علی شیرازی
۱. چرا باید در انتخابات شرکت کنیم؟
خداوند بزرگ در آیه ۱۱ سوره رعد میفرماید: خداوند سرنوشت هیچ ملّتی را تغییر نمیدهد، مگر زمانی که خودشان تصمیم بگیرند، سرنوشت خود را تغییر دهند.
خداوند در این آیه تأکید میکند که سرنوشت هر قومی را به دست خودشان سپرده است و اگر میخواهند سرنوشت خوبی داشته باشند، باید خودشان دست به کار شوند. ما هم برای داشتن سرنوشت و آیندهای بهتر، لازم است که در انتخابات شرکت کنیم و انتخابی اصلح داشته باشیم.
۲. در زمانی که نمیدانیم به چه کسی رأی بدهیم، تکلیفمان چیست؟
خداوند حکیم در آیه ۴۳ سوره نحل میفرماید: اگر نمیدانید، از آگاهان بپرسید.
باید به سراغ انسانهای عالم، دانشمندان و اهل فهم و بصیرت برویم و با آنان مشورت نماییم.
خدای بصیر در آیه ۱۵۹ سوره آل عمران میفرماید: در کارها، با آنان مشورت کن! اما هنگامی که تصمیم گرفتی، (قاطع باش! و) بر خدا توکل کن!
۳. اگر از دیگران پرسیدیم، و هر کسی یک جواب داد، به حرف کدام یک از آنان عمل کنیم؟
خداوند عزیز در آیه ۶ سوره حجرات میفرماید: ای کسانی که ایمان آوردهاید! اگر شخص فاسقی خبری برای شما بیاورد، درباره آن تحقیق کنید، مبادا به گروهی از روی ناآگاهی آسیب برسانید و از کرده خود پشیمان شوید.
بنابراین به سراغ انسانهای درست کردار و عادل و با تقوا میرویم و حرف آنان را ملاک عمل قرار میدهیم.
۴- اگر با افرادی مواجه شدیم که خودشان بصیرت لازم را ندارند، تکلیف ما چیست؟
خداوند مهربان در آیه ۸۹ سوره یونس میفرماید: وَ لا تَتَّبِعانِ سَبیلَ الَّذينَ لا یَعْلَمُونَ - و از راه و رسم کسانی که نمیدانند، تبعیّت نکنید.
باید به سراغ انسانهای آگاه، عالم و خوش فهم برویم. به سراغ افراد بصیر برویم. صاحب بصیرت؛ کسی است که بشنود و بیندیشد، بنگرد و ببیند و از عبرتها بهره گیرد.
۵. چه کسانی نباید در فهرست انتخابی ما قرار بگیرند؟
خداوند یکتا در آیه ۱۸۸ سوره آلعمران میفرماید: کسانی که از اعمال زشت خود خوشحال میشوند، و دوست دارند در برابر کار نیکی که انجام ندادهاند، مورد ستایش قرار گیرند.
این افراد در تراز ریاست جمهوری اسلامی ایران نیستند. به درد قوه مجریه نمیخورند.
۶- ویژگیهای منتخبین ما در انتخابات چیست؟
الف: خداوند دانا در آیه ۵۴ سوره مائده میفرماید: خداوند جمعیّتی را میآورد که آنها را دوست دارد و آنان (نیز) او را دوست دارند، در برابر مؤمنان متواضع، و در برابر کافران سرسخت و نیرومندند. آنها در راه خدا جهاد میکنند، و از سرزنش هیچ ملامتگری نمیهراسند.
ب: خدای رئوف در آیه ۵۵ سوره یوسف میفرماید: یوسف گفت: مرا سرپرست خزائن سرزمین مصر قرار ده که من نگاهبانی آگاهم.
ج: خداوند بیهمتا در آیه ۲۶ سوره قصص میفرماید: یکی از آن دو دختر گفت: ای پدر! او را استخدام کن؛ زیرا بهترین کسی را که میتوانی استخدام کنی، آن کس است که نیرومند و درستکار باشد [و او همین مرد است].
باید به کسی رأی بدهیم که خدا را دوست دارد، خدا او را دوست دارد، متواضع است، با دشمنان سرسخت است، مجاهد است، شجاع و نترس است، پاسدار ارزشهاست، دانا و آگاه است، قوی و درستکار است.
د: خداوند یگانه در آیه ۵۸ سوره نساء میفرماید: همانا خداوند فرمانتان میدهد که امانتها را به صاحبانش بدهید.
صاحبان امانت، دارای همان ویژگیهایی هستند که قرآن مجید به آن خصلتها اشاره میکند. این آیه شریفه، فقط درباره امانتهای مادّیِ محسوس نیست. امانت مهمّ معنوی، مصداق برتر آن است. باید به انسانهای با ایمان، خداباور و با تقوا رأی بدهیم.