خواص روغن کنجد برای بدن بیش از چیزی است که به سادگی بتوان از روی آن عبور کرد! در ادامه به بررسی مهمترین خواص روغن کنجد برای بدن میپردازیم.
آنتیاکسیدان بالا
روغن کنجد، حاوی دو آنتیاکسیدان سزامول و سزامینول است که اثرات قدرتمندی بر سلامت بدن دارند. آنتیاکسیدانها موادی هستند که به کاهش آسیب سلولی ناشی از رادیکالهای آزاد کمک میکنند. تجمع رادیکالهای آزاد در سلولهای شما ممکن است منجر به التهاب و بیماری شود. یک مطالعهی یک ماهه روی موشها نشان داد که مصرف مکملهای روغن کنجد، از آسیب سلولهای قلب محافظت میکند. در همان مطالعه، فعالیت آنتی اکسیدانی در موشهایی که روزانه ۲ یا ۵ میلیلیتر روغن کنجد به ازای هر پوند (۵ یا ۱۰ میلیلیتر به ازای هر کیلوگرم) از وزن بدن دریافت میکردند، افزایش یافت.
خواص ضد التهابی قوی
التهاب مزمن میتواند مضر باشد و منجر به بیماری شود، به همین دلیل مهم است که آن را تا حد امکان محدود کنیم. طب سنتی تایوانی مدتهاست که از روغن کنجد برای خواص ضد التهابی آن استفاده میکند و از آن برای درمان التهاب مفاصل، دندان درد و خراشهای پوستی استفاده میکند. اخیراً، مطالعات حیوانی و آزمایشگاهی نشان دادهاند روغن کنجد میتواند التهاب را کاهش دهد که ممکن است یکی از مزایای اصلی آن برای سلامتی باشد. به عنوان مثال، مطالعات نشان دادهاند که روغن کنجد نشانگرهای التهابی مانند تولید اکسید نیتریک را کاهش میدهد.
سلامت قلب
تحقیقات جدید نشان میدهند که رژیم غذایی غنی از چربیهای غیراشباع، برای سلامت قلب مفید است. روغن کنجد حاوی ۸۲ درصد اسیدهای چرب غیراشباع بوده و غنی از اسیدهای چرب امگا ۶ میباشد که نقش مهمی در پیشگیری از بیماری قلبی دارند. تحقیقات روی موشها نشان میدهد روغن کنجد ممکن است به پیشگیری از بیماریهای قلبی و حتی کند کردن سرعت پیشرفت پلاکها در شریانها کمک کند. در واقع، زمانی که از این روغن به جای روغنهای پر از چربیهای اشباع شده استفاده میشود، ممکن است سطح کلسترول خون را کاهش دهد. یک مطالعه یک ماهه روی 48 فرد بزرگسال نشان داد، افرادی که روزانه 4 قاشق غذاخوری (59 میلی لیتر) روغن کنجد مصرف میکردند، در مقایسه با افرادی که روغن زیتون مصرف میکردند، کاهش بیشتری در کلسترول LDL)) بد و تری گلیسیرید داشتند.