امام مهدی (عج الله تعالی فرجه الشریف): حقانیّت و واقعیّت، با ما اهل‌بیت رسول‌الله (ص) می‎باشد و کناره‎گیری عدّه‎ای از ما، هرگز سبب وحشت ما نخواهد شد؛ چرا که ما دست‌پرورده‌های نیکوی پروردگار می‎باشیم و دیگر مخلوقین خداوند، دست‌پرورده‌های ما خواهند بود.    (بحارالانوار: ج ۵۳، ص ۱۷۸)  

رهرو واقعی خط امام کیست؟

قاسم روانبخش

 

پس از رحلت پیامبر خدا، ‌افراد و گروه های مختلفی مدعی حراست از خط اصیل پیامبر و استمرار راه آن حضرت بودند برخی از پدرزن ها یا دامادهای پیامبر یا همسران ایشان جزو مدعیان این راه بودند ولی حقیقت این بود که تنها رهرو و حراست کننده راه پیامبر علی (ع) بود که خود آن حضرت نیز بارها بر آن تصریح کرده بودند؛ ‌ایشان گاهی با سکوت و گاهی با فریاد و گاه با غلاف کردن شمشیر و گاه با شمشیر کشیدن از نیام،‌ این راه پر پیچ و خم و پرچالش را پیمودند و توانستند این میراث گرانبها را حفظ کرده، ‌مومنان واقعی را به سر منزل مقصود برسانند. پس از رحلت امام خمینی (ره) نیز مدعیان راه امام بسیار بوده و هستند برخی از خانواده امام به نام حفظ و نشر آثار امام و برخی با نام جماران و دیگری به نام بستگان امام راهی به جز راه امام رفتند و به توصیه های امام عمل نکردند. برای اثبات این ادعا کافی است تنها به وصیت نامه سیاسی الهی آن مرد بزرگ مراجعه کنید تا ببینید عملکرد چه کسی و کدام گروهی بر وصیت نامه امام (ره) انطباق دارد و چه کسانی 180 درجه با راه امام فاصله گرفته اند. 

یکی از معیارهای سنجش راه امام بر عملکرد افراد و گروه ها،‌ بیانیه امام (ره) در پایان جنگ تحمیلی و بیان اصول نه گانه ایشان در دوران بازسازی است. بررسی این بیانیه،‌ نشان می دهد که در میان شاگردان و مدعیان پیروی از امام (ره) تنها امام خامنه ای بوده است که به عمق توصیه های امام توجه کرده و همواره تلاش کرده است آن ها را به نحو احسن اجرایی کند ولی دیگران هر چند به حسب ظاهر ‌شعارهایی در جهت اطاعت از ولایت امام (ره) داده و می دهند ولی در عمل با راه امام فاصله زیادی دارند. 
1. یکی از تاکیدات امام در دوران بازسازی این بود که «جمهوری اسلامی ایران نباید تحت هیچ شرایطی از اصول و آرمان های مقدس و الهی خود دست بردارد. ان شاء اللَّه مردم سلحشور ایران کینه و خشم انقلابی و مقدس خویش را در سینه‌‏ها نگه داشته و شعله‌‏های ستم‌‏سوز آن را علیه شوروی جنایتکار (توجه به این نکته لازم است که روسیه امروز، ‌شوروی سابق نیست بلکه شوروی از هم پاشیده، ‌کشورهای متعددی از آن به وجود امده اند که یکی از آن ها روسیه است) و امریکای جهانخوار و اذناب آنان به کار خواهند گرفت تا به لطف خداوند بزرگ پرچم اسلام ناب محمدی- صلی اللَّه علیه و آله و سلم- بر بام همه عالم قد برافرازد و مستضعفان و پابرهنگان و صالحان، وارثان زمین گردند.» در طول 43 سال گذشته تنها امام خامنه ای بود که با قدرت و با تمام وجود، ‌از آرمان های مقدس و الهی جمهوری اسلامی دفاع کرد و پرچم انقلاب اسلامی را همچنان در شرق و غرب عالم برافراشته نگهداشت و در جهت آزادی مستضعفان و پابرهنگان جهان تمام همت خویش را به کار گرفت. در حالی که چه بسیارند کسانی که بعد از رحلت حضرت امام (ره) همواره بر کوتاه آمدن از آرمان های الهی اصرار ورزیده اند و به جای خشم انقلابی بر ضد امریکا و اذنابش ،‌بدنبال صلح و سازش با آمریکا بوده اند. بی تردید مقاومت امام خامنه ای بر مبارزه با امریکا و اذناب اروپایی و منطقه ای آن بود که امریکا را به عقب نشینی واداشته است.
2. یکی دیگر از توصیه های مهم حضرت امام برای دوران بازسازی پس از جنگ، توسعه مراکز علمی و تحقیقاتی بوده است ایشان می فرماید «مهمترین عامل خودکفایی و بازسازی، توسعه مراکز علمی و تحقیقات و تمرکز و هدایت امکانات و تشویق کامل و همه جانبه مخترعین و مکتشفین و نیروهای متعهد و متخصصی دانست که شهامت مبارزه با جهل را دارند و از لاک نگرش انحصاری علم به غرب و شرق به در آمده ، نشان داده اند که می توانند کشور را روی پای خود نگه دارند» در میان یاران و مدعیان راه امام ره،‌ تنها امام خامنه ای بود که به این امر مهم همت گماشت و قشر نخبه و فرهیخته کشور را در جهت توسعه مراکز علمی و تحقیقات و تربیت نیروهای متخصص سوق داد. ایشان با توصیه به راه اندازی معاونت علمی و فناوری در دولت و ضرورت تولید علم و فناوری،‌ کشور را در عرصه های مختلف به هم سطحی قدرت های بزرگ رسانده است. این درحالی است که بسیاری از مدعیان راه امام از جبهه اصلاحات به دنبال وابستگی تمام عیار ایران بوده و هستند. آنها در صدد بوده و هستند که با برجام های یک و دو و سه،‌ همه افتخارات ملی را به دشمن واگذار کنند.
3. امام (ره) با تاکید بر ارتقای کمی و کیفی فناوری تسلیحاتی فرمودند «با قبول و اجرای صلح کسی تصور نکند که ما از تقویت بنیه دفاعی و نظامی کشور و توسعه و گسترش صنایع تسلیحاتی بی‌نیاز شده‌ایم، بلکه توسعه و تکامل صنایع و ابزار مربوط به قدرت دفاعی کشور از اهداف اصولی و اولیه بازسازی است و ما با توجه به ماهیت انقلابمان در هر زمان و هر ساعت احتمال تجاوز را مجدداً از سوی ابرقدرت ها و نوکرانشان باید جدی بگیریم.» باز در میان رهروان حضرت امام (ره) این امام خامنه ای بود که به این حقیقت باور داشت که هم می شود و هم می توانیم به جایگاهی دست پیدا کنیم که فکر تجاوز به کشور از دیگران حتی از ابرقدرت ها از ذهنشان خارج شود. موشک های دوربرد نقطه زن، ‌پهبادهای پیشرفته و دیگر ابزارهای نوین در جنگ همه در سایه سار تشویق ها و هدایت های امام خامنه ای صورت گرفته است. این در حالی است که برخی از جمله مرحوم هاشمی با شعار دوران موشک گذشته باید به گفتمان روی آورد در صدد واگذاری قدرت دفاعی کشور و تعطیلی این بخش بودند.
4. نکته مهم دیگری که امام (ره) در دوران سازندگی بر آن تاکید ورزیدند اهمیت موضوع کشاورزی بود ایشان فرمودند« توجه به بازسازی مراکز صنعتی نباید کوچکترین خللی بر ضرورت رسیدن به امر خودکفایی کشاورزی وارد آورد، بلکه اولویت و تقدم این امر باید محفوظ بماند و مسؤولین بیشتر از گذشته خود را مکلف به اجرای آن سازند و در امر احیای اراضی و مهار آبها و ایجاد سدها و تشویق کشاورزان و دامداران و استفاده هرچه بیشتر از نعمت های بیکران الهی در طبیعت تلاش نمایند که مطمئناً خودکفایی در کشاورزی مقدمه‌ای است برای استقلال و خودکفایی در زمینه‌های دیگر». تاکیدات امام خامنه ای بر اقتصاد مقاومتی و توجه به امر مهم کشاورزی درست همان راهی بود که حضرت امام (ره) بر آن تاکید داشته اند و به فضل الهی در بسیاری از رشته های کشاورزی به حد خودکفایی رسیده ایم. این درحالی است که برخی باشعارهای صنعتی شدن و مقرون به صرفه نبودن کشاورزی به دنبال تعطیلی کامل این بخش مهم و راهبردی بودند!
5. علاوه بر موارد فوق، یکی دیگر از اصولی که حضرت امام (ره) در دوران سازندگی بر آن تاکید کردند «تأکید بر حفظ ارزش ها و شئون اخلاقی و اجتماعی و نیز سالم سازی اجتماعات که گروهی از خدا بیخبر و فرصت طلب تصور نکنند که مردم در برابر نیات پلید آنان بی تفاوتند » بود. متاسفانه در دوران 8 ساله سازندگی دولت هاشمی و 8 ساله دولت مدعی اصلاحات خاتمی و سه ساله دولت دوم احمدی نژاد و 8 ساله دولت اعتدال روحانی، ‌تنها چیزی که مورد عنایت دولتها نبود،‌ حفظ ارزش ها و شوون اخلاقی و اجتماعی و سالم سازی اجتماعات بود. از این غصه‌ناک تر این که این دولت ها به جای کار فرهنگی و حفظ شئون اخلاقی و ارزش های اسلامی کمر همت به تخریب و بنیان کنی ارزش های دینی بسته بودند! که بدترین آن ها از دستور خارج کردن مهندسی فرهنگی از اجرا و بازگردندان به شورا و تعطیلی آن تا پایان دوران ریاست جمهوری اش بود و از آن بدتر، اجرای سند 30 20 برای به لجن کشاندن فرهنگ ملی اسلامی ایرانی بود. بی تردید اگر جهاد و مجاهدت همه جانبه امام خامنه ای نبود امروز از اسلام و ارزش های آن چیزی باقی نمانده بود.  
6. اکنون که جنگ ترکیبی دشمن به شکست انجامیده است امام خامنه ای،‌ امام گونه با بیانات حکیمانه خویش،‌ طی منشوری کامل در جمع بسیجیان و اعضای شورای انقلاب فرهنگی راه آینده را برای ملت و مسوولان امر روشن کرده اند. بر آحاد ملت و مسوولان است که این منشور را جدی بگیرند و به بازسازی فرهنگ بپردازند که عمده ضربه های ما از آسیب های جنگ فرهنگی است.