بازتاب بیانات مهم رهبر انقلاب درباره مذاکره با آمریکا در رسانههای جهان
بیانات مهم رهبر انقلاب اسلامی درباره مذاکره با آمریکا، بازتاب گستردهای در رسانههای بینالمللی داشت. به گزارش رجانیوز؛ حضرت آیتالله «سید علی خامنهای» رهبر معظم انقلاب اسلامی روز جمعه و در دیدار فرماندهان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، درباره مذاکره با آمریکا بیانات مهمی داشتند؛ بیاناتی که به سرعت به تیتر یک رسانههای جهان تبدیل شد.
رهبر انقلاب در این دیدار گفتند: «مذاکره با آمریکا هیچ تاثیری در رفع مشکلات کشور ندارد. این را باید ما درست بفهمیم؛ اینجور به ما وانمود نکنند که اگر نشستیم پشت میز مذاکره با آن دولت، فلان مشکل یا فلان مشکل حل میشود. نخیر؛ از مذاکره با آمریکا هیچ مشکلی حل نمیشود. دلیل؟ تجربه»
آیتالله امام خامنهای به تجربه گذشته در این زمینه اشاره کردند و گفتند: «ما در دهه ۹۰ نشستیم با آمریکا مذاکره کردیم حدود دو سال، یک معاهدهای هم تشکیل شد .البته آمریکا تنها نبود، چند تا کشور دیگر هم بودند؛ لکن محور آمریکا بود، عمدتاً آمریکا بود. دولت ما نشست مذاکره کرد - دولت آن روز – رفتند، آمدند، نشستند، برخاستند، مذاکره کردند، گفتگو کردند، خندیدند، دست دادند، رفاقت کردند، همه کار کردند، یک معاهدهای تشکیل شد. در این معاهده، طرف ایرانی خیلی هم سخاوت به خرج داد، خیلی امتیاز داد به طرف مقابل؛ اما همان معاهده را آمریکاییها عمل نکردند. همین شخصی که الان سر کار است، معاهده را پاره کرد. گفت پاره میکند و کرد؛ عمل نکردند. قبل از اینکه او بیاید هم همانهایی که این معاهده با آنها انجام گرفته بود، به معاهده عمل نکردند. معاهده برای این بود که تحریمهای آمریکا برداشته بشود. برداشته نشد تحریمهای آمریکا؛ تحریمهای آمریکا برداشته نشد! در مورد سازمان ملل هم یک استخوانی لای زخم گذاشتند که مثل تهدیدی همیشه بالا سر ایران وجود داشته باشد. این معاهده محصول مذاکرهای بود که دو سال - بیشتر یا کمتر - طول کشید. رهبر انقلاب تاکید کردند: «خب این تجربه است دیگر؛ از این تجربه استفاده کنیم .امتیاز دادیم، مذاکره کردیم، امتیاز دادیم، کوتاه آمدیم؛ اما نتیجهای که مقصودمان بود به دست نیاوردیم. همین معاهده را هم با همه این نقصهایی که داشت، طرف مقابل خراب کرد، نقض کرد، پاره کرد. با یک چنین دولتی مذاکره نباید کرد. مذاکره کردن عاقلانه نیست، هوشمندانه نیست، شرافتمندانه نیست»
خبرگزاری رویترز در بازتاب این بخش از بیانات رهبر انقلاب نوشت که آیتالله خامنهای میگوید «تجربه ثابت کرده مذاکره با آمریکا هوشمندانه نیست».
روزنامه انگلیسی فایننشالتایمز نوشت آیتالله خامنهای مذاکره ایران با «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا را رد کرد و گفت که «مذاکره با آمریکا هوشمندانه، عاقلانه و شرافتمندانه نیست».
خبرگزاری فرانسه نوشت آیتالله خامنهای میگوید «مذاکره با آمریکا مشکلات ایران را حل نمیکند»
رسانه آمریکایی بلومبرگ نوشت آیتالله خامنهای میگوید توافق گذشته با آمریکا به تحریمهای بیشتر منجر شد و گذشته ترامپ نشان داده مذاکره با آمریکا عاقلانه نیست.
شبکه آمریکایی انبیسی نیوز نوشت: «رهبر معظم ایران مذاکره با ترامپ را به دلیل هوشمندانه، عاقلانه و شرافتمندانه نبودن، رد کرد»
خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس نیز نوشت: «رهبر معظم ایران میگوید مذاکره با آمریکا، عاقلانه، شرافتمندانه و هوشمندانه نیست»
رهبر انقلاب در بخش دیگری از بیانات امروز خود گفتند: «آمریکاییها نشستند، روی کاغذ دارند نقشه جهان را تغییر میدهند. البته فقط روی کاغذ است، هیچگونه واقعیتی ندارد. درباره ما هم نظر میدهند، حرف میزنند، اظهارنظر میکنند، تهدید میکنند. ما اگر تهدیدمان بکنند، تهدیدشان میکنیم. اگر این تهدید را عملی کنند، ما هم تهدید را عملی میکنیم. اگر به امنیت ملت ما تعرض کنند، ما هم به امنیت آنها تعرض خواهیم کرد بدون تردید. این رفتار درس گرفته از قرآن و دستور اسلام است و این وظیفهای است که بر عهده ماست».
روزنامه «تایمز اسرائیل» در بازتاب این بخش از بیانات رهبر انقلاب نوشت که آیتالله خامنهای هشدار داد که «اگر آمریکا تهدیدات علیه ایران را عملی کند»، ایران به همان شکل پاسخ خواهد داد.
روزنامه «جروزالمپست» نیز نوشت آیتالله خامنهای تهدید کرد «اگر ایالات متحده به امنیت ما تعرض کند، ما هم به امنیت آنها تعرض میکنیم».
علاوه بر این رسانهها، بسیاری از رسانههای جهان نیز بخشهایی از بیانات رهبر انقلاب را بازتاب دادند.
ترامپ اعتراف کرد؛ صفر کردن درآمد ارزی ایران با FATF
واضحا ترامپ قصد دارد با استفاده از FATF، همه درآمدهای ایران را صفر کند. یادداشت ترامپ درباره «فشار حداکثری» را حتماً بخوانید. او وزارت خزانهداری را مأمور کرده، با ابزار FATF، ذینفع واقعی را شناسایی و از فرار ایران از تحریمها جلوگیری کند. دولت گرامی، سادهلوحی هم حدی دارد! ترجمه متن: «وزیر خزانهداری باید اقدامات متقابل علیه ایران را در گروه ویژه اقدام مالی (FATF) حفظ کند، آستانههای مالکیت ذینفع را ارزیابی کند تا اطمینان حاصل شود که تحریمها تمام درآمدهای غیرقانونی احتمالی را از ایران سلب میکند». «همچنین ارزیابی کند که مؤسسات مالی باید استاندارد "مشتری مشتری خود را بشناسید" را برای تراکنشهای مرتبط با ایران برای جلوگیری بیشتر از فرار از تحریمها اجرایی کنند»
دلایل افزایش حضور هوشمندانه مردم در راهپیمایی امسال
سیدعلیرضا شریفی
مراسم راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال با حضور بینظیر مردم در سراسر کشور برگزار شد؛ حضوری که در شرایط سخت اقتصادی و تهدیدهای خارجی به اوج خود رسید.
ترامپ، گرانی، سرما؛ هیچکدام مانع حضور مردم نشد! مراسم راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال، با حضور بینظیر و پرشور مردم در سراسر کشور برگزار شد. این حضور گستردهتر از سالهای گذشته، در شرایطی رقم خورد که کشور با مشکلات عدیدهای دست و پنجه نرم میکند؛ از تهدیدهای خارجی و تحریمهای ظالمانه گرفته تا گرانی افسارگسیخته طلا و ارز و سرمای طاقتفرسای زمستان؛ سرمایی که بهتنهایی میتوانست هر برنامهای در فضای باز را خلوت کند. اما چرا امسال مردم بیشتر از سالهای قبل در راهپیمایی شرکت کردند؟
۱. عامل موثری به نام ترامپ و پاسخ قاطع به تهدیدها و تحریمها تحریمهای ظالمانه و تهدیدهای مکرر دشمنان، به ویژه آمریکا و رژیم صهیونیستی، باعث خشم و انزجار مردم شده است. حضور پرشور آنها در راهپیمایی ۲۲ بهمن، پاسخی محکم به این تهدیدها و تحریمها بود. مردم نشان دادند که در برابر دشمنان متحد هستند و از کشور و انقلاب خود دفاع میکنند.
۲. جلوگیری از خطای محاسباتی دشمن؛ انگیزهای برای حضور قیمت طلا و ارز هر روز رکورد جدیدی میزند. اما حضور پرشور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن، نشان داد مردم نگرانند که مبادا این مشکلات اقتصادی، بهانهای برای دشمنان شده و آنها را دچار خطای محاسباتی کند. به همین دلیل هم در راهپیمایی شرکت کردند تا نشان دهند علیرغم همه مشکلات، همچنان به انقلاب و نظام خود پایبندند و میخواهند که مشکلات معیشتی با تدبیر مسئولان برطرف شود. آنها میخواهند که مسئولان صدایشان را بشنوند و برای بهبود اوضاع تلاش کنند.
۳. سرمای هوا؛ عزم راسختر برای حضور هوا سرد بود و خیلیها نگران بودند که مبادا سرمای شدید امروز حضور مردم را کمرنگ کند. اما اتفاقا همین نگرانی باعث شد که افراد بیشتری که نگران بودند با عزم جدیتری بیایند. بدین ترتیب آنهایی هم که تصمیم جدی برای حضور در این جشن ملی نداشتند هم برای این که حضور مردم کم به نظر نیاید به میدان آمدند.
در پایان، حضور بینظیر مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن، نشان داد که مردم ایران همچنان زنده و پویا هستند و در صحنههای مختلف حضور دارند. این حضور، امید را در دلها زنده کرد و نشان داد که آینده ایران بسیار روشن است.
حاکمیتهای فرصتسوز و فرصتساز
داود مهدوی زادگان
فرصتها شرایط مطلوبی است که بدون آن، دولتها و مردم توفیق توسعه و پیشرفت را پیدا نمیکنند. باید برای سامان فرهنگی و اجتماعی و رشد اقتصادی، زمینههای مساعد موجود باشد. در غیر این صورت، چنین انتظاری بیهوده و عبث است. فرصتها شرایط رشد و شکوفایی را پدید میآورند؛ بنابراین، امر مشکلی نیست که دولتها حتی با ضریب هوشی اندک نتوانند بفهمند که باید فرصتها را غنیمت شمرد.
با وصف این، حکومتها در مواجهه با فرصتها، یکسان عمل نمیکنند. برخیها فرصتها را غنیمت نمیشمارند و برخی دیگر به دنبال آن دوان دوان گرد جهان میچرخند. بر همین اساس، دولتهایی هستند که همهگونه فرصت و شرایط مناسب برای آنها مهیا است تا در جهت وضعیت مطلوب گام بردارند. ولی به دلایل مختلف، اینگونه دولتها به جای غنیمت شمردن فرصتها، در جهت فرصتسوزی گام برمیدارند.
اما دسته دیگر، دولتهایی هستند که فاقد شرایط مساعد برای تحقق وضعیت مطلوب هستند؛ بلکه با تهدیدات بالقوه و بالفعل درگیر هستند. در نتیجه، اینگونه دولتها مجبور به شناسایی و ایجاد فرصتهای ناشناخته یا دست نیافتنی هستند. آنها مترصد فرصتها میمانند تا به چنگشان آورند و بهرهبرداری کنند. بدین ترتیب، حاکمیتها به دولتهای فرصتسوز و فرصتساز تقسیم میشوند.
در واقع، موعظه امیرالمومنین علی علیهالسلام به دولتمردان در امر حکمرانی، رعایت اصل غنیمت شماری فرصت است. آن حضرت اشاره دارند که فرصتها به سراغ آدمیان میآیند؛ ولی به مانند ابرهای آسمان، ماندگار نیستند و به سرعت میگذرند. پس باید فرصتهای خیر را غنیمت شمرد و به چنگشان آورد: «الفُرصَةُ تَمُرُّ مَرَّ السَّحابِ، فانتَهِزُوا فُرَصَ الخَیرِ» (نهج البلاغة: الحکمة ٢١)
ولیفقیه مستند به همین فرمایش امیرالمومنین علی علیهالسلام همواره دولتها را به فرصتیابی و فرصتسازی ترغیب کردهاند: «روز اوّلِ دولت به فکر این باشید که این مثل برق میگذرد. وقتی انسان به چهار سال پشت سرش نگاه میکند، میبیند کأنّه مثل یک روز گذشت - تَمرُّ مَرَّ السَّحاب(۱) - منتها در داخل همین وقت محدود، فرصتها نامحدود است؛ یعنی هر ساعتِ شما یک فرصت برای شما است. هر حادثهای که پیش میآید یک فرصت برای شما است. هر فکری که به ذهن شما میرسد، ابتکاری که به ذهنتان میآید، یک فرصت برای شما است. این فرصتها را از دست ندهید» (بیانات ولیفقیه: ۱۳۹۲/۰۶/۰۶)
حال اگر بخواهیم بر همین اساس، حاکمیتهای قبل و بعد انقلاب اسلامی را مقایسه کنیم، متوجه خواهیم شد که مردم در پیش از انقلاب، با حکومتی فرصتسوز در گیر بود؛ ولی پس از انقلاب، حکومتی فرصتساز روی کار آمده است.
استبداد پهلوی در مدت پنجاه سال سلطه بر مردم، اغلب فرصتهای بیشماری را که در اختیار داشت، یک به یک تضعیف کرد و بر باد داد. بدون تردید عمران و آبادانی مملکت در آن زمان خیلی آسانتر و سریعتر از امروز امکانپذیر بود. به همین خاطر، جمهوری اسلامی برای برنامهریزی عمران و پیشرفت کشور، مجبور به فرصتسازی بود. چنانکه در این راستا حتی توانسته است تهدیدات دشمنان ملت را به فرصتی برای پیشرفت تبدیل کند.
گفتمان انقلاب اسلامی با احیای علقههای ایمانی و ملی مردم و تقویت روحیه فداکاری و ایثار و ایجاد روحیه جهادی در متن جامعه و فرصتسازیهای بیشمار در همه حوزههای زندگی، توانسته ایران امروز را علیرغم همه تهدیدات بزرگ؛ چون جنگ تحمیلی و تحریمهای فلج کننده و فتنههای بیشمار تروریستی و آشوبطلبانه، در مسیر واقعی عمران و پیشرفت قرار دهد.