امام حسین علیه‌السلام:  شایسته نیست که انسان با ایمان، نافرمانی خدا را مشاهده کند و با بی‌تفاوتی از آن چشم بپوشد؛ بلکه او وظیفه دارد در جلوگیری از منکر اقدامی بکند.  (وسائل الشیعه، ج ۱۶، ص ۱۲۵) 

عدالت امیرالمومنین علی (ع)، مرد مسیحی را مسلمان کرد

در زمان خلافت امیرالمومنین علی (علیه‌السلام) در کوفه، زره آن حضرت گم شد. پس از چندی در نزدیک مرد مسیحی پیدا شد. علی (علیه‌السلام) او را به محضر قاضی بردند و اقامه دعوی کردند که این زره از آن من است، نه آن را فروختهام و نه به کسی بخشیدهام و اکنون آن را در نزد این مرد یافتهام. قاضی به مسیحی گفت: خلیفه ادعای خود را اظهار کردند، تو چه میگویی؟ او گفت: این زره مال خود من است و در عین ‌حال گفته‌ی مقام خلافت را تکذیب نمیکنم (ممکن است خلیفه اشتباه کرده باشد). قاضی رو کرد به علی (علیه‌السلام) و گفت: شما مدعی هستید و این شخص منکر است، علی‌هذا بر شما است که شاهد بر مدعای خود بیاورید. علی (علیه‌السلام) خندیدند و فرمودند: قاضی راست میگوید، اکنون میبایست که من شاهد بیاورم؛ ولی من شاهد ندارم. قاضی روی این اصل که مدعی شاهد ندارد، به نفع مسیحی حکم کرد و او هم زره را برداشت و روان شد.
مرد مسیحی که خود بهتر میدانست که زره مال کیست، پس از آنکه چند گامی پیمود، وجدانش مرتعش شد و برگشت. گفت: این طرز حکومت و رفتار از نوع رفتارهای بشر عادی نیست، از نوع حکومت انبیاست و اقرار کرد که زره از آن علی (علیه‌السلام) است. طولی نکشید او را دیدند که مسلمان شده و با شوق و ایمان در زیر پرچم امیرالمومنین علی (علیه‌السلام) در جنگ نهروان می‌جنگد.
منبع: الامام علی، صوت العداله الانسانیه، صفحه ۶۳