزدیک به 10 روز سکوت کرد و در نهایت حکم به برکناری او داد.
حالا در مراسم تودیع شهرام دبیری که روز پنجشنبه  ۱۷ اردیبهشت انجام شد، گویی مسعود پزشکیان همه این اتفاقات را فراموش کرده و به تعریف و تمجید از معاون معزولش پرداخته است. معاونی که خودش با تقبیح اقدام او، حکم به برکناری او داده بود. این اتفاق بار دیگر تزلزل مدیریتی و بی‌سر و سامانی در ساختمان پاستور را نشان می‌دهد.  
 
اعتمادِ اعتماد به دشمن!
روزنامه وابسته به رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت ادعا کرد برای جلب نظر ترامپ، باید از پاسخ به تهدیدهای نظامی صرف‌نظر کرد!
روزنامه اعتماد در یادداشتی پر مغالطه نوشت: اولین و ضروری‌ترین اقدام در مسیر مذاکرات جاری، اقدامات عملی در جهت کاهش حضور، نفوذ و تاثیرگذاری اسرائیل بر ترامپ است. تهدید شلیک هزاران موشک، نتیجه‌ای جز به کرسی نشستن حرف نتانیاهو در واشنگتن، هزینه، تخریب مذاکرات و افزایش مطالبات طرف مقابل و در نهایت مشکل‌تراشی برای کشور چیز دیگری نیست. به زبان عامیانه «دو صد گفته چون نیم کردار نیست». اگر ضرورتی بر تهدید و شلیک بود، می‌توان و باید آن را در زمان مقتضی اعلام و عملیاتی کرد.
یادداشت روزنامه متبوع آقای حضرتی در حالی است که مقامات یاوه‌گوی آمریکایی و صهیونیستی تقریباً هر هفته ایران را تهدید به اقدام نظامی می‌کنند و از این جهت، عجیب و مشکوک است که روزنامه اعتماد می‌گوید نباید به تهدیدهای نظامی پاسخ داد (و در واقع دشمن را گستاخ کرد)!
 
عکس هفته
ماجرای عقب نشینی ترامپ از جنگ با یمن به روایت کمال شرف