امام حسین علیه‌السلام:  شایسته نیست که انسان با ایمان، نافرمانی خدا را مشاهده کند و با بی‌تفاوتی از آن چشم بپوشد؛ بلکه او وظیفه دارد در جلوگیری از منکر اقدامی بکند.  (وسائل الشیعه، ج ۱۶، ص ۱۲۵) 

مطالب صفحه یک 1192

دبیر سیاسی پرتو و نماینده مردم قم:
مقام معظم رهبری در پاسخ به رییس جمهور، بهترین تدبیر را داشتند
حجت الاسلام و المسلمین دکتر روان‌بخش، نماینده مردم قم، عصر جمعه در جمع فعالان سیاسی فرهنگی استان قم گفت: مقام معظم رهبری در پاسخ به رییس جمهور، بهترین تدبیر را داشتند.
دکتر روان‌بخش در پاسخ به اعتراض حضار نسبت به اینکه چرا مجلس در برابر خلاف‌واقع‌گویی‌های دکتر پزشکیان نسبت به حمایت رهبری از کل کابینه، موضع نگرفته است، گفت: در شرایطی که سخنان رییس جمهور به صورت زنده پخش می‌شد، چنین اقدامی موجب سوءاستفاده دشمنان و القای دوگانگی میان مسئولان عالی رتبه نظام می‌شد، به همین دلیل دفتر رهبری نیز تکذیبیه‌ای به مجلس نفرستاد؛ ولی معظم له در دیدار با کابینه، موضع صریح خودشان را حکیمانه در عدم شناخت و عدم تایید تمام کابینه ابراز داشتند.
روان‌بخش در ادامه گفت: گلایه شما از مجلس به حق است که چرا برخی از وزرا که سوابقی در فتنه داشته‌اند رأی اعتماد گرفته‌اند؛ اما بنده که رأی عدم اعتماد خودم را به آن وزرا شفاف بیان کردم؛ ولی مجلس یک مجموعه است و نمایندگان در رأی اعتماد از آزادی برخوردارند.
دبیر سیاسی هفته‌نامه پرتو، نقش فراکسیون اصول‌گرایان مجلس را ضعیف ارزیابی کرد و گفت: اگر فراکسیون، فعال برخورد می‌کرد، قطعاً اتفاق دیگری می‌افتاد. رییس مجمع نمایندگان قم در پایان تصریح کرد که مجلس به‌ ویژه نمایندگان انقلابی، از اهرم نظارتی خودشان نسبت به کابینه و تک‌تک وزرا استفاده خواهند کرد.
 
وفاق ملی به معنی تعامل با براندازان و فتنه‌گران نیست 
سید مختار موسوی
آقای پزشکیان این روزها از وفاق ملی بسیار سخن می‌گوید. صدالبته که وفاق ملی کاری نیکوست؛ اما نباید به معنی کودتای سیاسی و تعامل با ضد انقلاب و براندازان و فتنه‌گران تعریف شود. واگذاری مسئولیت به براندازان و فتنه‌گرانی که علناً علیه اصول انقلاب برخاستند از یکسو و از سوی دیگر، برکناری مسئولان انقلابی مخالف فتنه، نه تنها به وفاق ملی کمکی نمی‌کند، که نوعی سوءاستفاده از اعتماد و حمایت مقام معظم رهبری و مجلس شورای اسلامی و نجابت و سکوت جامعه انقلابی و خانواده معزز شهدا نیز می‌باشد. دعوت به‌کار اساتید فتنه‌گری که نقش مهمی در تحریک دانشجویان در شورش علیه نظام و فحاشی رکیک به امام جامعه داشته و هیچ‌گاه از عملکرد گذشته خود ابراز پشیمانی نکرده‌اند، ضد وفاق ملی است. تغییر آیین‌نامه گزینش استخدامی آموزش و پرورش و جذب معلم در راستای جذب افراد غیر معتقد به اصول نظام و انقلاب به وفاق ملی کمکی نمی‌کند. وفاق ملی با قانون‌شکنی سازگار نیست. حضور ظریف در جلسه هیئت دولت و اشتغال ایشان در جایگاه معاونت راهبردی رئیس جمهور مصداق نقض قانون است؛ زیرا:
بند الف ماده ۲ قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس تصریح می‌کند: «انتصاب کسانی که خود، فرزندان یا همسر ایشان تابعیت مضاعف دارند، در مشاغل و پست‌های حساس ممنوع است».
تبصره ۳- «افراد مشمول این ماده و تبصره‌های آن، مکلف‌اند ظرف مدت سه ماه پس از لازم‌الاجرا شدن این قانون، از پست سازمانی خود استعفا نمایند. در غیر این صورت، علاوه بر اخراج از محل خدمت خود، به انفصال دائمی از خدمات دولتی و استرداد تمام حقوق و مزایایی که دریافت کرده است، محکوم می‌شود.»
تبصره ۴- «اشخاصی که با علم و اطلاع یا به دلیل سهل‌انگاری، افرادی را که به هر نحوی خود و بستگان درجه یک آنان دارای تابعیت خارجی هستند، سابقه تابعیت خارجی داشته یا دارای مجوز اقامت دائمی یا بلندمدت بیش از یک سال سایر کشورها می‌باشند یا... را در دستگاه‌های اجرائی موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری و ماده (۲۹) قانون برنامه ششم توسعه به‌کارگیری یا استخدام نمایند، به جزای نقدی درجه پنج و محرومیت و انفصال دائم از اشتغال در پست‌های سازمانی مذکور در ماده (۹۸۲) این قانون محکوم می‌شوند».
 
عبرت خاتمی برای پزشکیان
“صدق”، از جنود عقل است و “کذب”، از جنود جهل. رفتار سیاستمدار اگر با گفتار او مطابقت نکند، ابتدا تناقض می‌آفریند، سپس از جاده صداقت منحرف می‌کند و در مسیر قهقرا می‌کشاند.
آقای پزشکیان، بارها بر وفاداری به نظام و قانون اساسی و تبعیت از سیاست‌های کلی و بیانات مقام معظم رهبری تاکید کرده که رویکرد درستی هم هست. این در حالی است که با وجود هزینه کردن از رهبری، برخی اقدامات و انتصابات، مغایر با آن شعار کلی آقای پزشکیان است.
رهبر انقلاب درباره انتصابات، بر ضرورت استفاده از افراد معتقد به انقلاب و نظام، و پرهیز از افراد زاویه‌دار تاکید کرده‌اند. اما متاسفانه این مطالبه مهم، در برخی مهره‌چینی‌های درون دولت مغفول مانده و از افراد مسئله‌دار و زاویه‌دار استفاده شده است.
اولین اشتباه و تخلف، استفاده از برخی مجرمان و محکومان امنیتی در شورای راهبری کابینه و کمیته‌های فرعی آن بود. سوابق مجرمیت این عناصر فاقد صلاحیت، کاملاً روشن است و در اختیار دستگاه‌های قضایی و اطلاعاتی قرار دارد.
کسانی که سابقه فروش اطلاعات به بیگانگان داشتند، یا به خاطر مشارکت در آشوب‌افکنی نیابتی علیه جمهوریت و اسلامیت، بازداشت و محکوم شدند، و یا در فتنه صهیونیستی ۱۴۰۱ نقش‌آفرینی کردند، از صلاحیت ساقط‌اند؛ اما همان‌ها نقش اصلی را در چیدن کابینه و پیشنهاد برخی افراد زاویه‌دار ایفا کردند و حالا هم متولی مهره‌چینی در وزارتخانه‌ها، معاونت‌ها و سازمان‌ها شده‌اند.
در حالی که آقای پزشکیان شعار وفاق ملی می‌دهد، تندروهای نفوذ کرده در اتاق‌های تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی دولت، به قلع و قمع نیروهای انقلابی مشغول شده و انتصاب برخی افراد فاقد صلاحیت را تجویز می‌کنند، یا مجرمان برکنار شده را بر می‌گردانند. نرمش آنها با عناصر معارض، و تقابلشان با نیروهای سالم و معتقد و انقلابی است.
رهبر انقلاب اخیراً در دیدار با اعضای دولت فرمودند: نکته‌ی بعدی، انتخاب همکار است. از همکاران دارای این خصوصیات بیشتر استفاده کنید؛ جوان، مؤمن، انقلابی، متعهد، پرانگیزه، اینها هستند که می‌توانند به شما کمک کنند.
ایشان قبلاً هم فرموده بودند: چه کسی می‌خواهد میدان‌دار این میدان باشد؟ میدان اقتصاد، میدان فرهنگ، میدان فعالیت‌های سازندگی، میدان تولید. آن کسی را باید میدان‌دار کرد که امین باشد، صادق باشد، متدین باشد، از بُن دندان به جمهوری اسلامی به نظام اسلامی معتقد باشد. امید به آینده و نگاه مثبت به افق. آنهایی که افق به نظرشان تاریک است، کاری نمی‌شود کرد، نمی‌شود به اینها مسئولیت‌های اساسی و کلیدی داد. تشرّع و متشرّع بودن. اشتهار به پاکدستی و صداقت. سابقه سوء نداشته باشند. نگرش ملی داشته باشند. یعنی غرق در مسائل جناحی و سیاسی و اینها نشوند.
اگر رئیس جمهور محترم باور دارد که رهنمودهای رهبر انقلاب، مسیر موفقیت و سعادت و عاقبت به خیری است، باید در برخی انتصابات زیر مجموعه‌ها، و رویکردهای دستگاه‌های دولتی تجدیدنظر کند. کسانی با نقاب وفاق و موافق - و در باطن منافق - نمی‌خواهند دولت، در مسیر انقلاب حرکت کند.
آنها همان سابقه‌دارانی هستند که خاتمی را به قعر کشاندند و با این وجود در سرانجام دولتش، او را بی‌کفایت و اردک لنگ نامیدند و با ادبیاتی موهن، خواستار عبور از وی شدند. امید که عبرت آقای خاتمی برای آقای پزشکیان تکرار نشود.