رسول اکرم (صلی الله علیه وآله وسلم):  هر کس برادر دینی خود را خالصانه دیدار کند، خدای متعال به او می‌فرماید: تو مهمان و زائر منی، پذیرایی از تو بر عهده من است و من به خاطر اینکه برادر دینی‌ات را دوست می‌داری، بهشت را بر تو واجب ساختم.  (وسائل الشیعه، ج 10، ص 457)

پیش داوری و زود قضاوت کردن، ممنوع است

گفت فلانی رو دیدی زندانی شده؟ یا اون یکی که پسرش اینجور شده، حتماً خودش هم آره...
ولی نگفت که: نباید زود قضاوت کرد. 
اگر دیدی فرزند کسی منحرف شده است، پیش داوری مکن. خانواده‌اش را مسخره و متهم به بد تربیت کردن فرزندانشان مکن.  چرا که نوح (علیه السلام) با مشکل فرزند و همسرش مواجه بود، در حالی که مشهور به صفی الله بود.
کسی را که از قومش اخراج کرده‌اند، مسخره مکن. نگو بی‌ارزش و بی‌جایگاه است. چرا که ابراهیم (علیه السلام) را راندند، در حالی که مشهور به خلیل الله بود.  زندان رفته و زندانی را مسخره مکن. چرا که یوسف (علیه السلام) سال‌ها زندان بود، در  حالی که مشهور به صدیق الله بود. ثروتمند ورشکسته و بی پول را مسخره مکن. چرا که ایوب (علیه السلام) بعد از غنا، مفلس و بی چیز گردید، در حالی که مشهور به نبی الله بود. شغل و حرفه دیگران را تمسخر مکن. چرا که لقمان (علیه السلام) نجار، خیاط و چوپان بود، در حالی که خداوند در قرآن مجید به حکیم بودن او اذعان دارد. کسی را که همه به او ناسزا می‌گویند و از او به بدی یاد می‌کنند، مسخره مکن. نگو که وضعیت شبهه برانگیزی دارد. چرا که به حضرت محمد (صلی الله علیه وآله وسلم) ساحر، مجنون و دیوانه می‌گفتند، در حالی که حبیب خدا بود. پس دیگران را پیش داوری و مسخره نکنیم؛ بلکه حسن ظن به دیگران داشته باشیم.