امام مهدی (عج الله تعالی فرجه الشریف): حقانیّت و واقعیّت، با ما اهل‌بیت رسول‌الله (ص) می‎باشد و کناره‎گیری عدّه‎ای از ما، هرگز سبب وحشت ما نخواهد شد؛ چرا که ما دست‌پرورده‌های نیکوی پروردگار می‎باشیم و دیگر مخلوقین خداوند، دست‌پرورده‌های ما خواهند بود.    (بحارالانوار: ج ۵۳، ص ۱۷۸)  

فن‌ها و روش‌های تغذیه سالم

استفاده از این نکات به شما کمک می‌کند تا انتخاب‌های غذایی سالم‌تری داشته باشید و اصول تغذیه سالم را رعایت کنید. کلید اصلی رژیم سالم، دریافت کالری متناسب با فعالیت بدنی است، همین‌طور مصرف تمام گروه‌های غذایی که باعث می‌شود مواد مغذی مورد نیاز خود را به طور کامل دریافت کنید. میوه و سبزی بیشتری مصرف کنید: استفاده از میوه و سبزیجات مقدار فیبر دریافتی شما را بالا می‌برد، همین‌طور مصرف حداقل 5 واحد میوه و سبزی در روز مقدار کافی از ویتامین و املاح را به بدنتان می‌رساند. بیشتر ماهی بخورید، سعی کنید از ماهی‌های روغنی هم استفاده کنید: ماهی منبع خوبی از پروتئین و همین‌طور بعضی از ویتامین‌ها و املاح است، سعی کنید در هفته 2 واحد ماهی مصرف کنید. ماهی‌های روغنی منبع خوبی از امگا 3 هستند که مصرف آنها از بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌کند. از ماهی‌های روغنی می‌توانیم ماهی سالمون و ساردین را نام ببریم. اگر از ماهی کنسرو شده استفاده می‌کنید مقدار چربی و نمک آن را هم درنظر بگیرید.
چربی‌های اشباع شده و شکر را محدود کنید: در هر رژیم غذایی سالمی مقداری از انرژی (معمولاً 30 درصد) باید از منابع چربی تامین شود؛ ولی به نوع چربی و مقدار آن توجه کنید. چربی‌های اشباع شده می‌تواند ریسک بیماری‌های قلبی عروقی را افزایش دهند، از منابع چربی‌های اشباع شده می‌توانیم به گوشت‌های فرآوری شده، دنبه، روغن‌های جامد و... اشاره کنیم، به جای آنها می‌توانید از روغن‌های غیراشباع مانند روغن زیتون یا روغن‌های گیاهی مانند آفتابگردان و سویا استفاده کنید.
مصرف غذاها و نوشیدنی‌هایی که قند بالایی دارند، ریسک ابتلا به دیابت نوع 2 و همین‌طور پوسیدگی دندان را افزایش می‌دهد. همچنین غذاهایی که شکر زیادی دارند اغلب کالری بالایی هم دارند که مصرف آنها باعث افزایش وزن و چاقی می‌شود. کمتر نمک مصرف کنید: مقدار دریافت روزانه نمک باید به 6 گرم در روز محدود شود که تقریباً برابر یک قاشق چایخوری است، باید این موضوع را درنظر داشته باشید که بسیاری از غذاها بخصوص کنسروها و غذاهای آماده دارای مقادیر بالایی نمک هستند که باید مصرف آنها را تا جای ممکن کاهش داد. از اضافه کردن نمک به غذا بعد از پخت و سر سفره خودداری نمایید.
برای نوشیدن آب منتظر تشنگی نشوید: مصرف روزانه 6 تا 8 لیوان آب و مایعاتی مانند چای کمرنگ یا شیر بدون چربی توصیه می‌شود. مصرف نوشابه‌های دارای قندهای ساده مجاز نیست. همین‌طور آبمیوه‌های طبیعی را هم بیشتر از یک لیوان کوچک در روز مصرف نکنید.
صبحانه را حذف نکنید: بسیاری از افراد برای کاهش وزن صبحانه را حذف می‌کنند؛ ولی به یاد داشته باشید یک صبحانه سالم که مقدار زیادی فیبر و غلات کامل داشته باشد و مقدار چربی، شکر و سدیم آن محدود شده باشد، می‌تواند به شما کمک کند مواد مغذی مورد نیاز روزانه خود را تامین کنید. فعالیت بدنی خود را افزایش دهید و وزن مناسبی داشته باشید: در کنار تغذیه سالم، فعالیت بدنی منظم ریسک ابتلا به بیماری‌های مزمن را کاهش می‌دهد، به یاد داشته باشید کمبود وزن در کنار اضافه وزن، هر دو می‌توانند به سلامتی آسیب وارد کنند.