امام حسین علیه‌السلام:  شایسته نیست که انسان با ایمان، نافرمانی خدا را مشاهده کند و با بی‌تفاوتی از آن چشم بپوشد؛ بلکه او وظیفه دارد در جلوگیری از منکر اقدامی بکند.  (وسائل الشیعه، ج ۱۶، ص ۱۲۵) 

هنرهای مسلمانان

هنر اسلامی یا هنرهای مسلمانان به بخشی از هنر اطلاق می‌شود که در جامعه مسلمانان رواج داشته است و امروزه در جوامع غیر مسلمان نیز گسترش یافته است. هنر اسلامی اغلب به خلق زیبایی با نقوش انتزاعی و استفاده از حروف متمرکز می‌پردازد، از  ویژگی بارز فرهنگ و هنر اسلامی این است که محدوده‌ای وسیع از آفریقای شمالی، آسیای مرکزی و هند تا اروپای شرقی و اسپانیا را در بر می‌گیرد.
هنرمند در پی ایجاد تعامل میان صورت و معنا از سطوح پر از تزیین چون نقـوش اسلیمی و هندسی و هنر خوشنویسی در هنر و معماری بهره جسته و به طرز زیبا و مسحورکننده‌ای نوعی از تزئین را بوجود می‌آورد که منحصر به هنر اسلامی است و در هیچ هنر دیگری نظیر ندارد. هـنــرمـنــد به دنبال بـــرآوردن نیازهـای مادی و معنوی انسان در مرحله آفرینش اثر هنری، مهارت فنی را با معرفت دینی در می‌آمیزد و بدین ترتیب اثر هنری ضمن دارا بـودن وجـه مهم کاربرد، دارای وجه باطنی و مفاهیم دینی نیز می‌گردد.
واژه‌ی سنت به مفهوم وسیع کلمه دین از دلالت‌های مهم نحوه حضور هنر ایـران در دوران باستان و اسلامی به شمار می‌رود. دوره آموزش کارشناسی هنر اسلامی، یکی از دوره‌های آموزشی عالی است که هدف از برگزاری این دوره، تـربیت افراد متخصص، پژوهشگر و ژرف‌اندیش است که ضمن آگاهی به مبانی نظری و عملی هنر اسلامی، موجبات تقویت و تحکیم آن را فراهم آورند.
ویژگی‌های هنر و فرهنگ اسلامی ایران در ادوار اسلامی، زاده تلاش و فعالیت‌های هنرمندانی است که در دامن فرهنگ اسلامی پرورش یافته‌اند. ویژگی‌های فنی و زیبایی‌شناسی آثار دوران اسلامی همواره منطبق با جهان‌بینی هنرمند مسلمان بوده است. هنرمند مسلمان در پی ایجاد تفاهم و تعامل میان صورت و معنا و برآوردن نیازهای مادی و معنوی انسان در مرحله آفرینش اثر هنری، مهارت فنی را با معرفت دینی درمی‌آمیزد و بدین ترتیب اثر هنری ضمن دارابودن وجه مهم کاربرد، دارای وجه باطنی و مفاهیم دینی نیز می‌گردد. واژه‌ی سنت به مفهوم وسیع کلمه دین از دلالت‌های مهم نحوه حضور هنر ایران در دوران باستان و اسلامی به شمار می‌رود.